Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Policijos legenda Dalius Mackela – apie garsųjį „Farų“ epizodą: „Buvau nubaustas“

Dalių Mackelą neabejotinai būtų galima vadinti tikrąja Lietuvos policijos pasaulio legenda bei garsiausiu laidos „Farai“ pareigūnu. Herojiški žinomo vyro poelgiai šalies gyventojus ne tik žavi, bet ir įkvepia, o jo žodžiai daugelį motyvuoja tapti bent kiek geresniais žmonėmis.
Dalius Mackela
Dalius Mackela / BNS ir TV3 nuotr.

Tačiau ko apie Dalių dar nežinome? D.Mackela davė interviu „Gero vakaro šou“, rašoma TV3 televizijos pranešime spaudai.

Vos pasirodęs laidoje, jis vedėjui Justinui Jankevičiui juokais priminė, kad jiedu seniai nesimatė, o paskutinis jų susitikimas tikrai nebuvo pats maloniausias…

TV3 nuotr./Dalius Mackela
TV3 nuotr./Dalius Mackela

Daliui veiklų tikrai netrūksta – jau kurį laiką savo sukauptomis žiniomis jis dalijasi įvairiose stovyklose, o taip pat jis yra ir pareigūnų mokytojas. Viskas, ką jis daro, yra skirta padėti kitiems. O kas padeda jam?

„Turiu dvi dukras, sūnų, šeimą. Tai – uostas, į kurį įplauki pavargęs, ir tave ten randa tokį, koks tu esi“, – šypsojosi D.Mackela.

Dalius laidoje prisiminė ir savo vaikystę.

„Aš užaugau darbininkų rajone – Šančiuose. Mes buvome ta karta, kai ten pradėjo kurtis daugiabučiai. Kieme augome visi kartu – su šeima, su draugais. Vienas iš kito mokindavomės ir vienas kitą ugdėme. Kadangi tai buvo naujasis rajonas ir ne visiems užtekdavo oficialių darbo vietų, žmonės ieškodavosi neoficialių. Tai buvo tas laikmetis, kai reikėjo rinktis vieną arba kitą barikados pusę. Viena pusė yra greitesnė, bet po to tu gali atsidurti ten, apie ką matei tik filmukus – įkalinimo įstaigoje“, – sakė jis.

Įdomu tai, kad tuomet, kai nusprendė tapti policijos pareigūnu, D.Mackela patruliuoti pirmiausiai buvo paskirtas būtent į savo gimtąjį rajoną.

„Kadangi dabar dėstau policijos mokykloje, iš nedidelių miestelių atvažiuojančių žmonių visuomet paklausiu, ar jie ten grįš? Jie atsako, kad ne, nes ten juos visi pažįsta. Mano tarnyba – ta sunkioji, gatvėje – prasidėjo nuo gimtojo Kauno mikrorajono. Tai buvo rajonas, kuriame augau iki paauglystės, tačiau jokios priešpriešos su draugais nebuvo. Man nebuvo gėda dirbti policijoje ir būti pareigūnu savo rajone. Nesulaukiau nei pasipriešinimo, nei paniekinimo.

O dabar, kai prabėgo jau tiek metų – 27 – mano draugų žmonos, kadangi jų pačių nebėra gyvųjų tarpe, veža savo sūnus į mano stovyklą. Todėl man kartais būna deja vu – matau vaiką, ir matau savo draugą vaikystėje“, – apie neįtikėtinus gyvenimo vingius pasakojo Dalius.

Laidoje prisimintas ir legendinis vaizdo įrašas iš „Farų“ laidos, kuriame Dalius, užsilipęs ant stogo, bandė išgelbėti vyro gyvybę. Ir nors tai parodė, kaip stipriai savo darbui buvo atsidavęs Dalius, tais laikais policijoje į tai nebuvo pažiūrėta teigiamai.

„Aš buvau nubaustas, bet ar dėl to nuliūdau? Ne. Nes toks mano charakteris, toks mano požiūris. Kartais, darydamas tam tikrus dalykus, supranti, kad labai rizikuoji savo tarnyba, nes tave gali tiesiog atleisti. Tačiau kartais tai, ką darai, yra ne visai teisėta, bet tai yra teisinga. Todėl rizikuoji“, – sakė jis.

„Gero vakaro šou“ – trečiadieniais, 19.30 val. per TV3.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas