Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Petras Kuneika tapo vienu iš kaimynų su Jurgita Jurkute: „Turėjau kuo greičiau atrasti save“

Aktorius Petras Kuneika savo pasirodymų kino ekrane neskaičiuoja, tačiau visiškai aišku, kad lietuviškų komedijų kūrėjai jo tipažą yra labai pamėgę, aktorius nusifilmavęs daugiau nei dvidešimtyje kino filmų ir serialų. „Tikiuosi, nemanote, kad pramoginis kinas yra labai blogai?“ – juokiasi aktorius, kurio naujausią vaidmenį lapkričio pirmosiomis dienomis įvertins romantinės komedijos „Kaimynai“ žiūrovai.
Petras Kuneika, Jurgita Jurkutė
Petras Kuneika, Jurgita Jurkutė / Jevgenij Misevič nuotr., stopkadras

Iš „Kaimynų“ filmavimų P.Kuneika prisimena nedaug – daugiabutį Vilniaus pakraštyje, laiptinę, palapinę pievoje, tačiau smagios, sklandžios ir emocingos kino aikštelės jausmas išlikęs.

Jevgenij Misevič nuotr./Petras Kuneika
Jevgenij Misevič nuotr./Petras Kuneika

Romantinė komedija „Kaimynai“ į kino teatrus iškeliauja lapkričio pirmąją, dieną, kai, rodos, labiau tinka liūdesys. Vis dėlto komedijos kūrėjai įsitikinę, kad šviesos ir gero jausmo vėlyvą ir tamsų rudenį nebus per daug.

Komedijos centre – nuobodžias vedybines dienas leidžianti pora Eglė (Jurgita Jurkutė) ir Andrius (Martynas Nedzinskas). Vieną dieną jų ramią kasdienybę išblaško šalia apsigyvenę naujakuriai – Vaiva (Karina Stungytė) ir Karolis, kurį ir vaidina P.Kuneika. Graži pažinties vakarienė netikėtai virsta tikru iššūkiu, gresiančiu abiejų porų skyrybomis.

Stopkadras/Komedija „Kaimynai“
Stopkadras/Komedija „Kaimynai“

„Perskaitęs scenarijų, iškart supratau, ko nori jo kūrėjas Tadas Vidmantas. Filme jam reikėjo standartinio vaikino, tokio, kokių daug aplinkui – butas, automobilis, geras vadybininko darbas, graži draugė. Man nereikėjo ieškoti detalių, kad galėčiau pritempti vaidmenį prie to, kurį įsivaizdavo scenaristas, aš tiesiog turėjau kuo greičiau tame vaidmenyje atrasti save“, – pasakoja aktorius.

Filme netrukus išaiškėja, kad jo personažas Karolis – buvęs kaimynės vaikinas. Eglės elgesys pradeda keistis, o tai pastebi ne tik vyras, bet ir geras jos bičiulis, homoseksualumo neslepiantis kaimynas Darius (Justinas Jankevičius). Negana to, jis įsitikinęs, kad Eglė ir Karolis turėjo nakties romaną. Kuo baigsis jų visų mėginimai išsaugoti santuoką?

Stopkadras/Komedija „Kaimynai“
Stopkadras/Komedija „Kaimynai“

Karolio vaidmenį filme sukūręs P.Kuneika nesmerkia savo herojaus. Jam atrodo, kad turėti ramią, saugią bazę, iš kurios gali nuklysti ir į kurią gali bet kada grįžti, nėra nieko blogo.

„Saugumas, išpildyti pagrindiniai žmogaus poreikiai ir sveikos ambicijos reiškia paprastumą. Blogiau, kai ambicijos ar poreikiai yra nepamatuoti, kai norisi iššokti aukščiau lubų“, – sako jis ir priduria, kad filmo istorijoje jo personažui nutikusią istoriją nėra sunku įsivaizduoti.

Nuosavame name Gargžduose užaugęs Petras Vilniuje gyvena bute, tačiau atvirai sako besiilgintis nuosavo kiemo ir lauko erdvės. Ir su kaimynais, jis prisipažįsta, nedaug bendraujantis.

„Žinau, kas jie, ką veikia, tačiau bendrų vakarienių nerengiame“, – sako.

Stopkadras/Komedija „Kaimynai“
Stopkadras/Komedija „Kaimynai“

„Tai komedija, kurioje lengvai atpažinsite save“, – teigia „Kaimynų“ kūrėjai – režisierius Robertas Kuliūnas ir scenarijaus autorius T.Vidmantas. Lietuvos kino teatruose filmas pasirodys nuo lapkričio 1 dienos. Vaidina P.Kuneika, J.Jurkutė, M.Nedzinskas, J.Jankevičius, K.Stungytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento