Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
07 18

Palangoje vasarojantis J.Statkevičius nebeištvėrė: „Reiktų valdžią pamurkdyti į tą smarvės tirpalą“

Palangoje vasarojantis dizaineris Juozas Statkevičius nebeištvėrė. Tikina, kad Baltijos jūros kokybė ties kurortu yra apgailėtina – vandenyje pastebimos gleivės, dumbliai ir net išmatų gabalai. Šį opų klausimą jis kėlė ir pernai, tačiau portalą Žmonės.lt dizaineris patikino, kad per metus nebuvo padarytas nė menkiausias progresas ir lietuviai vis dar negali jaustis esantys pilnaverčiai europiečiai. Situaciją pakomentavo UAB „Palangos komunalinis ūkis“ direktorius Gediminas Valinevičius.
Juozas Statkevičius, Palangos paplūdimys
Juozas Statkevičius, Palangos paplūdimys / Eriko Ovčarenko ir asmeninio archyvo nuotr.

Juozas Statkevičius jau ne vienerius metus pastebi pasikartojančią problemą šalies paplūdimiuose. Palangoje su mama Vanda Statkevičiene vasarojantis dizaineris atkreipė dėmesį, kad vandens kokybė čia tokia prasta, jog kyla klausimas, ar poilsiautojams saugu maudytis.

„Pirmadienį čia buvo tikras košmaras. Vandenyje matėsi gleivės, dumbliai, srutos ir mėšlo gabalai! Kyla klausimas, ar kas nors čia dar tikrina vandenį? Ar dar galima maudytis? O liūdniausia, kad meras sėdi jau antrą kadenciją. Jau 30 metų, kai laisva Lietuva, ir visi rėkia už ekologiją, o dušų nusiprausti nėra. Rizikuojama dizenterija, egzemomis ir bakterijomis. Nesuprantu, kaip šitaip galima kankint žmones? Daugiau pajūrio juk neturime... Jūra labai užteršta, o pakrantėje net žuvų gaišenos mėtosi“, – situaciją Palangos paplūdimyje Žmonės.lt komentavo J.Statkevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas