Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Pasimatymas su mūzomis: Vilniuje atidaryta nauja terasa ant stogo, tarp svečių – garsūs veidai

Lietuvos nacionaliniame dramos teatre (LNDT) trečiadienio vakarą įvyko ypatingas pasimatymas su mūzomis. Čia buvo atidaryta nauja stogo terasa. Renginio metu atgijusios teatro simboliu laikomos „Trys mūzos“ svečius pakvietė pasigrožėti kvapą gniaužiančia Gedimino pilies bokšto, Vilniaus arkikatedros ir senamiesčio panorama. Ja mėgautis galės ir visi vilniečiai bei miesto svečiai.

Vieni pirmųjų įspūdingais sostinės vaizdais iš naujausios stogo terasos Vilniuje gėrėjosi kviestiniai svečiai, rašoma pranešime spaudai.

Į naujos stogo terasos „Rooftop Bar 3 Mūzos“ įkurtuves atvyko aktoriai, muzikinės scenos atstovai, nuomonės formuotojai ir kiti žinomi veidai, tarp kurių – dainininkas Vaidas Baumila, dizainerė Agnė Kuzmickaitė, grupės „Sisters on Wire“ vokalistė Ieva Ščerbinskaitė, desertų kūrėja Liucina Rimgailė, pianistė Ieva Dūdaitė, dietistė Vaida Kurpienė, dainininkė Gintarė Korsakaitė, atlikėjai Paulina Paukštaitytė ir Vilius Popendikis, nuomonės formuotoja Gabrielė Gzimailaitė, Amanda Ramoškaitė ir Rokas Burnys, vizažo meistrė Alina Silivanova, laidų vedėja Violeta Baublienė, šampano akademijos įkūrėja Jūratė Sprindžiūnaitė, sertifikuota vyno žinovė Jolanta Smičienė, juvelyras Tauras Blaževičius.

Skirmantas Lisauskas/ BNS nuotr./Renginio akimirka
Skirmantas Lisauskas/ BNS nuotr./Renginio akimirka

Svečius pasitiko ir paragauti teatro kvietė mūzomis vienam vakarui virtusios aktorės – Paulina Taujanskaitė, Augustė Pociūtė ir Sofija Gedgaudaitė. Įsikūnyti į personažus joms padėjo dizaineris Gintaras Rėpšas.

Fotogalerija:

„Oficialiai pasibaigus teatro sezonui, LNDT lankytojams durų neužveria. Pagrindinį įėjimą puošiančios ir skirtingus teatro žanrus – dramą, komediją ir tragediją – simbolizuojančios „Trys mūzos“ visai vasarai keliasi ant pastato stogo ir kviečia lankytojus į pasimatymus kvapą gniaužiančių senamiesčio vaizdų fone“, – sako terasos vadovė Justina Radzevičiutė.

Skirmantas Lisauskas/ BNS nuotr./Renginio akimirka
Skirmantas Lisauskas/ BNS nuotr./Renginio akimirka

Anot jos, po LNDT rekonstrukcijos buvo atkurta daug naujų erdvių. Viena iš jų – ši, esanti ant pastato stogo.

„Ši terasa – tarsi teatro lobis, atrastas ir padovanotas Vilniaus miestui. Norėjome, kad įspūdinga sostinės architektūra galėtų mėgautis ne tik teatro bendruomenė, bet ir miesto gyventojai bei svečiai. Atverdami šios terasos duris taip pat siekiame, kad teatras taptų daugiau nei vieta, į kurią žmonės ateina pažiūrėti spektaklių. Kviečiame čia burtis bendraminčius atviriems ir nuoširdiems pašnekesiams. Neabejojame, kad žvelgiant į Gedimino pilies bokštą, Vilniaus arkikatedrą ir sostinės senamiesčio stogus kiekvieną svečią aplankys kūrybinės mūzos“, – dalijasi J.Radzevičiutė.

150 kv. m. terasa įsikūrusi penktajame Lietuvos nacionalinio dramos teatro, esančio Gedimino prospekte 4 Vilniuje, aukšte.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius