Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po traumos atsigavusi Evgenya Redko – apie pažintį su mylimuoju iš Izraelio ir repo žvaigždžių skyrybas

Prieš metus muzikos pasaulyje sužibo solinę karjerą pradėjusi išskirtinio balso ir bruožų atlikėja Evgenya Redko. M.A.M.A apdovanojimuose nuskinta metų proveržio statulėlė tik įrodė, kad ji savo dainomis sugebėjo greitai užkariauti gerbėjų širdis. Ir kas žino, galbūt jei ne patirta nugaros trauma bei karantinas, šiais metais Evgenya būtų atstovavusi Lietuvai „Eurovizijoje“. Tačiau sparčiai kelią į populiarumo viršūnę besiskinančios dainininkės interviu reikėtų dar gerokai paieškoti, todėl šį kartą 15min suteikia neeilinę galimybę artimiau susipažinti su jos gyvenimo istorija.
Evgenya Redko su vyru Asi, G&G Sindikatas, Lilas ir Innomine
Evgenya Redko su vyru Asi, G&G Sindikatas, Lilas ir Innomine / AfterlightImage, Tautvydo Stuko, Ryčio Šeškaičio nuotr.

Kalbėdamasi su kai kuriais atlikėjais dažnai girdžiu balse liūdesį, jie pabrėžia, kad giminių kraštu vadinamoje Lietuvoje išgarsėti labai sunku. O net ir išleidus kelias dainas, vargu ar pavyks greitai prisibelsti į klausytojų grojaraščius, suburti arenas, ką jau kalbėti apie tarptautinę karjerą. Bet, panašu, kad tokios kalbos nė kiek nejaudina Evgenios Redko. Ne kalbomis, o savo meile muzikai bei nuolatiniu darbu įrašų studijose ji ne tik buria ištikimą gerbėjų ratą, bet jau svajoja apie kitus solinius koncertus ir antrą albumą.

Mintis pakalbinti Evgenyą Redko buvo kilusi jau prieš kurį laiką. Žavėjo jos paprastumas, santūrumas scenoje ir išskirtinis stilius, o per radiją išgirdusi dainas vis pasvarstydavau, kad atėjo metas tartis dėl interviu. Pirmą kartą jos telefono numerį surinkau po M.A.M.A apdovanojimų. Tuo metu jau buvo praėjusios kelios dienos, kai atlikėja paskelbė, kad dėl stiprių nugaros skausmų traukiasi iš „Eurovizijos“ atrankos.

Praėjus bene keturiems mėnesiams po mudviejų paskutinio pokalbio, sutarėme, kad Evgenya 15min skaitytojams papasakos ne tik apie muziką, bet ir savo šaknis, jos ir izraeliečio Asi pažinties istoriją bei artimą bičiulystę su Lilu ir Innomine. Bet apie viską nuo pradžių.

Evgenya yra kilusi iš Rusijos, ji gimė prie Uralo kalnų esančiame Orsko mieste, kuriame užaugo ir jos tėvai. Dėl savo kilmės ji sako turinti ir tokį lietuvių kalbai neįprastą, bet Rusijoje labai populiarų vardą.

„Jį pasiūlė mano močiutė, kuri dirbo su vaikais. Kai gimiau, tėvams papasakojo, jog visos jos mokinės Evgenios buvo geraširdės, asocijavosi su gražiausiais prisiminimais“, – šypsosi E.Redko.

Kai buvo maža, kartu su šeima atlikėja persikraustė į Kauną. Šiame mieste ir užaugo – lankė darželį, mokyklą. Jau nuo vaikystės Evgenios namuose nuolat skambėdavo dainos, o jos mama, pastebėjusi, kad dukra turi talentą ir stiprų potraukį muzikavimui, nuvedė į muzikos mokyklą, užrašė lankyti choro būrelius.

„Mėgau viską, kas buvo susiję su muzika, ėjau į įvairus mokyklinius dainavimo konkursus, gitaros pamokas, namuose skambinau pianinu. Keturiolikos metų parašiau savo pirmąją dainą ir viduje visada jaučiau, kad muzika yra mano tapatybės dalis, tam tikras pašaukimas“, – pasakojo pašnekovė.

Joanos Suslavičiūtės nuotr./Evgenya Redko
Joanos Suslavičiūtės nuotr./Evgenya Redko

Šešiolikos metų Evgenya persikėlė gyventi bei mokytis į Didžiąją Britaniją, užsienyje pabaigė mokslus vidurinėje mokykloje, vėliau įstojo į universitetą. Čia jos muzikinis kelias toli gražu nesibaigė.

„Dar kol mokiausi Lietuvoje, turėjau svajonę išvykti į kitą šalį. Visada norėjau studijuoti būtent muziką, taigi atsiradus tokiai galimybei iš karto ją griebiau“, – šypsojosi E.Redko.

Meilė iš pirmo žvilgsnio ir per pirmą pasimatymą parašyta daina

Londone Evgenya ne tik mokėsi muzikuoti, bet ir susipažino su jos gyvenimą pakeitusiu izraeliečiu Asi. Vienas kitą jiedu atrado viename atlikėjos pamėgtame ir dažnai lankytame bare, kuriame nuolat grodavo rokenrolo muzika.

„Tuo metu aš dar mokiausi, o jis, baigęs tarnauti Izraelio armijoje, persikėlė į Londoną kurti verslo. Tik muzikos dėka tapome labai artimi. Per pirmąjį mūsų pasimatymą kartu parašėme dainą“, – prisiminimais dalijosi Evgenya.

Ji pasakojo, kad susipažinusi su Asi iš karto suprato, kad jis – ypatingas, nuoširdus ir įdomus žmogus, su kuriuo niekada nebus liūdna ar nuobodu: „Visada jaučiau, kad mūsų pažintis yra neįkainojama dovana iš visatos. Džiaugiuosi ir vertinu tai. Mes palaikome vienas kitą, turime bendrą gyvenimo tikslą, svajones bei stiprią aistrą tam, kuo užsiimame.“

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Evgenya Redko
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Evgenya Redko

Į Lietuvą studijas baigusi žinoma dainininkė kartu su Asi grįžo ne iš karto. Kurį laiką jiedu keliavo po įvairius pasaulio kampelius, kelis mėnesius gyveno Indijoje, vieną vasarą praleido Tel Avive.

„Tikriausiai tai buvo karščiausia kada nors išgyventa vasara, oro temperatūra kartais viršydavo 40 laipsnių“, – juokiasi Evgenya.

Pagaliau po ilgų klajonių pora nusprendė, kad laikas ilgesniam laikui apsistoti ramioje vietoje, kur būtų galima kurti muziką ir įrašyti bendrą albumą. Grįžti į Londoną tuo metu jiems pasirodė ne pati geriausia mintis. Kaip sako Evgenya, šiame mieste gyvenimas prilygo maratonui, todėl visą laiką skirti muzikai būtų buvę labai sunku.

„O Lietuva pasirodė tam tinkamiausia ir vėlgi, muzika buvo viso to priežastis. Grįžę iš pradžių gyvenome Kaune, bet prieš dvejus metus kartu su Asi atsikraustėme į Vilnių ir tikrai nesigailime šio sprendimo. Čia verda kiek kitoks gyvenimas, galbūt labiau atitinkantis mus“, – pasakojo E.Redko.

Tailande gimė bendras projektas

Prieš įsitvirtindami Lietuvoje, Evgenya kartu su dabartiniu vyru tris mėnesius gyveno Tailande. Mieste, kuriame praleido didžiąją dalį visos kelionės, buvo daug gamtos, juos žavėjo vietinių žmonių kuriama muzika bei menas. Netrukus ir jie patys priprato prie svetimos kultūros, įsiliejo į to krašto kasdienybės ritmą.

„Dienas praleisdavome gamtoje, tyrinėdami aplinkinius kaimelius bei miestelius, o vakarais grodavome vietiniuose baruose, klausydavome kitų atlikėjų, kūrėjų. Turbūt niekur kitur nesu sutikusi ir išgirdusi tiek daug talentingų, muzikalių, laisvų žmonių vienoje vietoje“, – šypsojosi atlikėja.

Evgenya sako, kad kelionės jai suteikė naujų atradimų ir patirčių, o spalvingame Tailande užsimezgė ir pirmieji jos bei vyro bendro projekto „PAI X“ bandymai.

„Pavadinimas „PAI X“ kilo iš Tailande esančio miestelio pavadinimo Pai, kuris simbolizuoja mūsų bendro gyvenimo ir muzikos pradžią, o X – kintamasis, ateities nežinomybė, beribės galimybės“, – pasakojo Evgenya.

Ir ji, ir Asi muzikavo nuo pat vaikystės, turėjo svajonę ir norą eiti muzikos keliu. Supratę, kad yra paveikti labai skirtingų muzikos žanrų, gali puikiai vienas kitą papildyti, jie pradėjo rašyti pirmąsias dainas, kurias vieną dieną tikėjosi pristatyti klausytojams.

„Turėjome dueto koncepto viziją ir įsivaizdavome, kaip mūsų muzika galėtų skambėti. Kai grįžome į Lietuvą namuose iš karto įkūrėme įrašų studiją ir įrašėme pirmą albumą „EP“, – prisiminė pašnekovė.

Lietuviškai pirmą kartą uždainavo su Lilu ir Innomine

Vos grįžusi į Lietuvą Evgenya sulaukė ir netikėto pasiūlymo iš Rolando Venckio, žinomo kaip Innomine. Jis pasiūlė kartu su grupe įrašyti bendrą dainą „Karina“. Kūrinys sulaukė ne tik daug gerbėjų simpatijų, bet lėmė ir tolimesnį Evgenios ir Lilo bei Innomine bendradarbiavimą, vėliau išaugusį į draugystę.

„Būtent įrašinėdami dainą labai susibičiuliavome, pasiklausėme ir kitų naujų, dar tuo metu neišleistų grupės albumo dainų, gimė daugiau melodijų. Viskas įvyko labai natūraliai, manau, tądien visi pajautėme malonumą dirbti kartu. Kiek vėliau vaikinai pasiūlė prisijungti prie grupės. Visada sakiau, kai mes susirenkame ir kuriame, gimsta kažkas įdomaus, kitokio. O dabar esame geri bičiuliai, toliau kartu bendraujame, dirbame“, – šypsojosi dainininkė.

Tautvydo Stuko nuotr./Evgenya Redko, G&G Sindikatas, Lilas ir Innomine
Tautvydo Stuko nuotr./Evgenya Redko, G&G Sindikatas, Lilas ir Innomine

Dabar Evgenya juokiasi sakydama, kad vis dar nepavyksta pabėgti nuo Lilo bei Innomine pritariančiosios vokalistės įvaizdžio. Tiesa, bėgti nelabai ir norisi. Laikas, kurį atlikėja praleido su grupe, jai suteikė daug patirties, tapo brangiu ir neįkainojamu.

„Džiaugiuosi, kad turėjau vietą išreikšti save, būti apsuptyje gerų ir talentingų žmonių, kurie sekė savo keliu, į darbą žvelgė atsakingai, turėjo aukštus standartus. Gavau begalę praktikos scenoje ir už jos ribų. Su šia grupe pirmą kartą uždainavau lietuvių kalba, galbūt tai irgi iš dalies padarė įtaką mano pačios kūrybai“, – prisipažino atlikėja.

Solo atlikėjos karjera – sena svajonė

Prieš metus, kai grupė nė nebuvo užsiminusi apie išsiskyrimą, E.Redko jau žengė pirmuosius žingsnius kaip solo atlikėja. Ji sako, kad pasirodyti scenoje viena ji svajojo jau labai ilgai. Šiam troškimui, pasirodo, buvo lemta išsipildyti.

„Giliai viduje žinojau – vieną dieną tai nutiks. Ateis laikas, kai būsiu tam pasiruošusi. Džiaugiuosi, kad ir klausytojai pirmą kartą išgirdę dainas, manimi tikėjo“, – šypsojosi E.Redko.

Iki šiol ji muziką kuria su vyru Asi, tik, kaip pati sako, nors kūrybinis procesas išliko panašus į ankstesnį, pasikeitė formatas, o „PAI X“ laiko nebelieka, todėl projektas, bent jau kurį laiką, liko nuošalyje.

„Asi prodiusuoja mano muziką ir, kaip aš mėgstu sakyti, yra bene didžiausia šio projekto dalis. Šiuo metu abu sutelkiame visą savo dėmesį ir jėgas į mano solinį projektą. O „PAI X“ esame parašę keletą naujų dainų, galbūt kažkada atrasime laiko joms įrašyti“, – prasitarė atlikėja.

Nugaros trauma privertė pasitraukti iš „Eurovizijos“

Evgenya sako, kad ne tik gyvenime, bet ir scenoje visada stengiasi išlikti savimi. Galbūt tik išsiskiria savo neįprastu stiliumi ir pomėgiu puoštis. Žinomai atlikėjai jau anksčiau patiko eksperimentuoti, nepaisyti standartų, ji stengėsi išbandyti ką nors naujo bei išlipti iš komforto zonos.

Neįprasta patirtis jai buvo ir „Eurovizijos“ konkurso scena. Deja, vos spėjusi užkariauti gerbėjų simpatijas, iš atrankų teko pasitraukti dėl atsinaujinusios nugaros traumos.

„Žvelgiant atgal, manau, kad galbūt delsiau šiek tiek per ilgai, vis nenorėjau pasiduoti, jaučiau tam tikrą atsakomybės jausmą prieš save, komandą, klausytojus, galbūt per naiviai tikėjau, kad vieną rytą atsikelsiu ir viskas sugrįš į savas vėžes, nors, priešingai, kasdien vis blogėjo. Pasiekiau tokią stadiją, kad negalėjau fiziškai atsikelti iš lovos, kamavo stiprūs skausmai. Galiausiai nebeturėjau kito pasirinkimo, teko susitaikyti su realybe ir priimti sprendimą pasitraukti iš pusfinalio“, – su liūdesiu prisimena Evgenya.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Evgenya Redko
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Evgenya Redko

Į „Eurovizijos“ konkursą ji nuskubėjo iš karto po surengto pirmojo solinio koncerto ir išleisto albumo. Tuo metu ji sako pajutusi, kad po tokių nuveiktų darbų, kūnui tereikėjo duoti daugiau poilsio. Dabar ji jau jaučiasi kur kas geriau ir vėl yra pasiryžusi grįžti į sceną, tik šį kartą ne eurovizinę.

„Galiu ir vėl beveik be suvaržymų judėti. Deja, ši trauma niekur nedings, turiu prisižiūrėti, rasti sau poilsio, klausytis kūno, savęs pačios“, – pasakojo E.Redko.

Dabar, išsigydžius traumą Evgenya vėl ruošiasi kibti į darbus, įrašyti jau antrą albumą, o kol kas visą savo laiką skiria naujų dainų kūrybai.

„Jau nekantrauju pradėti kurti ir įgyvendinti gyvų pasirodymų bei vaizdo klipų konceptus“, – ateities planais dalijosi atlikėja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas