Prenumerata nuo 0,50 Eur/mėn! Paskutinės akcijos savaitės.
Išbandyti

Pasaulį apkeliavęs D.Pankevičius – apie į jį nutaikytą ginklą ir Tanzanijoje „žolę“ rūkančius šunis

Radijo, televizijos ir renginių vedėjų Sauliaus Žvirgždo, Mindaugo Stasiulio ir Ginto Vaičikausko kuriamoje tinklalaidėje visas 195 valstybes aplankęs keliautojas Danas Pankevičius atskleidė mažai kam žinomą istoriją, apie vienoje šalyje įvykusį ginkluotą užpuolimą.
Danas Pankevičius Nigery
Danas Pankevičius Nigery

Nuo kalnų nusileidus žmonėms su ginklais, jie pradėjo kalbėti D.Pankevičiui nesuprantama kalba. Užpuolikų ir Dano vairuotojo konfliktui pasiekus piką, keliautojas pajuto grėsmę gyvybei: „Pamačiau į mane nukreiptą automatą, pagalvojau, kad čia jau tikrai rimta“, – pasakojo Danas tinklalaidėje „Radijo ranča“. Vis dėlto keliautojas neprarado šalto proto ir užpuolikams bandė paaiškinti apie neva atvykstančius dar 6 automobilius, kurių jie turėtų išsigąsti.

Saulius Žvirgždas, Mindaugas Stasiulis, Dnasa Pankevičius ir Gintas Vaičikauskas
Saulius Žvirgždas, Mindaugas Stasiulis, Dnasa Pankevičius ir Gintas Vaičikauskas

D.Pankevičius pasidalino ir kitomis įprastam turizmui nebūdingomis istorijomis: apie vienoje Tanzanijos gentyje sutiktus „žolę“ rūkančius šunis, kuriems dūmus į snukius pučia vietiniai gyventojai, apie gautą pasiūlymą paragauti babuino neįprastos kūno dalies ir haliucinacijas susirgus maliarija.

Keliautojas prisipažino pakeitęs net dešimt pasų, dėl vietos trūkumo vizoms, taip pat pasidalino pasakojimais, kaip ruošiasi kelionėms. „Viskas įskaičiuota“ kelialapių niekada nesirenkantis lietuvis prakalbo ir apie kelionių kainas. „Kuo skurdesnė šalis, tuo kainos ten yra didesnės“, – teigia visą pasaulį išmaišęs lietuvis.

Kuo baigėsi dar vienas Dano užpuolimas Kolumbijoje? Kodėl Šiaurės Korėja yra saugi šalis keliauti? Ar atokiuose kampeliuose pavyko sutikti lietuvių? Apie visa tai naujoje „Radijo rančos“ tinklalaidės dalyje.

VIDEO: Radijo Ranča #9. Danas Pankevičius - pirmasis lietuvis, aplankęs visas 195 valstybes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – kompiuteriniai žaidimai ir turnyrai, virtualios pramogos ir „OG Version“ koncertas
Reklama
Patirti pelkes miesto širdyje: Vilniaus „Akropolyje“ lankytojai kviečiami į interaktyvų labirintą
Siųsk nuotrauką – laimėk paspirtuką!
Reklama
Parduotuvėse – naujiena loterijų ir gyvūnų mylėtojams