Ir vasarą naujienų netrūksta. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

P.Skučo ir LNK žinių tarnybos vadovo konfliktas persikėlė į teismą: byloje – rimti kaltinimai

Televizijos ekranų spindesys ne visuomet yra toks prabangus, koks gali pasirodyti. Apie tai liudija ir renginių vedėjo, buvusio LNK veido Pauliaus Skučo nesutarimai su tuometiniu jo vadovu Rolandu Agintu. Pastarieji peraugo į pareiškimą policijai, o vėliau – ir į bylą teisme.
Paulius Skučas
Paulius Skučas / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Trečiadienį Vilniaus miesto apylinkės teisme atversta buvusio televizijos veido, laidą „Labas vakaras, Lietuva“ daug metų vedusio Pauliaus Skučo ir LNK žinių tarnybos vadovo Rolando Aginto nesutarimų byla.

Ieškovas P.Skučas į teismą kreipėsi dėl galimai apie jį paskleistų tikrovės neatitinkančių, jo garbę ir orumą žeminančių duomenų pripažinimo tikrovės neatitinkančiais bei neturtinės ir turtinės žalos atlyginimo. P.Skučui atstovauja advokatas Edvardas Steckis, o atsakovą Rolandą Agintą gina teisininkas Ąžuolas Čekanavičius.

L.Vaičiulė ir D.Vaičiulis nuotr./Paulius Skučas
L.Vaičiulė ir D.Vaičiulis nuotr./Paulius Skučas

Portalo Alfa.lt duomenimis, trečiadienį vykusio posėdžio metu nė viena pusė nebuvo linkusi pasakoti apie įvykį, dėl kurio kilo ginčas. Tačiau nesutarimų priežastimi galėjo tapti į Pauliaus Skučo darbovietę iškviesta skubi mobilioji psichologinės pagalbos komanda – taip tikina buvusio laidos „Labas vakaras, Lietuva“ vedėjo advokatas. Minėtame portale teigiama, kad būtent po šio įvykio galimai pasklido nepagrįstos kalbos apie P.Skučo sveikatą ir psichologinę būklę.

Tiesa, nesutarimai į dar rimtesnį lygį esą peraugo tada, kai LNK žinių tarnybos vadovas kreipėsi į policiją, o P.Skučas nesutiko su pareiškime jam mestais priekaištais, teigė portalo Alfa.lt cituojamas R.Aginto advokatas. Tuomet buvęs „Labas vakaras, Lietuva“ vedėjas kreipėsi į teismą.

Visgi, panašu, kad nemaloni situacija rimsta. Trečiadienį vykusiame teismo posėdyje pavyko susitarti, kad ginčas būtų baigtas taikiu būdu. Tai portalui Žmonės.lt patvirtino ir pats P.Skučas.

„Šiuo metu situacijos komentuoti negaliu, nes yra sudarinėjama mūsų taikos sutartis“, – Žmonės.lt sakė Paulius.

Su buvusiu P.Skučo vadovu R.Agintu portalui Žmonės.lt susisiekti nepavyko.

Primename, kad P.Skučas laidoje „Labas vakaras, Lietuva“ dirbo daugiau nei 10 metų. Apie sprendimą pasitraukti iš pareigų jis pranešė 2023-iųjų liepos mėnesį.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Rolandas Agintas su žmona Rūta ir Monika Garbačiauskaitė-Budrienė su vyru Ryčiu
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Rolandas Agintas su žmona Rūta ir Monika Garbačiauskaitė-Budrienė su vyru Ryčiu

„Atėjo pojūtis, kad viskas pasikeitė. Nėra ką slėpti, atėjau į kito formato laidą – ji buvo labiau aktualijų, informacijos nušvietimo, turėjome daugiau rimtesnių pokalbių studijoje ir panašiai. Visgi prieš kurį laiką vadovybė nusprendė laidą sukti lengvesniu žanru, apie skirtingas temas, o aš pajutau, kad norėčiau koncentruotis kaip laidos vedėjas, ruoštis pokalbiams. Tačiau visa tai nukeliavo į žinių formatą arba kitas panašias laidas, atsiradusias šioje kanalų grupėje“, – portalui Žmonės.lt po pasitraukimo iš naujienų tarnybos sakė P.Skučas.

O kalbėdamas apie pagrindinę sprendimo palikti dešimtmetį vestą laidą priežastį, žurnalistas neslėpė: „Išsiskyrė mūsų požiūris į laidos kūrimą ir matymą. Pajutau, kad nebelabai matau savęs tame formate, į kurį krypsta laida. Norisi išlaikyti tą bagažą, kuris man buvo daug artimesnis, įdomesnis, operatyvesnis o, kartais, pripažinkime, ir kokybiškesnis.“

Nerijaus Palucko nuotr./Paulius Skučas
Nerijaus Palucko nuotr./Paulius Skučas

Anot Pauliaus, sprendimas išeiti iš „Labas vakaras, Lietuva“ nebuvo spontaniškas: „Pasikalbėjimai apie tai, kaip mane iš šalies mato kiti, ką pastebi, kokį vaizdą regi, irgi turėjo įtakos. Yra tam tikri etapai, o šiame etape, manau, nebereikėtų sukti į tą pusę, nes pradėjau kitaip ir atėjau į kitą laidą. Palaikymas buvo visada, bet kiekvienas žmogus turi savo apsisprendimo laisvę ir tos mintys susidėlioja bendrai.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Reklama
Šekspyriška vasara Pakruojo dvare: spektakliai, kvapą gniaužiantys triukai ir įspūdingos gėlių kompozicijos
Užsisakykite
15min naujienlaiškius