Pasaulinę restoranų dieną paminėjo ir pramogų pasaulio atstovai

Pasaulinė Restoranų diena - tai diena, kai vienai parai savo restoraną bute, biure, sode, parke ar tiesiog gatvėje gali atidaryti bet kas. Šiais metais pirmą kartą ją serengti sumanė „Menai & Renginiai“ komanda: Erika Purauskytė, Rūta Čekytė, Toma Žadvydaitė ir Rapolas Bernotas.
Pasaulinės restoranų dienos šventės akimirka
Pasaulinės restoranų dienos šventės akimirka / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

„Apie Restoranų dieną sužinojau visai atsitiktinai, prieš tris dienas – naršydama internete. Pamaniau, kad tai labai smagu. Žmonės, mėgstantys valgyti ir gaminti gerą, skanų maistą, visame pasaulyje, vieną dieną pardavinėja jį tiesiog gatvėse ar savo sode, Tad nusprendėme ir mes padaryti ekspromtinį- eksperimentinį vienos dienos užkandžių restoraną tiesiog savo bute – biure!“, – pasakojo Erika Purauskytė, renginius organizuojančios bendrovės „Menai & Renginiai“ režisierė.

Užkandžiai ir kokteiliai šiame restorane neturėjo jokios tikslios kainos – kiekvienas susimokės tiek, kiek, jo nuomone, vaišės buvo vertos.

Restoranų diena gimė 2011 m. balandį Helsinkyje. Trys draugai kalbėjosi apie svajonę atidaryti savo restoraną ir nusprendė, kad atėjo metas veikti. Jiems kilo mintis atidaryti vienos dienos restoraną. Savo idėja jie pasidalijo „Facebook“ paskyroje, sulaukė didžiulio palaikymo ir gegužę įvyko pirmoji Restoranų diena. Idėja išplito žaibiškai. Tų pačių metų rugpjūtį surengtoje antrojoje Restoranų dienoje jau dalyvavo 200 vienadienių restoranų visoje Suomijoje, o 2012-ųjų vasarą – net 782 restoranai Suomijoje, Lenkijoje, Jungtinėje Karalystėje, Islandijoje, Japonijoje, Kanadoje. Dabar šios šventės vyksta keturis kartus per metus – vieną kartą per sezoną.

„Šio renginio tikslas nėra pelnas. Tikiėsi, kad ši idėja patiks vilniečiams ir per kitą Restoranų dieną, kuri vyks jau kitų metų vasario 17-ąją, prie mūsų prisijungs ir daugiau gero maisto mylėtojų, nes jau dabar jaučiame didelį palaikymą ir susidomėjimą. Išgirdę apie šią dieną prie mūsų  prisijungė  profesionalūs barmenai Mantas Vinikas ir Raimondas Tekorius, kurie atvažiuos į šį pop – up restoraną su savo mobiliu koktelių baru  ir plaks kokteilius.. Improvizuotame restorane didžėjaus muzikantas Rimas Šapauskas. Gręsia smagumais“, – veik unisonu sakė Restoranų dienos Lietuvoje  pradininkai Erika Purauskytė, Rūta Čekytė, Toma Žadvydaitė ir Rapolas Bernotas.

Restoranas šeštadienį įsikūrė Vilniaus senamiestyje esančioje „Menai & Renginiai“ būstinėje. Į šį užkandžių restoraną galėjo užsukti ne kiekvienas, o tik Reikia  iš anksto užsiregistruoti restorano „Facebook“ Restourant day Vilnius paskyros sukūrtame renginyje arba šventės oficialiame puslapyje Restourantday.org nurodytais kontaktais. Be po registracijos atsiųsto vartų kodo į biurą-restoraną nebuvo galima patekti.

Šventėje sudalyvauti nusprendė ir buvęs „b'avaras“ Juozas Liesis, televizijos žurnalistas Saugirdas Vaitulionis, dainininkė Baiba Skurstenė, dainininkė Evelina Jocytė, dainininkas Tautrimas Rupulevičius-Onsa, režisierius Tomas Smulkis ir kiti.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Menai&renginiai komanda (ia kairės): Rapolas Bernotas, Erika Purauskytė, Toma Žadvydaitė ir Rūta Čekytė
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./„Menai&renginiai“ komanda (iš kairės): Rapolas Bernotas, Erika Purauskytė, Toma Žadvydaitė ir Rūta Čekytė


 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų