Petunija pristato dainos „Dots & Pieces, Shambles & Dust“ klipą: jame – etno ir folkloro motyvai

Alternatyviosios pop muzikos atlikėja Petunija pristato naują vaizdo klipą kūriniui „Dots & Pieces, Shambles & Dust“. Tai paskutinis singlas iš praėjusiais metais išleisto jausmingo ir dramatiško mini albumo „Your Highness“. Šis klipas – tai lyg viso EP albumo karūna.

Eksperimentuoti mėgstanti kūrėja, užbaigti metus trukusį etapą šiuo vaizdo klipu pasirinko neatsitiktinai.

„Tai kūrinys, į albumo sudėtį įsiliejęs paskutinis. Jo įrašus pabaigėme paskutinę naktį, kai ryte albumą jau reikėjo priduoti garso suvedimo inžinieriui. Nakties tema šį kūrinį lydi nuo pat jo idėjos užgimimo. Po jos atsiradimo įsileidžiu į savo muziką vis daugiau etno skambesio, kuris, panašu, lydi mane ir toliau“, – dalijasi atlikėja.

Eglės Mačiulskytės nuotr./Petunija
Eglės Mačiulskytės nuotr./Petunija

Anot Petunijos, „Dots & Pieces, Shambles & Dust“ dainoje tapomas modernus elektronikos, roko ir etno muzikos paveikslas.

„Augau tarp miesto ir kaimo – vasaras ir šventes praleisdama Žemaitijoje, papročių, prietarų, istorijų apie protėvius aplinkoje, ir kasdienybėje Vilniuje, eidama į muzikos mokyklą, vaikščiodama į įvairius koncertus, parodas, gyvendama miesto ritmu. Kad ir kaip keistai skambėtų – esu žemaitė iš Vilniaus. Gal todėl ir mano asmenybė tokia nevienalytė – blogai jaučiuosi, jei kurios nors pusės pritrūksta, trokštu ir vieno ir kito. Tai, matyt, atsispindi ir mano kūryboje“, – pasakoja ji.

Dainininkė vis dažniau ryžtasi derinti dvi savo tapatybės puses: miestietiškus eksperimentus ir trauką etno skambesiui. Nors etno elementai protarpiais Petuniją lydi nuo pat kūrybinio kelio pradžios, pasak jos, dabartiniame gyvenimo laikotarpyje ji nori už to kabintis vis labiau.

Eglės Mačiulskytės nuotr./Petunija
Eglės Mačiulskytės nuotr./Petunija

„Ši daina – apie gyvenimo ir mūsų pačių trapumą. Jau esu netekusi savo senelių. Tik dabar pradedu suprasti kokius gyvenimus jie gyveno, kokias vertybes, net istorinę atmintį jie man perdavė. Kai kurias istorijas atrodo esu girdėjusi tūkstančius kartų, joms vis pasikartojant, o laikui bėgant detalėms vis nykstant. Suvokimas, kaip žmogaus protas ir kūnas laike palaipsniui tirpsta yra užkoduotas šios dainos frazėje: Mona galvelie, umžina naktelė (Mano galvelėj, amžina naktelė). Ši frazė man yra to jausmo įspaudas“, – sako atlikėja.

Petunija dalijasi, jog visoms kitoms albumo „Your Highness“ dainoms vizualai jau buvo sukurti, tačiau daina „Dots & Pieces, Shambles & Dust“ nors ir nebuvo įgijusi vizualinio pavidalo, klausytojams tapo viena mėgstamiausių.

Po M.A.M.A apdovanojimų bei televizinių projektų šurmulio atlikėjos klausytojų ratas gerokai išaugo. Šis muzikinis klipas – proga klausytojams išgirsti ir pamatyti Petuniją dar kartą.

„Vienas pagrindinių mano siekių yra kurti muziką, kuri nebūtų trumpalaikė, skirta tik greitam ir skubotam vartojimui. Kiekvienas kūrinys yra didelės meilės, darbo ir tam tikro gyvenimo laikotarpio įamžinimas. Noriu daugiau žmonių supažindinti su šia daina, kuri puikiai įprasmina, ir mano, kaip atlikėjos identitetą“, – dalijasi Petunija.

Dots & Pieces, Shambles & Dust“ vaizdo klipas yra kupinas mistikos, pasakiškos atmosferos ir etno motyvų. Klipo režisierius Benas Šarka išgirdo šią dainą ir per savo filtrą – pasiūlė įpinti lietuviškos pasakos motyvų.

Petunija – „Dots & Pieces, Shambles & Dust“:

VIDEO: Petunija - Dots & Pieces, Shambles & Dust (Official Video)

„Vaizdo klipo epizode pasitelkus šešėlių teatro „Budrugana Lietuva“ aktorių išmonę sekame lietuvių liaudies pasaką apie vyturį ir lakštingalą. Ji puikiai įprasmina dainą ir atskleidžia nesusikalbėjimo, nesuderinamumo bei išsiskyrimo temas“, – dalijasi atlikėja.

Ji priduria, jog gimus idėjai ir pradėjus ieškoti juodos salės klipo filmavimui, kartu su komanda netrukus suprato, kad tose pačiose patalpose savo spektaklius rodo ir sostinėje veikiantis šešėlių teatras, apie kurį anksčiau nežinojo. Tai Petunija priėmė kaip likimo duotą žalią šviesą šiai idėjai įgyvendinti.

Petunija atskleidžia, jog šiuo metu intensyviai kuria naują muziką.

„Rudens-žiemos sezonu, kaip ir visos gėlės, susiskleisiu ir kursiu, nokinsiu sėklas naujiems garsams, iš kurių savo muziką, tikiuosi, pražydinti kitais metais“, – teigia ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento