Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pirmu motinystės mėnesiu besidžiaugianti Baiba: „Sūnus Antanas – mano mažas „hanteliukas“

Spalio pradžioje Baibos Skurstenes-Serdiukės gyvenime prasidėjo visiškai naujas etapas – dar nepatirtas, keliantis iššūkių, reikalaujantis daugybės jėgų, bet tuo pačiu – teikiantis didžiausią laimę ir prasmę. Pirmu motinystės mėnesiu besimėgaujanti dainininkė teigia su nauju, mamos statusu, jau apsipratusi – tad pagaliau randa laiko ir sau.
Baiba Skurstene-Serdiukė
Baiba Skurstene-Serdiukė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Trečiadienio vakarą Baiba kone pirmą kartą po gimdymo pasirodė viešumoje – palikusi sūnų vyro Mykolo Serdiuko priežiūrai, atvyko į geros bičiulės Liucinos Rimgailės debiutinės knygos pristatymo vakarą.

TAIP PAT SKAITYKITE: Liucina Rimgailė bičiuliams pristatė „saldžią“ knygą: sudomins ne tik smaližius

„Jau apsipratau su šiuo naujuoju gyvenimo etapu, bet kartu ir vis dar pratinuosi. Labai malonus laikas, sūnus Antanas – tikras stebuklas. Aš vis dar nesuprantu, kaip jis ten tilpo ir kaip užaugo... Man dar kosmosas, – juokėsi ji. – Su vyru esame beprotiškai laimingi. Be galo. Vaikas nuostabus.“

Mama tapusi Baiba prisipažįsta, dienų pasitaiko visokių – ir sunkesnių, ir lengvesnių. Tačiau jos dienas užpildė visiškos pilnatvės jausmas.

„Antanas būna ramesnis, būna, kai verkia. Tada imu svarstyti – sauskelnės sausos, pavalgęs, pamiegojęs, kas jam dar gali būti? Taip ir bandau suprasti, ko jis nori. Nuolatiniai ieškojimai... Kartais pasitarti paskambinu draugėms, kurios turi vaikų, savo mamai. Bet jei koks rimtesnis klausimas – būtinai kalbu su gydytojais, nes nepasitikiu tiek daug kitų patarimais“, – 15min sakė atlikėja.

TAIP PAT SKAITYKITE: Baiba Skurstene-Serdiukė susilaukė pirmagimio: gimdyme dalyvavo ir vyras Mykolas

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Baiba Skurstene-Serdiukė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Baiba Skurstene-Serdiukė

Tai galbūt esate toji visko labai prisibijanti mamytė, gydytojams ramybės neduodanti 24 valandas per parą?.. „Kadangi aš pirmą kartą auginu vaiką, tai tikrai dažnai paskambinu. Bet ačiū Dievui, kad turiu draugę, kurios tėtis yra medikas. Jis leidžia bet kuriuo metu klausti“, – juokėsi ji.

Pasak jos, tėvelis į viską reaguoja ramiau. „Mykolui sekasi puikiai. Aišku, jis eina į darbą, todėl stengiuosi kiek įmanoma ilgiau leisti pamiegoti, aš didžiausią laiką būnu namuose. Bet kartais ir sau leidžiu ištrūkti, pasižmonėti, ir jis lengvai susitvarko vienas“, – šypsojosi Baiba.

Akivaizdu – nors praėjo tik mėnuo po gimdymo, Baibos figūra jau grįžo į puikias formas. „Dar nesididžiuoju. Dar yra kur tobulėti ir dirbti... Dar kūnas ne toks stangrus kaip anksčiau, bet kol kas dar negalima sportuoti. Tačiau kadangi mūsų namas per du aukštus, tai iš apačios į viršų pas sūnų pabėgioju per dieną apie 50 kartų, vis panešioju. Tad sūnus yra toks mažas mano hanteliukas“, – juokėsi ji.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Baiba Skurstene-Serdiukė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Baiba Skurstene-Serdiukė

Turint tokį balsą, mažylis turbūt nuo lopšinių kaip mat užmiega... „Iš tikrųjų, aš namie labai mažai dainuoju. Esu kelis kartus liūliavus, pagrojus pianinu. Visgi, matyt, dainavimas man asocijuojasi su darbu, tai šiuo metu stengiuosi to vengti.“

Kol kas atlikėja sako esanti laiminga turėdama vieną vaiką ir apie daugiau, bent šiuo metu, negalvojanti.

„Reikia atsigauti, priprasti. Be to, manau, kad vėliau bus tik sunkiau. Juk kiek laukia reikalų – dygstantys dantys, mokykla, pirmoji mergina, automobilis... Vaikai yra iššūkis. Bet labai malonus. Aš tikrai ruošiausi motinystei, suprantu, kad tai yra darbas. O ir su vyru nebebūsim dviese taip, kaip anksčiau. Tačiau aš vis tiek esu labai laiminga“, – 15min pasakojo B.Skurstene-Serdiukė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas