Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Prabilo vyrų „alfonsų“ aukomis tapusios verslininkės: „Mylėjau taip, kad net patekau į ligoninę“

Kiek paskolintumėte pinigų vyrui, kuris jums labai labai patinka? Be jokio skolos lapelio? O kokia suma paremtumėt jo verslą? Pagaliau, kiek savų pinigų atseikėtumėt jo norams ir užgaidoms? Apie 60 tūkstančių eurų – tiek Ievai, kaip ji pati tvirtina, kainavo romanas su gražuoliu sporto treneriu. O žavingo vyro pinklėse, anot jos, vienu metu buvo įkliuvusios mažiausiai 9 moterys.
Laida „Bučiuoju, Rūta“
Laida „Bučiuoju, Rūta“ / LNK nuotr.

LNK televizijos laidoje „Bučiuoju. Rūta“ į sporto trenerio, kaip pati vadina, „alfonso“ pinkles patekusi verslininkė Ieva Puriuškytė pasakojo, kad įsimylėjusi neteko apie 60 tūkstančių eurų. Verslininkė tikino, mokėjusi už jųdviejų keliones, pramogas, jo buto nuomą, nupirkusi mylimajam apynaujį automobilį lizingu, o galiausiai įlindusi į skolas, kurios slegia iki šiol.

LNK nuotr./Ieva
LNK nuotr./Ieva

Kai garsus tinklaraštininkas Skirmantas Malinauskas paviešino šią istoriją, netrūko kritikų – esą pačios moterys kaltos, kad apakintos meilės išleido krūvas pinigų savo aistros objektui. Tačiau neseniai paaiškėjo, kad prabilti nusprendusios moterys ne tik, kad neatgauna išleistų pinigų, bet dar ir yra kaltinamos turto prievartavimu.

„Treneris parašė pareiškimą, kad mano epizode kalbėjusios moterys, kurių viena yra vieniša dviejų vaikų mama, neva prievartauja iš jo turtą“, – laidoje „Bučiuoju. Rūta“ piktinosi Skirmantas Malinauskas. Laidoje ir tai atskleidžiama, kaip ši situacija klostėsi toliau.

Teisininkė Iveta Jarašiūnaitė laidoje papasakojo neįtikėtiną istoriją, kaip krepšinio žvaigžde Roku Jokubaičiu apsimetęs sukčius apgavo net 30 moterų. „Jis susipažindavo su moterimis internetinėse pažinčių programėlėse, atvažiuodavo į pasimatymą „Žalgirio“ krepšinio klubo simbolika papuoštu automobiliu, turėjo net sporto klubo abonementą krepšininko vardu ir pavarde, be to, vizualiai buvo panašus į garsųjį krepšininką“, – pasakojo teisininkė.

LNK nuotr./S.Malinauskas, I.Jarašiūnaitė
LNK nuotr./S.Malinauskas, I.Jarašiūnaitė

Pūsdamas miglą jis bendravo su moterimis ir per kurį laiką įtikindavo, kad yra sėkmingas, turtingas sportininkas, kol atėjus laikui imdavosi dar didesnio melo: „Jis sakydavo, kad deklaruojant pajamas įvyko klaida ir VMI užblokavo jo sąskaitas. Dėl to jam esą reikia pasiskolinti 10 tūkstančių eurų, kuriuos jis tuoj pat grąžins, kai tik agentai sutvarkys sąskaitas. Tokių apgautų moterų iš viso buvo 30“, – stebino teisininkė, sekusi apsimetėlio krepšininko istoriją, kuris galiausiai buvo sučiuptas policijos pareigūnų.

Beje, anot Ivetos, sukčius gavo menką bausmę ir dabar vėl vaikšto laisvėje bei šaltinių duomenimis, vėl įtartinai elgiasi moterų atžvilgiu.

Tačiau išgirdusi Ievos ir kitų moterų dramas, netylėti nusprendė ir kita verslininkė bei finansų konsultantė Visita Ivaškevičiūtė. Ji taip pat sako tapusi „alfonso“ auka ir praradusi apie 10–15 tūkstančių eurų. „Buvau po sunkių skyrybų, susipažinau „Tinder“ programėlėje su jaunesniu žaviu vyriškiu, kuris prisistatė verslininku. Esu išsilavinusi, finansiškai raštinga, savistovė moteris, tikrai ne kokia naivuolė, todėl iš pradžių buvau labai atsargi. Nors jis santykių pradžioje prašė paskolinti pinigų verslui, tačiau neskolinau. Bet meilė veikia kaip narkotikas, o aš labai įsimylėjau“, – apie santykius su „alfonsu“ pasakojo Visita.

LNK nuotr./Visita Ivaškevičiūtė
LNK nuotr./Visita Ivaškevičiūtė

Vėliau žavus jaunuolis rado kitą priėjimą: pasisiūlė padėti prižiūrėti Visitos namuose remonto darbus. Ji jam duodavo pinigų sumokėti meistrams, o šis dalį tų pinigų įsidėdavo sau į kišenę. Taip pat moteris ne kartą mokėjo už jųdviejų keliones, vakarienes ir kitas pramogas. „Kartą turėjome sutikti naujuosius metus kartu. Tačiau jis taip ir nepasirodė, nes neva pateko į ligoninę. Kaip vėliau pavyko išsiaiškinti, jis turėjo kitą šeimą, su kuria ir praleido Naujuosius metus. Man buvo šokas“, – prisiminė Visita.

LNK televizijos eteryje Visita papasakojo, kokį eksperimentą atliko pažinčių programėlėse, kad po nevykusių santykių su „alfonsu“ galėtų atpažinti, ko naujai sutiktas vyras siekia – nuoširdžios meilės ar jos turtų. Patarimais, kaip atpažinti išnaudotoją, pasidalino ir socialinių mokslų daktaras, psichologas Tomas Lagūnavičius.

Jis papasakojo, kokios moterys dažniausiai papuola į sukčių pinkles ir kodėl tokioms vilionėms pasiduoda net išsilavinusios, apsiskaičiusios, verslios, patirties santykiuose turinčios moterys.

„Bučiuoju. Rūta“ – ketvirtadienį, 20 valandą, per LNK.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi