Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 14 /22:35

„Lietuvos balsas“ išrinko savo nugalėtoją: ja tapo Monique mokinė Meidė

Praėjo didžioji sekmadienio intriga – „Lietuvos balso“ aštuntojo sezono finalas. Iš į sceną žengusių keturių finalistų pergalę pelnė ir 15 tūkst. eurų laimėjo Meidė Šlamaitė.
Meidė Šlamaitė
Meidė / Arno Strumilos / 15min nuotr.

Finalo metu į sceną žengę keturi finalistai Artūras Aleksiejus, Meidė Šlamaitė, Vaida Deksnytė ir Liepa Malinauskaitė paruošė po tris įspūdingus šou, kurių metu atliko ne tik visiems žinomus pasaulinius hitus, dainavo kartu su mokytojais, bet ir pristatė keturis su Lietuvos ir užsienio muzikos profesionalais kurtus naujausius savo kūrinius.

Projekto „Youtube“ kanale dalyvių singlai visą savaitę rinko peržiūras, kurios finalo metu sudarė 25% balsų galutinėje rezultatų lentelėje. Šios peržiūros buvo fiksuojamos iki sekmadienio vakaro 18 valandos ir susumavus galutinius skaičius paaiškėjo lyderiai.

Pirmoji rikiavosi Donato Montvydo finalistė Liepa, kurios singlas „Truputį“ surinko 141 tūkst. peržiūrų ir ji finalą pradėjo su 30 % balsų. Antroji – Monique finalistė Meidė, kurios singlas „Monstras“ surinko 133 tūkst. peržiūrų, finalą pradėjo su 29 proc. balsų, trečiasis – Justino Jaručio komandos finalistas Artūras, kurio singlas surinko 96 tūkst. peržiūrų, finalą pradėjo su 21 proc. balsų, o ketvirtoji Monikos Liu finalistė Vaida, kurios singlas „Skrendu su vėju“ surinko 94 tūkst. peržiūrų ir finalą pradėjo su 20 % balsų.

„Lietuvos balso“ finalo akimirkos – 15min galerijoje:

Visi keturi finalistai scenoje iš pradžių pasirodė po du kartus – atlikdami solo pasirodymą ir dainuodami duetu su savo mokytoju.

Finalo metu žiūrovų balsavimo rezultatai nuolatos kito. Didžiąją dalį finalo lentelės apačioje buvusi Liepa po nuoširdžios jos mokytojo Donato Montvydo kalbos, kuria jis išreiškė nusivylimą, jog Lietuva nebalsuoja už didžiausius talentus, Liepos balsai pakilo ir ji pateko į superfinalą.

Pirmajame balsavimo etape Liepa surinko 28,6 % (10 242 žiūrovų balsai), Meidė – 29,1 % (10 734 žiūrovų balsai), Artūras – 18 % (6250 žiūrovų balsai) o Vaida – 24,4 % (9442 žiūrovų balsai). Prie šių skaičių 25 % rezultato sudarė jų singlų peržiūros „Youtube“ platformoje.

Arno Strumilos / 15min nuotr./Liepa Malinauskaitė
Arno Strumilos / 15min nuotr./Liepa Malinauskaitė

Superfinalo metu visi keturi finalistai pirmą kartą scenoje pristatė naujausius savo singlus, tačiau dėl nugalėtojo titulo, penkiolikos tūkstančių eurų ir kontrakto su „Universal Music“ kovoti liko tik dvi merginos – Liepa, atlikusi dainą „Truputį“, ir Meidė, atlikusi pačios rašytą singlą „Monstras“. Po to balsavimas prasidėjo iš naujo ir žiūrovai turėjo vos kelias minutes nuspręsti, kuri iš merginų taps projekto nugalėtoja.

Sustabdžius superfinalo balsavimą, paaiškėjo galutiniai rezultatai – nugalėtoja tapo aštuoniolikametė Meidė Šlamaitė iš Tauragės. Superfinalo metu Liepa surinko 6 309 žiūrovų balsus, o Meidė – 11 477 žiūrovų balsus.

Arno Strumilos / 15min nuotr./Meidė Šlamaitė
Arno Strumilos / 15min nuotr./Meidė Šlamaitė

Meidei atiteko 15 tūkst. eurų piniginis prizas ir muzikinis kontraktas su ELITAZ Music ir „Universal Music“.

Nugalėtoja neslėpė ir džiaugsmo ir ašarų, tačiau nedaugžodžiavo: „Aš nežinau, kaip jaučiuosi dabar. Daug žodžių niekada nemokėjau sakyti, tiesiog ačiū.“

„Aš jos akyse visą laiką mačiau didžiulį norą nugalėti. Nugalėti savo monstrus, baimes ir išsikeltus iššūkius. Ir ji tai padarė. Džiaugiuosi, kad atsiradom kartu komandoje ir ji pasitikėjo manim. Šiandien mes ir pasiekėm tai, ką turėjome pasiekti“, – scenoje „Lietuvos balso“ nugalėtoją sveikindama sakė jos mokytoja Monique.

15min kvietė išrinkti savo mylimiausią dalyvį, kuris vertas tapti šių metų „Lietuvos balso“ laimėtoju.

Projekto finalui išskirtinį atidarymo šou pademonstravo penktojo „Lietuvos balso“ sezono nugalėtoja bei pirmų dviejų „Lietuvos balsas. Vaikai“ sezonų mokytoja Monika Marija.

Grandioziniame pasirodyme atsispindėjo visas dalyvės kelias nuo pergalės projekte iki šiandienos. Tai tapo simboline įžanga į jos antrojo albumo pristatymą, kuris įvyks jau šiemet.

„Labai džiaugiuosi, kad „Balsas“ tapo neatsiejama mano istorijos ir mano karjeros dalis ir kad galėsiu pasirodyti tokiam svarbiam įvykyje, kaip projekto finalas. Paruošėme tikrai grandiozinį ir didelį pasirodymą, kuris susidėjo iš visos mano muzikinės istorijos – nuo „Balso“ finalo iki šiandienos.

Didžiulė mano muzikinė kelionė šį kartą scenoje sutilpo į penkias minutes. Atlikau savo geriausiai žinomas dainas, taip pat skambėjo ir ta daina, su kuria pati nugalėjau penktojo sezono finalą. Labai nekantravau sugrįžti į sceną ir visiems pristatyti naujojo albumo kūrinius“, − sakė Monika Marija.

Arno Strumilos / 15min nuotr./„Lietuvos balso“ finalo akimirka
Arno Strumilos / 15min nuotr./„Lietuvos balso“ finalo akimirka

O štai projekto choreografas Marijanas Staniulėnas pasirūpino, jog finalinis šou didelį atgarsį paliktų ne tik dėl profesionalių atlikėjų, bet ir didžiausių šokio pasaulio žvaigždžių.

„Šiam finalui man buvo svarbu surinkti stipriausią šokėjų komandą. Ne vieną jų galėjome matyti „Šokio revoliucijoje“, kurioje jie atskleidė didžiulę šokio stilių įvairovę ir parodė, kokio lygio gali būti mūsų šalyje esantys artistai. Šokio stilių įvairovę atskleisime finale.

Kursime mistinį Vaidos ir Monikos Liu pasirodymą su visiškai nestandartiniu džiazo stiliaus šokio performansu, finalistui Artūrui savitą stilių atskleisti padės Vogue profesionalai Raidas Petrauskas ir Albertas Lagunovičius. Visi šou numeriai bus absoliučiai skirtingi: nuo modernaus minimalizmo iki nestandartiško džiazo ir šiuolaikinio šokio. Bus labai įspūdinga“, − apie šou anksčiau sakė projekto choreografas Marijanas Staniulėnas.

Arno Strumilos / 15min nuotr./Artūras Aleksiejus
Arno Strumilos / 15min nuotr./Artūras Aleksiejus
Arno Strumilos / 15min nuotr./Vaida Deksnytė ir Monika Liu
Arno Strumilos / 15min nuotr./Vaida Deksnytė ir Monika Liu

Be to, finalui specialiai paruošti išskirtiniai kostiumai, prie kurių sukūrimo prisidėjo Lietuvos, Latvijos ir net Kipro drabužių kūrėjai.

„Šiam finalui ieškojome drąsių ir kitokių sprendimų, didžiąją dalį kostiumų kūrėme patys ir kreipėmės į ne vieną užsienio dizainerį. Nusprendėme į finalistų įvaizdį pažvelgti kitu kampu, o jų charakterius ir unikalumą atskleisti per stilių.

Kartu su floristu Antanu Mažonu vienai iš finalisčių kuriame įspūdingą suknelę iš gyvų gėlių, o ekscentrišką Meidės įvaizdį atskleisiu su suknele, kurios šou scenoje dar nėra buvę – ją kursiu iš keliolikos skirtingų spalvų plaukų perukų“, – intrigavo projekto stilistė Milda Metlovaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas