Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prisistatė naujasis Vilniaus bigbendas: „Ateiname tam, kad sukurtume pasaulinio lygio šou“

„Konkuruoti su niekuo nežadame. Esame naujosios kartos savo srities profesionalai. Mokame užkurti tikrą kokybiškos muzikos šou“, – sako naujojo Vilniaus bigbendo vadovas Rokas Jaunius.
Vaidas Baumila
Vaidas Baumila / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Penktadienio popietę Vilniaus bigbendas surengė netikėtą prisistatymą ir nustebino koncertu G09 prekybos centre, Vilniuje. Į aikštės vidurį žengė orkestro muzikantai, prie kurių vėliau po vieną prisijungė Vaidas Baumila, Tadas Juodsnukis ir Sasha Song atlikdami jau hitais tapusias savo dainas. Prie žinomų scenos vyrų prisijungė ir dar dvi „Eurovizijos“ favoritės – Kotryna Juodzevičiūtė ir Paula Valentaitė. Pabaigoje atlikėjai klausytojus nustebino ir dar kartą – pirmą kartą istorijoje dar negirdėtame trio atliko dainą „Mamai“.

Kovo 8-ąją Vilniaus Kongresų rūmuose Vilniaus bigbendas oficialiai debiutuos būtent šių trijų atlikėjų koncerte „Trise moterims neskaitant orkestro“, skirtame moters dienai. „Daug dirbame tam, kad pateisintume savo vardą, vis gi atstovaujame Vilniaus miestą“, – sako Karališkąją Hagos konservatorijoje džiazo specialybę baigęs, Vilniaus Gedimino Technikos universiteto „Muzikos industrijų“ lektorius ir džiazo perspektyva vadinamas profesionalus saksofonininkas Rokas Jaunius.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vaidas Baumila, Sasha Song, Tadas Juodsnukis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vaidas Baumila, Sasha Song, Tadas Juodsnukis

Naujojo bigbendo kelias aiškus – jų tikslas sudrebinti Lietuvos pop sceną, išstumiant iš koncertų fonogramas ir pakeičiant jas dešimčių artistiškų ir efektingų muzikantų aukščiausios klasės pritarimu.

„Mus vienija profesionalus ir kūrybiškas požiūris į muziką, kokybišką ir efektingą šou sukūrimą, tam, kad scenos žvaigždžių koncertuose žiūrovas pasijaustų esantis aukščiausias klasės pasaulinio lygio šou. Ateiname į rinką, kad pasiūlytume atlikėjams alternatyvą pabodusioms fonogramoms didžiausiuose jų koncertuose. Ir ta alternatyva tikrai daugiau nei tiesiog gyvo garso grupė. Juk mūsų „grupė“ iš beveik dvidešimties muzikos profesionalų“, – šypsosi orkestro vadovas ir profesionalus saksofonininkas R.Jaunius.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Sasha Song
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Sasha Song

Paklaustas, kuo Vilniaus bigbandas geresnis nei kiti orkestrai, Rokas Jaunius į provokaciją nesileidžia... „Nesilyginkime. Bet galiu pasakyti, kad mes turime nerealų šokantį perkusininką! Koks dar bigbendas gali tokiu pasigirti?“, – juokiasi profesionalus muzikantas ir džiaugiasi, kad pristačius Vilniuje, jau balandžio 23 dieną galės sudrebinti dar didesnę auditoriją Kauno Žalgirio arenoje vyksinčiame K95 šou, kartu su įspūdingą programą ruošiančiu Linu Adomaičiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas