Ir vasarą naujienų netrūksta. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Pietų Prancūzija alsuojančioje šventėje – būrys garsenybių: atvyko U.Siparė su šeima ir D.Bunkus

Užsukus į sostinėje esantį Paupį pasijunti lyg saulėtoje Prancūzijos Rivjeroje. Žydrosios pakrantės atmosferą sustipriną nutiestas baltas kilimas, paplūdimio skėčiai ir gultai, skambanti muzika. Lengvas vėjelis maloniai gaivino susirinkusių svečių veidus.

Į harmonijos ir sveikatos namus „Ośia Tyla“ rinkosi stilingi svečiai, rašoma pranešime spaudai. Ant kviestiniams svečiams nutiesto balto kilimo pozavo televizijos laidų vedėja Ugnė Siparė su vyru Mariumi ir dukryte Uma, nuomonės formuotojos Laura Mazalienė, Viktorija Pocienė, kūdikio besilaukianti Julija Žižė su vyru Laurynu, Monika ir Eigirdas Scinskai, verslininkės Justė Pinkevičienė, Aušrinė Ugianskienė, drabužių kūrėja Rūta Mackevičiūtė, verslininkas Danielius Bunkus.

Kaip teigiama pranešime žiniasklaidai, šios poilsio oazės įkūrėja, dviejų berniukų mama Lauryna Glicienė susirinkusiems pasakojo, jog seniai brandino idėją sukurti moterims ir kūdikiams skirtą erdvę, kurioje kūno ir sielos atgaivą tuo pat metu pajustų mamos ir jų vaikai.

Kartu su vyru prodiuseriu Mariumi Sipariu metukų dukrytę Umą auginanti televizijos laidų vedėja Ugnė Siparė vos jai gimus mažylę nutarė supažindinti su baseinu. Ugnė pati nesitikėjo, jog dukrytė taip prisijaukins vandenį – net spėliojo, iš kur ta meilė vandens pramogoms.

Leonardo Borotinsko nuotr./Šventės akimirka
Leonardo Borotinsko nuotr./Šventės akimirka

„Gal, kad mes su Mariumi vaikystėje lankėme baseiną? O gal todėl, jog besilaukdama nepraleidau nėščiosioms skirtų vandens mankštų? – svarsto televizijos laidų vedėja. – Umai vos gimus kineziterapeutas patarė kartą ar du į savaitę lankyti mankštas baseine – stiprina kūno raumenis, padeda vystytis motorikai. Dukra net išmoko nardyti! Umą mankštinusi kineziterapeutė juokėsi, jog yra vaikai, kuriems patinka pratimai vandenyje, yra ir tie, kuriems labai patinka, ir yra Uma – ji taip ten dūksta, turškiasi, kad nenori išlipti. Absoliuti meilė vandeniui!”

Ugnė pasakojo, kad jos dukrytė lanko ne tik užsiėmimus vandenyje. Drauge eina ir į būrelius, kuriuose lavinama vaizduotė, kalbos įgūdžiai.

„Dukra ten daro viską, ko įprastai nedaro namuose. Pastebėjau, jog tapo imlesnė, drąsiau elgiasi, čiumpa, stojasi, labiau viskuo domisi. Visgi manau, kad jeigu tėvai tik gali, rūpindamiesi vaiko gerove turėtų negailėti laiko mažiesiems parodyti įvairių jų raidai naudingų užsiėmimų“, – įsitikinusi U.Siparė.

Fotogalerija:

Štai nuomonės formuotoja, žurnalistė Laura Mazalienė ilgą laiką apie sportinius užsiėmimus nė negalvojo: savame kūne jautėsi gerai, sveikatos bėdos nekankino, o ir didelio noro didinti fizinį aktyvumą, tiesiog nebuvo. Gimus pirmagimei Deimilei ji ėmė domėtis Rytų išmintimi ir taip atrado jogą, ilgainiui ir meditaciją. Kūno tempimo pratimus mielai atlieka ir dabar, o ne taip seniai pamėgo bėgimą.

Leonardo Borotinsko nuotr./Šventės akimirka
Leonardo Borotinsko nuotr./Šventės akimirka

„Visada sakiau, kad bėgimas – ne man. Pirmąsyk išbėgusi kovojau su savimi, nes trūko ištvermės. Taip vieną dieną nubėgau pusantro kilometro, kitą, jau žiūrėk, tris, vėliau ir visus penkis. Tikrai nėra taip, kad kasdien svajoju prasibėgti, bet tikrai kiekvieną dieną svajoju jaustis taip, kaip jaučiuosi po sporto. Gera savijauta po kūno mankštos labiausiai ir motyvuoja nepasiduoti, nepaisant to, kad savo kūno formomis esu patenkinta“, – sako trijų vaikų mama L.Mazalienė.

Renginyje apsilankiusi netrukus trečio vaikelio sulauksianti Julija Žižė atviravo, kad šis nėštumas jai – pats lengviausias. Moteris sako, kad gerai savijautai įtaką daro teigiamas nusiteikimas viskam, kas jos laukia pagimdžius: „Kadangi šis nėštumas – paskutinis, kiekvieną laukimo dieną stengiuosi išjausti kuo pozityviau. Ramiai ir su džiugesiu laukiu gimsiančio kūdikio.“

Leonardo Borotinsko nuotr./Šventės akimirka
Leonardo Borotinsko nuotr./Šventės akimirka

Iki nėštumo Julija nuolat aktyviai sportavo – labiausiai džiaugėsi atradusi oro jogą. Pirmus laukimo mėnesius leido sau daugiau ilsėtis, o paskui tęsė mankštas, tik jau specialiai skirtas nėščiosioms.

„Esu atsirinkusi, kas man patinka. Labai nuramina ir atpalaiduoja vanduo. Ir niekada nesimankštinau dėl stangresnio užpakalio ar tvirtesnio pilvo preso. Sportas visų pirma – sveikata, todėl laukiesi ar ne, palaikyti fizinį aktyvumą ir stiprinti raumenis – svarbu visiems be išimties. Tikrai nereikia koncentruotis tik į išvaizdą“, – įsitikinusi J.Žižė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Reklama
Šekspyriška vasara Pakruojo dvare: spektakliai, kvapą gniaužiantys triukai ir įspūdingos gėlių kompozicijos
Užsisakykite
15min naujienlaiškius