Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po elektros sąskaitos dramos Rūtos Lukoševičiūtės namuose – atomazga: turi svarbų prašymą

Televizijos laidų prodiuserė, žurnalistė, dainų tekstų autorė Rūta Lukoševičiūtė-Daudienė prieš kelias savaites dalijosi nepavydėtina situacija, kuomet sulaukė milžiniškos sąskaitos už elektrą. Po bandymų atrasti atsakymus į klausimus, žinoma moteris pasidalijo, kuo ši istorija baigėsi.
Rūta Lukoševičiūtė su vyru
Rūta Lukoševičiūtė / BNS ir stopkadro nuotr.

Prieš kelias savaites Rūta Lukoševičiūtė-Daudienė pasidalijo vaizdo įrašu sėdėdama tamsoje. Tąkart ji sekėjams guodėsi, kad sulaukė beveik 8 tūkst. eurų sąskaitos už elektrą, nors tokia suma, pasak jos, tikrai nėra logiška. Pabandžiusi kreiptis į „ESO“ ir „Ignitis“, kad išspręstų situaciją, Rūta trečiadienį su sekėjais pasidalijo, kaip baigėsi ši istorija.

Įrašu Rūta sutiko pasidalinti su portalu Žmonės.lt.

„Manęs dažnai klausiate, kaip pavyko išspręsti problemą su „ESO“ ir „Ignitis“. Atsakymas toks – mums nepavyko įrodyti, kad namuose neauginame bananų plantacijos. Bent jau džiaugiuosi, kad išskirstė mums tą skolą pamėnesiui, tad turėsime mokėti skolą ir einamąsias išlaidas.

Turime prašymą, padėti šią skolą grąžinti. Mums nereikia paskolinti pinigų, mes norime juos užsidirbti. Aš esu puiki renginių vedėja, galiu pravesti bet ką. Taip pat darau puokštes! Galiu sukurti reportažą, galiu sukurti bet ką, kas susiję su video turiniu. Mano vyras tikrai yra puikus vaizdo operatorius. Aš galėčiau parašyti pranešimą spaudai, daugelis atlikėjų klausia: Rūta tu tikrai rašai? O taip, man tai labai patinka! Lėja galėtų pareklamuoti jūsų turimus drabužius arba kolekcijas, nes ji kelis metus lanko modelių mokyklą. O mažoji Sakmėja yra tiesiog žiauriai fainas žmogus, kuris galėtų pabūti jūsų reklamos veidu. Žodžiu, chebryte, padėkit mums kažkaip atsiskaityti“, – sakė Rūta Lukoševičiūtė.

Klausiate, kaip mums baigėsi ekektros reikalai? Atsakymas video įraše.

Posted by Ruta Lukoseviciute Daudienė on Wednesday, October 9, 2024

Primename, kad prieš kelias savaites prodiuserė Rūta Lukoševičiūtė-Daudienė pasidalijo vaizdo įrašu sėdėdama tamsoje. Kreipdamasi į sekėjus feisbuke, ji papasakojo su kokia absurdiška situacija teko susidurti.

„Sėdžiu tamsoje ir tam yra labai rimta priežastis. Istorija tokia: buvo pas mus atvažiavę ESO, patikrino mūsų skaitiklių duomenis ir gaunu sąskaitą, kuri siekia nei daug nei mažai – 7 951 eurų. Kai parašiau jiems laišką, jie rašo, kad pildžiau elektros suvartojimą ne visai tvarkingai. Tai kiek reik būti netvarkingai, kad gauti kokią sąskaitą? O kaip yra jums yra buvę gyvenime, kokia jūsų patirtis?“, – antradienio vakarą tamsoje kalbėjo Rūta.

D.Stankaus nuotr./Rūta Lukoševičiūtė-Daudienė
D.Stankaus nuotr./Rūta Lukoševičiūtė-Daudienė

Portalui Žmonės.lt susisiekus su laidų prodiusere, ji patikino nežinanti, kaip galėjo gautis tokia didelė apmokėjimo suma.

„Man sunku pasakyti, kodėl. Mes kiekvieną mėnesį mokame ir deklaruojame elektrą. Atvažiavo, patikrino ir po patikrinimo tokią sąskaitą gavome. Paaiškinimo nėra, sako, kad viskas tvarkoje, geras nesugedęs skaitiklis. Net nežinau, ką toliau daryti ir kaip elgtis. Kiek rašė žmonės, tai praktiškai baigiasi teismuose ir ne visada žmonės laimi, o sumos panašios kaip mano. Net neįsivaizduoju, ką čia reiktų judinti, kad Lietuvos žmonės nebūtų taip skriaudžiami“, – sakė Rūta Lukoševičiūtė.

Paklausus, ar neketina kreiptis į teismą, Rūta pateikė tokį komentarą:„Pirmiausia, man atrodo, reikėtų išsiaiškinti su ESO. Jie tikina, kad, matyt, buvo netvarkingai skaičiuojama. Net paėmus tuos skaičiavimus, vis tiek nesigauna tiek, kiek per mėnesį vidutiniškai išnaudoji. Mes, kaip šeima, apie 250 kilovatvalandžių išnaudojam, o ten susidarė skirtumas 34 tūkst. kilovatvalandžių. Tai kiek čia reikia pleškinti elektros, kad tiek gautųsi? Fiziškai negali taip gautis net sujungus viską, ką turi. Jie patys negali paaiškint, tiesiog mokėk ir viskas“.

„Nežinau, absurdiška ir beviltiška situacija. Mano atvejis – ne vienintelis, tokių labai daug. Tai kiek žmonių tiesiog tylėdami susimoka tokias sumas? Čia baisu, kažkas iš to lobsta, kad kažkokia sistema nesuveikia iki galo“, – pridūrė ji.

Portalas Žmonės.lt susisiekė su „Ignitis group“. Jų komentarą galite skaityti ČIA.

Elektra

Netrukus mūsų šeima liks be elektros. Ir tai ne cunamis, ne audra, o milžiniška sąskaita. Daugiau info - video įraše.

Posted by Ruta Lukoseviciute Daudienė on Tuesday, September 17, 2024

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas