Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Paaiškėjo, kas kūrė vieną iš Dianos Nausėdienės suknelių vizito Japonijoje metu

Ekspertai negailėjo liaupsių pirmosios šalies ponios Dianos Nausėdienės įvaizdžiams vizito Japonijoje metu, o po ilgų paieškų ir diskusijų paaiškėjo, kas sukūrė vieną iš išskirtinių suknelių. 15min interviu su suknelės kūrėja apie netikėtą prezidento žmonos skambutį ir D.Nausėdienės stiliaus skonį.
Diana ir Gitanas Nausėdos, pirmajai šalies poniai kurta suknelė
Diana ir Gitanas Nausėdos, pirmajai šalies poniai kurta suknelė / LRPK / Robertas Dačkus ir asmeninio albumo nuotr.

Sidabrinio atspalvio, žemę siekiančią suknelę sukūrė mados namai „Jurgita Riasnoje Fashion“ ir jų įkūrėja Jurgita Riasnojė. Tai šią savaitę paskelbė žurnalas „Žmonės“. Kalbėdama su 15min kūrėja sakė, kad puošti pirmąją šalies ponią vizitui į Japoniją buvo didelė garbė, o ir, kaip sako kūrėja, dirbti nebuvo sunku – D.Nausėdienė didelių įnorių nerodė.

J.Riasnojė pabrėžia, kad lūkesčiai buvo dideli, tačiau savo darbu komanda patenkinta. Anot jos, ponios Dianos nuotraukos apskriejo visą pasaulį ir sulaukė nemažai komplimentų. Tiesa, kas kūrė suknelę niekur nebuvo paminėta.

Tam, kad paruoštų D.Nausėdienę vizitui, dizainerė turėjo susipažinti su protokolu, taip pat daug skaitė apie Japonijos kultūrą ir etiketą.

„Nemeluosiu, tai turbūt buvo pirmas toks darbas, dėl kurio tiek daug išgyvenau. Žinoma, kiekviena suknelė ar rūbas man yra svarbus ir matau, kiek mano komanda deda pastangų, kad pasiektų geriausią rezultatą.

Sunkiausia turbūt buvo ne sukurti „kažką gražaus“, bet prisitaikyti prie visų taisyklių ir protokolo – visgi prezidento žmona vyko ne į artimąjį užsienį, bet į Japoniją, kur viskas yra kitaip“, – pasakojo kūrėja.

Asmeninio albumo nuotr. /Jurgita Riasnojė
Asmeninio albumo nuotr. /Jurgita Riasnojė

Reikia pastebėti, kad suknelė privalėjo atitikti „white tie“ ( tai yra pats formaliausias aprangos kodas, dažniausiai nurodomas didelių iškilmių metu, labdaros renginiuose – red.past.).

„Tiek aš, tiek ir mano komanda stengėmės kaip įmanoma daugiau sužinoti apie Japoniją ir kas tokiais atvejais yra norma, ir ko nederėtų daryti. Japonija ir visa šios šalies kultūra labai skiriasi nuo Lietuvos ir Europos, todėl daug teko sužinoti naujų dalykų ir juos pritaikyti savo darbe, kuriant suknelę prezidento žmonai“, – 15min pridūrė dizainerė.

Asmeninio albumo nuotr. /Dianai Nausėdienei kurta suknelė
Asmeninio albumo nuotr. /Dianai Nausėdienei kurta suknelė

Komplimentų negaili

J.Riasnojė pabrėžia, kad dirbti su D.Nausėdiene buvo malonu ir interviu negailėjo jai komplimentų. Anot kūrėjos, Diana yra supratinga, žmogiška, su ja dirbdama komanda nejautė spaudimo ar šaltumo. Pirmoji šalies ponia net įsitraukė į kūrybos procesą.

„Kadangi ji turi labai gerą skonį ir puikiai išmano madą – su ja dirbti buvo labai paprasta“, – sakė dizainerė.

Nuo pat pradžių pirmoji šalies ponia turėjo viziją, kaip nori, kad atrodytų šventinis apdaras, tad komandai tereikėjo parinkti tinkamą audinį bei suknelės modelį.

„Norėjau, kad suknelė tobulai gultų. Ponia Diana turi labai gerą skonį ir supratimą apie madą, ji puikiai žino, kas jai tinka, puikiai jaučia ir supranta audinius bei jų savybes, todėl dirbti su tokiais žmonėmis yra labai malonu ir paprasta. Bet labai vertinu ir tai, kad ponia Diana pasikliovė profesionalų nuomone ir siūlymais“, – sako J.Riasnojė.

Asmeninio albumo nuotr. /Dianai Nausėdienei kurta suknelė
Asmeninio albumo nuotr. /Dianai Nausėdienei kurta suknelė

Bendradarbiavimas prasidėjo nuo ponios skambučio

Tai buvo pirmas J.Riasnojės darbas su ponia D.Nausėdiene, bet ji viliasi, kad ateityje dar turės bendrų susitikimų. Tiesa, jųdviejų pažintis prasidėjo išties labai netikėtai.

Mados namai sulaukė asmeninio D.Nausėdienės skambučio, aptarus detales buvo pasiūlyta apsilankyti ir sostinėje įsikūrusiame salone. Pirmoji šalies ponia rinktis suknelę užsuko jau kitą dieną, į vizitą atvyko viena.

„Poniai Dianai mano salonas buvo rekomenduotas. Man labai malonu, kad mano klientės rekomenduoja mano saloną. Manau, kad tiek ponia Diana, tiek apskritai visos moterys yra linkusios išbandyti skirtingas dizaineres ar mados namus, o šiam konkrečiam darbui pasirinko būtent mane, kas iš tiesų yra labai džiugu“, – sako J.Riasnojė.

Vis dėlto, anot kūrėjos, pažinties metu nenuskambėjo, ar yra daugiau žmonių, kurie prisideda prie D.Nausėdienės įvaizdžio. Kaip 15min jau rašė, kol kas prezidentūra šią informaciją saugo lyg valstybinio lygio paslaptį.

„Į šį klausimą atsakyti negaliu, nes tokios informacijos nežinau. Kiek prisimenu ponią Dianą iš ankstesnių interviu ir laidų apie ją ir prezidentą, ji visada buvo labai elegantiškai apsirengusi ir tikrai galėjai suprasti, kad ji puikiai išmano madą ir tuo domisi“, – mano dizainerė.

TAIP PAT SKAITYKITE: Kodėl pirmosios ponios Dianos Nausėdienės stilius yra valstybinio lygio paslaptis?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas