Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Penktą kartą „Eurovizijoje“ jėgas bandantis E.Lubys: „Atėjo laikai, kai konkurse nebėra standartų“

„Konkurse pasikeitimai vyksta ir jie mane labai džiugina, nes pagaliau atėjo tie laikai, kai nebėra jokio eurovizinio standarto“, – sako penktą kartą nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje dalyvaujantis dainininkas Edgaras Lubys. Jis pristato savo kūrybos dainą „To The Sky“ ir teigia, kad konkurso nugalėtojo laukia sunkus darbas, o pergalė priklauso ne atlikėjui, o žiūrovams.
Edgaras Lubys
Edgaras Lubys / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Dainininkas LRT TV ryto laidoje teigė, kad jo daina nukels kelis dešimtmečius atgal. „Ši daina – aliuzija į 80-tuosius ir turbūt daugelis tą nuotaiką pajus. Tais laikais žmonės gyveno futuristinėmis nuotaikomis. Buvo populiarūs „Žvaigždžių karai“ ir panašūs dalykai. Mano daina ir neša tokią žinutę, ji pakankamai pozityvi“, – sako E.Lubys.

„Tai šioks toks atsisukimas į laikus, kai muzika turėjo gražią harmoniją, gražią melodiją ir buvo be proto romantiška. Man atrodo, kad tie laikai niekada nemiršta, daug kas vėl į juos atsisuka ir bando kažką iš ten paimti ir pritraukti į šiuos laikus. Toks ir mano bandymas“, – priduria jis.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos akimirkos
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos akimirkos

E.Lubys – ne „Eurovizijos“ naujokas. Pirmą kartą konkurse jis sudalyvavo prieš 15 metų ir sako, kad nuo to laiko daug kas pasikeitė.

„Konkurse pasikeitimai vyksta ir jie mane labai džiugina, nes pagaliau atėjo tie laikai, kai nebėra jokio eurovizinio standarto. Į tas tris minutes, jei esi visiškas menininkas, gali įdėti tai, ką tik nori – tai gali būti ir džiazas, ir populiarioji muzika, ir rokas, ir visiška avantiūra. Mane tai džiugina, nes įnešė laisvės“, – LRT TV tikina E.Lubys.

Laisvesnio požiūrio į konkursą jis linki ir Lietuvos žmonėms: „Norėčiau ir Lietuvos žiūrovams pasiūlyti nueiti į tą laisvę ir pamiršti visus standartus ir tiesiog pagaliau nebenorėti taip stipriai laimėti, nes mes labai stipriai to norime. Žinoma, suprantu tą alkį – jis sveikas ir geras. Tikiu, kad mūsų kartai esant gyviems Lietuva laimės „Euroviziją“. O jei ir nelaimės, nieko neatsitiks – pasaulis nesustos.“

E.Lubys neslepia, kad prieš dalyvaudamas atrankoje pasidomėjo kitais dalyviais, stebėjo pirmąją atranką. „Pasidomėjau, kad žinočiau, kur einu. Labai smagu, kad ateina daug jaunų žmonių, kurie įneša ugnies ir naujų idėjų. Viską vertinu labai pozityviai. Muzika tobulėja – atsimenu, kai dalyvavau prieš 15 metų, viskas buvo kitaip. Dabar beveik kiekvienas dalyvis yra labai arti konkursinio lygio. Visi ateina pasiruošę, todėl juos vertinu, gerbiu ir lenkiu žemai galvą, nes į šį konkursą reikia dėti daug pastangų. Jei nelaimi, daug investavai, bet išsineši didžiulę patirtį“, – įsitikinęs dainininkas.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Edgaras Lubys
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Edgaras Lubys

Savo sukaupta patirtimi jis mielai dalinasi su sėkmę pirmą kartą bandančiais atlikėjais: „Būna ir taip – vakar vienai jaunuolei padėjau įrašyti eurovizinę dainą pas save studijoje. Turėčiau žiūrėti kaip į konkurentę, bet mielai padedu, jei tik galiu padėti.“

Paklaustas, ar galvoja apie pergalę atrankoje, E.Lubys tikina, kad kiekvienas dalyvis širdyje apie tai pagalvoja.

„Jei nenori laimėti – ko ten eiti. Iš kitos pusės – turi jausti gerą pagrindą po kojomis, nes tai didžiulė atsakomybė – jei žmonės tave išrinks, turėsi nepasišiukšlinti. Dalyvavimas didžiojoje „Eurovizijoje“ – milžiniškas darbas. Tai nėra nuvažiavimas pasismaginti. Manau, kad laimėjimas nepriklauso atlikėjui, jis priklauso žmonėms, nes jie balsuoja ir yra galutinis rodiklis“, – sako E.Lubys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas