Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Petras Daunys atsidūrė teisme – apkaltintas vagyste parduotuvėje: išgirdo verdiktą

Dainininkas Petras Daunys susidūrė su nemalonumais. Žinomas vyras vasarą vienoje Vilniaus parduotuvėje apsaugos darbuotojų buvo pastebėtas išeinantis nesusimokėjęs už dalį prekių. Tačiau policijos nubaustas P.Daunys su bauda nesutiko ir kreipėsi į teismą.
Petras Daunys
Petras Daunys / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Petras Daunys buvo patrauktas administracinėn atsakomybėn po to, kai birželio 11-osios popietę vienoje iš parduotuvių Vilniuje praėjo pro savitarnos kasas nesusimokėjęs už dvi lašišos filė, kurių bendra vertė – 39,98 Eur. Dėl to policija atlikėjui skyrė 100 eurų baudą.

Visgi P.Daunys nusileisti nenorėjo ir gautą baudą apskundė Vilniaus miesto apylinkės teismui. Anot atlikėjo, už dalį prekių jis nesusimokėjo ne siekdamas jas tyčia pavogti, o dėl to, kad buvo išsiblaškęs ir susijaudinęs. P.Daunys tvirtino, esą minėtų prekių jis neslėpė ir iš parduotuvės nebėgo. Taip pat akcentavo, kad nuėjo prie kasos, nuskenavo prekes, o juk vagys, jo įsitikinimu, mokėti išvis neina.

Petras stebėjosi ir dėl to, kodėl apsaugos darbuotojai, per kameras matydami, kaip jis neteisingai įmuša prekes, iškart apie tai nepranešė kasos darbuotojui. Pasak P.Daunio, šie laukė, kol jis praeis per kasų vartelius, kad galėtų nubausti. Vyras svarstė – gal apsaugos darbuotojai taip pasielgė norėdami gauti premiją.

Asmeninio archyvo nuotr./Petras Daunys
Asmeninio archyvo nuotr./Petras Daunys

Be to, atlikėjas atkreipė dėmesį į tai, kad prekės buvo grąžintos į prekybą, todėl parduotuvė žalos nepatyrė. P.Daunys tvirtino, kad po incidento stengėsi bendradarbiauti, kalbėtis su parduotuvės personalu ir pareigūnais, norėjo ištaisyti situaciją.

Tuo metu policija pabrėžė, kad nesutinka su P.Daunio teiginiu, neva jo veiksmai buvo netyčiniai. Kaip teigė, vaizdo įraše aiškiai matyti, kaip atlikėjas pataiso maišelį su keturiais bananais, tuomet paima jį kaire ranka ir tuo pačiu dešine ranka iš apačios paima du maišelius su lašišos filė.

„Nors ant svarstyklių prekės dedamos kartu, bet maišelis su bananais laikomas kairėje rankoje, o pakuotės su lašišos filė dešinėje. Taigi Pareiškėjas vienu metu ant svarstyklių padėjo dviejų skirtingų rūšių, svorio, tūrinio ir net skirtingai supakuotas prekes. Lašišos filė pakuočių bendras svoris yra vienas kilogramas. Tokį svorį paimant viena ranka Pareiškėjas aiškiai turėjo suvokti, kad tai tikrai ne keturių bananų svoris“, – teigė policija.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Petras Daunys
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Petras Daunys

Policijos teigimu, įsidėdamas į krepšelį dvi lašišos filė pakuotės P.Daunys turėjo įsivertinti jų kainą, o kasoje nuskenavus visas prekes buvo aiškiai galima matyti, kad suma – kur kas mažesnė negu turėtų būti.

Vilniaus apylinkės teismas P.Dauniui malonės nesuteikė – pripažino kaltu ir nurodė susimokėti baudą. Anot teismo, dainininko gynybinė pozicija neįrodo, kad minėtus veiksmus jis atliko netyčia, o užfiksuota vaizdo medžiaga – pakankamas nusižengimo įrodymas.

Tiesa, nutartis dar nėra įsiteisėjusi, mat šį teismo sprendimą P.Daunys gali apskųsti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas