Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po kovotojo A.Misiūno suėmimo – netrukus gimdysiančios žmonos Urtės ašaros: „Plyšta širdis“

Prieš keletą dienų apskriejo žinia, kad riaušių prie Seimo byloje teisiamas MMA kovotojas Arnoldas Misiūnas buvo sulaikytas. Jis buvo suimtas maksimaliam terminui – trims mėnesiams. Ši žinia sukrėtė jo besilaukiančią žmoną Urtę Misiūnienę, kuri jau lapkričio pradžioje turėtų gimdyti bendrą jų kūdikį. Sportininko mylimoji prakalbo apie neteisybės jausmą ir sunkumus jautriu momentu gyvenant be vyro.
Arnoldas ir Urtė Misiūnai
Arnoldas ir Urtė Misiūnai / Pauliaus Peleckio ir Roko Lukoševičiaus nuotr.

Socialiniame tinkle „Facebook“ U.Misiūnienė pasidalijo mintimis apie sutuoktinio sulaikymą ir gyvenimą be jo.

Įrašu ji sutiko pasidalinti ir su portalo Žmonės.lt skaitytojais.

Pasak jos, A.Misiūnui buvo skirta griežčiausia kardomoji priemonė ir ilgiausias galimas terminas už 5 praleistus posėdžius, nors visiems jiems pateisinti yra pažymos iš gydytojų.

„Man iš skausmo plyšta širdis... Mes visur visada kartu, keista būti vienai. Negaliu patikėti, kad tokie dalykai vyksta ir taip lengvai, be jokio gailesčio žaidžiama žmonių gyvenimais...Tikiuos, kad viskas greičiau pasibaigs ir vėl būsim kartu“, – rašė U.Misiūnienė.

Teismas griežčiausią bausmę A.Misiūnui skyrė motyvuojant tuo, kad sportininkas neatvyksta į teismo posėdžius ir nebendradarbiauja su pareigūnais.

U.Misiūnienė tikina, kad tai nėra tiesa.

„Pareigūnai nei karto neskambino. Teritorija nėra aptverta ir į ją jie buvo įvažiavę automobiliu. Dieną prieš posėdį buvo kalbėtasi su atvykusiais pareigūnais, kad į posėdį Arnoldas nevyks, nes serga ir turės gydytojo pažymą. Nematau nebendradarbiavimo. Teismas teigia, kad Arnoldas vengia teisinio proceso, todėl reikia skirti griežčiausią bausmę – suėmimą. Nors prašymų dalyvauti posėdžiuose nuotoliniu būdu per zoom, prirašyta daugybė, visi jie atmesti be aiškios priežasties. Tai ar noras dalyvauti posėdyje nuotoliu yra vengimas?“, – teigė kovotojo žmona.

Jos manymu, vyro nedalyvavimas posėdžiuose taip pat neturėjo didelės reikšmo teismo bylos nagrinėjimui.

„Iki šiol Arnoldas teismo posėdžiuose buvo tik stebėtojas, niekas jo neapklausinėjo, neprašė liudyti, jo neatvykimas niekuo neįtakojo nei vieno posėdžio eigos, tai nežinau, kur čia trukdymas nagrinėti bylą.

Kaip manot, ar įmanoma reguliariai du metus lankyti posėdžius, du kartus per savaitę, nuo 9-17 val. gyvenant 200 km. nuo Vilniaus jų nepraleidžiant?“, – klausė U.Misiūnienė.

Ji taip pat įvardijo ir priežastis, kodėl A.Misiūnas praleido teismo posėdžius. Tačiau, pasak jos, teisėjams jos nepasirodė svarios.

„Teisėjų neįtikino ir žmogiškumo nesužadino tokie argumentai kaip, kad laukiuosi ir, kad visi praleisti posėdžiai yra pateisinti gydytojų. Pvz. vieną rytą, besiruošiant važiuoti į posėdį, man dalinai nutekėjo vaisiaus vandenys. Kur jūs važiuotumėt? Į posėdį ar į priėmimą su žmona?

Kad man nėštumą prižiūrinčios gydytojos paskirtas lovos režimas dėl priešlaikinio gimdymo rizikos ir man būtina pagalba buityje ir ne tik. Ypač kai turiu dar du mažamečius vaikus. Jau nekalbu apie naštą gimus naujagimiui.

Kad šiuo metu aš negaunu jokių pajamų ir mus visus išlaiko Arnoldas.

Kad galų gale tai jo pirmagimis, terminas 11.11, tačiau vargu ar jo sulauksiu. Atimta proga, kuri būna vieną kartą gyvenime – dalyvauti savo vaiko gimime ir matyti jį augant pirmaisiais mėnesiais.

Nebuvo atsižvelgta ir į tai, kad Arnoldas niekur nesislapstė. Sužinojus apie šią nutartį iškart patys nuvykom į artimiausią komisariatą“, – mintimis dalijosi U.Misiūnienė.

Kovotojo žmona taip pat turi, ką pasakyti ir tiems, kurie tikina, kad jos vyras nusipelnė šios bausmės.

„Ir iš anksto visiem, kurie sakys: pats kaltas, nereikėjo mėtyt akmenukų į policininkus ir išvis atsirasti tame mitinge. Taip, pats kaltas, nereikėjo. Ne kartą kalbėta, kad dėl to gailisi ir savo kaltę pripažįsta. Nuteiskit, nubauskit ir dedam tašką. Bet jau antrus metus vyksta pilstymas iš tuščio į kiaurą už kurį mokam visi iš biudžeto ( 87 kaltinamieji, valstybės apmokamas advokatas nuo 20 eu/ val. 2 pilnos darbo dienos per savaitę – du metus ir tai dar greit nesibaigs“, – teigė U.Misiūnienė.

Žmonės.lt primena, kad kovotojas, teisiamas Riaušių prie Seimo byloje.

Riaušės prie parlamento rūmų Vilniuje kilo 2021 metų rugpjūčio 10-osios vakarą po mitingo prieš Vyriausybės ribojimus, skirtus imuniteto nuo koronaviruso neturintiems ir nesitestuojantiems žmonėms.

Bylą teismas pradėjo nagrinėti 2023 metų balandį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai