Renginio metu virtuvės šefas sukūrė penkis sveikus, maistingus ir greitai paruošiamus pavyzdinių pusryčių receptus. Anot Alfo Ivanausko, tokie pusryčiai bus tikri pagalbininkai nuolatos skubantiems ir pritrūkstantiems idėjų, kaip sveikai maitintis.
„Ne visi galime skirti daug laiko kas rytą gamintis maistingus ir gardžius pusryčius. Dažnas net nespėja ryte pavalgyti. Man pačiam pusryčiai yra svarbiausias dienos maistas, nesvarbu, laukia lengva ar sunki diena. Todėl nusprendėme palengvinti skubantiems žmonėms gyvenimą ir sukūrėme 5 greitus receptus, kad rytais galėtume organizmą pastiprinti reikiamais vitaminais ir maistinėmis medžiagomis“, – pristatymo metu kalbėjo A.Ivanauskas, pats kiekvieną dieną pusryčiams skiriantis 30 minučių.
Progos paskanauti sveikų pusryčių nepraleido ir būrys žinomų pramogų pasaulio atstovų. Sostinėje įsikūrusiame restorane „Panama Food Garden“ apsilankė atlikėja, grupės „Queens of Roses“ narė Dileta Meškaitė-Kisielienė, stilistai Viktorija Šaulytė ir Joringis Šatas, tinklaraštininkės Simona Burbaitė, Kristina Pišniukaitė, laidų vedėjas Žygimantas Stakėnas.
Sveikos mitybos aktualijomis domėjosi ir pirmagimio besilaukiantys atlikėjai Anžela ir Žygimantas Gečai. Tiesa, sveika mityba Anželai – jokia naujiena. Dar prieš nėštumą moteris neslėpė, jog pakeitus įpročius jaučiasi žymiai geriau.
„Stengiuosi kiekvieną rytą keltis anksčiau, kad pasigaminčiau valgyti visai dienai. Maistą susidedu į dėžutes ir jos visur keliauja su manimi. Ne visada pavyksta, bet labai stengiuosi“, – 15min pasakojo Anžela.
Visgi moteris juokiasi, kad nėštumo metu vadovautis sveikos mitybos principais darosi vis sunkiau. Anot jos, šiuo metu labai norisi šokolado, bet jį stengiasi pakeisti vaisiais.
„Dienos be vaisių nebūna. Anksčiau tiek daug vaisių nevalgiau, užtekdavo poros obuoliukų per priešpiečius sukrimsti. Dabar anksti ryte kūnas tiesiog reikalauja bananų, obuolių, meliono, slyvų. Ir ,žinoma per priešpiečius taip pat vaisiai vartojami, dažnai ir vakarienės metu“, – sako Anžela.
Pusryčių metu šeimos gydytoja Aušra Tomkutė papasakojo apie maistinių medžiagų įsisavinimą organizme, reikalingų vitaminų kiekį ir ką daryti, kad pavasarį būtume sveiki ir gyvybingi.
„Valgant subalansuotą maistą organizmas pasisavina įvairių vitaminų ir mikroelementų. Nepaisant to, dažniausiai jų kiekis yra nepakankamas – norint pasiekti vitaminų dienos normą, per dieną žmogui reikėtų suvalgyti iki pusės kilogramo vaisių ir daržovių. Pastebima, jog po žiemos jų biologinė vertė pastebimai sumažėja, tad svarbu organizmą stiprinti papildomomis priemonėmis“, – pristatymo metu kalbėjo šeimos gydytoja.
Daugiau renginio akimirkų galerijoje: