Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Petruškevičiaus kritikos strėlės „Dainų dainos“ dalyvių stiliui

Nacionalinės dainos konkurso „Dainų daina“ dalyviai publiką mėgina sužavėti ne tik puikiais vokaliniais sugebėjimais, tačiau ir scenografija bei pasirinktu sceniniu įvaizdžiu.
Mantas Petruškevičius
Rūta Ščiogolevaitė / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Specialiai 15min.lt stilistas ir laidos „Mados reidas“ vedėjas Mantas Petruškevičius sutiko pakomentuoti antrojo konkurso pusfinalio dalyvių įvaizdį.

Soliaris ir Greta

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Soliaris ir Greta
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Soliaris ir Greta

Merginai trūko jaunatviškumo, žaismingumo. Ji atrodė per daug rimtai. Galbūt Gretai vertėjo apsirengti lengvą suknelę. Soliaris buvo atsipalaidavęs, o mergina – maždaug mes atėjome pas draugę į „baliuką“, o paskui eisim į „Metelicą“ (rusiškos muzikos klubas – 15min.lt). Soliaris atrodė gerai, tik patarčiau kitąkart rinktis kitokį kaklaraištį.

„Yva“

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./„Yva
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./„Yva"

Man labai patiko, nes visa grupė puikiai išpildė savo pasirinkto sceninio įvaizdžio stilistiką. Natalija Zvonkė visada išlaiko savitą stilių ir žmonės jau žino, ko gali tikėtis. Gražiai atrodė tos prabangios orlaivio stiuardesės, tik be Britney Spears lėktuve. Galėčiau pasakyti, kad ši sceninė apranga – viena iš geriausių.

Asta Pilypaitė ir Onsa

Andriaus Ufarto/BFL nuotr./Asta Pilypaitė ir Onsa
Andriaus Ufarto/BFL nuotr./Asta Pilypaitė ir Onsa

Pastebėjau švytinčią Astą, gražias jos kojas. Manau, šiam pasirodymui būtų labai tikusi šviesi, plazdanti, romantiška suknelė, kuri susilietų su juodomis natomis scenos fone. Dainininkų stilius tarpusavyje nederėjo, nes Onsa vilkėjo jaunatviškus drabužius, o Asta atrodė labai rimta. Be to, Onsai visiškai netiko ant marškinių tiesiog užmestas kaklaraištis, todėl geriau jo būtų visai nesidėjęs.

Rūta Ščiogolevaitė

Redo Vilimo/BFL nuotr./Rūta Ščiogolevaitė
Redo Vilimo/BFL nuotr./Rūta Ščiogolevaitė

Nieko, išskyrus scenografiją, nemačiau. Scenografija buvo sukurta specialiai šiai dainai, tačiau apie aprangą negaliu nieko pasakyti, nes jos tiesiog nebuvo. Paklodė, į kurią buvo įsisupusi Rūta, galbūt ir derėjo prie scenografijos, tačiau kiekvieną paklodę reikia ir išsilyginti.

Donatas Montvydas

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Donatas Montvydas
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Donatas Montvydas

Tiek scenografija, tiek įvaizdis man labai patiko. Kadangi dainos išpildymui buvo pasirinkta stipri scenografija, todėl atlikėjo drabužiai net nublanko ir tapo ne tokie svarbūs.

„69 danguje“

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./„69 danguje“ džiaugiasi
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./„69 danguje“

Atrodė, kad žiūrėčiau naujametinį vakarėlį. Spektaklis gal kiek ir „perspaustas“, sakyčiau, toks kaukių balius. Idėja visai graži tik visko buvo per daug – žmonių, kostiumų.

Urtė

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Urtė
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Urtė

Pirmiausia nusibodusią kepuraitę galėtų pakeisti į kitą galvos apdangalą. Be to, jei jau dainuojama apie eleganciją, tai elegancijos galėjo būti daugiau ir atlikėjos aprangoje. Galbūt galima pasirinkti kažkokį prancūziško stiliaus, šarmingą drabužį. O džinsai ir lietpaltis – primityvu ir neįdomu.

„El Fuego“

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./„el Fuego“
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./„el Fuego“

Šiems atlikėjams kitokių aprėdų ir nematau. Klasikinis, elegantiškas stilius puikiai dera prie jų balsų ir atliekamos muzikos. Jie atrodė estetiškai ir elegantiškai.

Skirmantė ir Jonas

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Skirmantė ir Jonas Čepulis
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Skirmantė ir Jonas Čepulis

Abu dainininkai atrodė gerai, skaisčiai, šviesiai. Apranga nerėžė akies. Jų drabužiai derėjo ir prie scenografijos.

„Saulės kliošas“

Andriaus Ufarto/BFL nuotr./Saulės kliošas
Andriaus Ufarto/BFL nuotr./"Saulės kliošas"

Man patiko šios grupės pasirodymas. Gal labiau patiko dainavimas. Vaikinai atrodė vienodokai, kaip kokie barmenai. Be to, solistei reikėtų išspręsti pėdkelnių klausimą – autis ar ne. Kartais nuogos kojos ne visada gerai atrodo scenoje. Kažkokios ypatingos sceninės aprangos aš nemačiau. Reikia nepamiršti, kad net jei rengiamasi paprastai, tačiau kažkokio cinkelio reikia.

Šį kartą norėčiau pagirti Liviją Gradauskienę. Nežinau, ar ji pakeitė stilistą, ar stilistės nuotaika buvo gera, todėl charizmatiškoji, nuostabioji Livutė atrodė tikrai gerai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento