Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Po nelaimės – tikslas vėl atsistoti ant kojų: 34-erių Edvino istorija sujaudino ir žinomus žmones

Prieš metus Edvinas Vygontas patyrė nelaimę ir susilaužė stuburą. Gydytojų prognozės buvo negailestingos, tačiau vyras nepasidavė, o dabar jo tikslas – vėl atsistoji ant kojų. Ši istorija plinta viešojoje erdvėje, o jai neabejingi ir žinomi žmonės, raginantys prisidėti prie Edvino svajonės vėl vaikščioti.
Sandra Žutautienė, Eimutis Kvoščiauskas, Edvinas Vygontas
Sandra Žutautienė, Eimutis Kvoščiauskas, Edvinas Vygontas / Artūro Aušros ir Astos Norvaišienės, Agata Gri Photography ir asmeninio albumo nuotr.

34-erių architektūros studentas Edvinas Vygontas savo istorija pasidalijo „GoFundMe“ platformoje, kurioje galima jam paaukoti ir taip prisidėti prie gydymo.

„Prieš metus mano gyvenimas apsivertė aukštyn kojomis, kai dirbdamas prie kompiuterio netyčia iškritau iš savo nuomojamo lofto antro aukšto. Sužalojimai buvo siaubingi – susilaužiau stuburą ir keliose vietose kaukolę. Gydytojai man suteikė mažai vilties, sakydami, kad greičiausiai būsiu paralyžiuotas nuo krūtinės žemyn arba liksiu vegetacinės būklės, o blogiausiu atveju galiu net nepabusti iš komos. Tačiau, nepaisant visų šių prognozių, išgyvenau ir dabar vėl kovoju, kad atsistočiau ant kojų“, – pasakojo Edvinas.

Asmeninio albumo nuotr./Edvinas Vygontas
Asmeninio albumo nuotr./Edvinas Vygontas

E.Vygontas teigė, kad kiekviena diena jam tapo didžiuliu iššūkiu.

„Ilgą laiką praleidau reanimacijoje, o vėliau neurochirurgijos skyriuje, kęsdamas nepakeliamus skausmus. Tada atėjo laikas mano pirmajai reabilitacijai. Išmokti persėsti į neįgaliojo vežimėlį buvo mano pirmoji „pergalė“.

Asmeninio albumo nuotr./Edvinas Vygontas
Asmeninio albumo nuotr./Edvinas Vygontas

Po trijų mėnesių išvykau į Bydgošą (Lenkijoje), kur man buvo sudarytas labai intensyvus atsigavimo planas ir teko iškęsti kankinančią reabilitaciją. Vėliau grįžau namo, kur dirbau su įvairiais terapeutais, įskaitant vandens terapiją. Po kurio laiko apsilankiau Jūrmaloje (Latvijoje), kur buvo taikomas kitoks požiūris į sveikimą, bet ne mažiau intensyvus nei Lenkijoje. Po dviejų savaičių Latvijoje tęsėsi sunkus darbas namuose.

VIDEO: My usual day of rehabilitation in Jūrmala, Latvia.
VIDEO: Hard work continues at home

Kiekvienas žingsnis į priekį reikalauja didžiulių pastangų. Draugai ir šeima mane visokeriopai palaikė, tačiau didžiausias iššūkis manęs dar laukia ateityje“, – dalijosi E.Vygontas ir pridėjo vaizdo įrašus, kuriuose matyti, kaip jis siekia savo tikslų.

VIDEO: My day at the "Neuron" physical rehabilitation centre in Poland.
VIDEO: Realising that essential skills like swimming have to be learned from step one.

Dabar jo viltis – moderni kamieninių ląstelių persodinimo procedūra.

„Ji bus atliekama Indijoje. Ši procedūra yra viena iš nedaugelio galimybių, suteikiančių realią galimybę man vėl vaikščioti. Kartu su reabilitacija ir medicinine priežiūra, viskas kainuos 30 tūkstančių dolerių – šios sumos negaliu surinkti be pagalbos. Mano šeima ir draugai jau prisidėjo, tačiau, kad ši suma būtų surinkta, kreipiuosi į jus visus“, – rašė Edvinas.

Asmeninio albumo nuotr./Edvinas Vygontas
Asmeninio albumo nuotr./Edvinas Vygontas

Vyras pridūrė, kad prieš nelaimingą atsitikimą buvo aktyvus ir išgyveno geriausią savo gyvenimo laikotarpį.

„Treniruodavausi penkis kartus per savaitę, studijavau ir džiaugiausi gyvenimu. Dabar kovoju ne tik su fiziniu skausmu, bet ir su drastiškais pokyčiais, kurie pakeitė mano gyvenimą. Praradau savarankiškumą – turiu pasikliauti šeima ir draugais net atlikdamas kasdienius veiksmus, pavyzdžiui, prausdamasis duše ar gamindamasis maistą. Mano tikslas – ne tik vėl atsistoti ant kojų, bet ir susigrąžinti gebėjimą gyventi savarankiškai“, – teigė Edvinas.

Vyras pasidalijo vaizdo įrašu, kuriame parodė, kaip jo gyvenimas atrodė anksčiau, ir kaip po to jis žaibiškai pasikeitė:

VIDEO: The life that I had before a very small piece of it And how it all changed in a split second

E.Vygontas patikino, kad kiekviena auka jam yra nepaprastai svarbi.

Asmeninio albumo nuotr./Edvinas Vygontas
Asmeninio albumo nuotr./Edvinas Vygontas

„Jūsų parama gali padėti man pasiekti neįmanomą dalyką – vėl vaikščioti. Tai galimybė pradėti naują mano gyvenimo etapą, kuriame neįgaliojo vežimėlis nebebus mano kasdienybės dalis. Tikiu, kad kartu mes galime paversti šią svajonę realybe. Toliau pateiktame vaizdo įraše parodyta, kaip stengiuosi išnaudoti dabartinį gyvenimą ir kaip mano draugai padeda man išlikti aktyviam.

Dėkoju už jūsų paramą, tikėjimą ir dosnumą. Kiekvienas prisidėjimas mane priartina vienu žingsniu arčiau to, kad vėl atsistočiau ant kojų“, – pabrėžė Edvinas.

VIDEO: Trying to make most of my life in a whyand stay active with the help from my friends.

Jo istorija dalijasi ir žinomi žmonės.

Asmeninio albumo nuotr./Edvinas Vygontas
Asmeninio albumo nuotr./Edvinas Vygontas

„Galbūt daugelis jau girdėjote Edvino istoriją, o jei ne – trumpai priminsiu. Vaikinas po nelaimingo atsitikimo nebevaikšto, tačiau turi vilties ir stipriai kovoja dėl to, kad vėl galėtų vaikščioti.

Mes galime prisidėti net ir maža auka – tai ne tik finansinė parama, bet ir moralinis palaikymas bei paskatinimas judėti pirmyn!“ – rašė aktorius Eimutis Kvoščiauskas.

Galbūt daugelis jau girdėjote Edvino istoriją, o jei ne – trumpai priminsiu. Vaikinas po nelaimingo atsitikimo...

Posted by Eimutis Kvoščiauskas on 2024 m. rugsėjo 12 d., ketvirtadienis

„Dalinuosi ir labai labai prašau visų prisidėti ir padėti Edvinui.

Tai nuostabus vyrukas, nenuleidžiantis rankų ir vertas kiekvieno mūsų paramos“, – aukoti kvietė žurnalistė, atlikėja Sandra Žutautienė.

Dalinuosi ir labai labai prašau visų prisidėti ir padėti Edvinui 🙏 Tai nuostabus vyrukas, nenuleidžiantis rankų ir vertas kiekvieno mūsų paramos 🙏

Posted by Sandra Zutautiene on 2024 m. rugsėjo 14 d., šeštadienis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas