Interviu beveik nedalijanti pasaulinio lygio manekenė birželio mėnesio žurnalui „Moteris“ teigia, kad karjera yra platforma pasakoti apie tai, kas rūpi, – apie siekį gyventi darniai su savimi ir pasauliu. „Mes patys renkamės, kaip gyventi ir ką palikti ateities kartoms“, – ekologijai skirtame numeryje sako moteris.
Ji pradėjo nuo savęs – ėmė rūpestingai rinktis produktus, juos stengiasi pirkti iš vietos ūkininkų. Jeigu eina į kavines, tai į tas, kurios bendradarbiauja su vietos gamintojais, siūlo sezoninius patiekalus.
„Pakeičiau visą kosmetiką, buitines priemones, – tvirtina pašnekovė. – Baisu net pagalvoti, kiek nuodų išgarina neekologiškas valiklis, o paskui, nutekėjęs kanalizacijos vamzdžiais, dar nuodija žuvis.“
Ji stengiasi nenaudoti vienkartinių plastikinių indų, visada nešiojasi gertuvę, o namie įtaisė vandens filtrą. Atsisakė pieno produktų, kartais paskanauja žuvų ar mėsos, bet labai retai.
„Tam pačiam kiekiui jautienos išauginti reikia vidutiniškai 160 kartų daugiau žemės nei pagrindinėms augalinėms kultūroms, pavyzdžiui, bulvėms, kviečiams ar ryžiams. Ką jau kalbėti apie šiltnamio efektą sukeliančių dujų išlakas – jos trigubai didesnės negu transporto, – sako modelis. – Kilogramui mėsos, kuriuo pasisotina du žmonės, išauginti anglies dioksido sunaudojama tiek pat kiek daržovėms, kuriomis galima pamaitinti dvidešimt žmonių.“
Visą interviu su G.Dukauskaite bei pokalbius su kitomis žaliąsias idėjas propaguojančiomis asmenybėmis skaitykite specialiame birželio mėnesio žurnalo „Moteris“.