Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pristatyta skandalinga gigantinio dydžio M.Gaubo skulptūra „Aukštynkojis“: sulaukė didelio dėmesio

Gėlių, meno ir meilės festivalyje, vykstančiame Pakruojo dvare, pristatyta skandalinga ir įspūdinga Martyno Gaubo skulptūra „Aukštynkojis“. Šis naujausias menininko darbas išryškina pokyčius kūno vaizdavimo mene, atskleidžia visuomenės evoliuciją ir išreiškia skirtingų epochų estetikos bei filosofijos nuostatas.
Martyno Gaubo skulptūra „Aukštynkojis“
Martyno Gaubo skulptūra „Aukštynkojis“

„Martynas Gaubas – šiuolaikinis lietuvių skulptorius, garsėjantis savo kūrybiškumu ir unikaliu požiūriu į skulptūros meną. Jo darbai yra žinomi dėl originalumo, humoro ir netikėto požiūrio į kasdienius objektus bei žmones. Džiaugiamės, kad dvaro lankytojus galėsime pradžiuginti dar viena jo kurta skulptūra“, – sakė dvaro kancleris Giedrius Klimkevičius.

Ši gigantiška kojų skulptūra buvo perkelta į šalia dvaro tekančią Kruojos upę, o mechanizmas įgalino skulptūroims suktis vandenyje, sukuriant įspūdį, jog stebimas sinchroninio plaukimo šokėjų pasirodymas.

„Svarbus kompozicijos elementas yra pats vanduo, kuris formuoja papildomus kompozicijos atspalvius ir atmosferą. Vanduo ne tik atspindi skulptūros formas, bet ir įtraukia judesį bei šviesos žaismą į bendrą kūrinio visumą. Ją papildo ir paties dvaro aplinka, kuri suteikia istorinio ir kultūrinio konteksto. Dvaro architektūra ir aplinkiniai peizažai sukuria vientisą foną, kuriame skulptūra tampa organiška dalimi“, – pasakojo skulptūros autorius Martynas Gaubas.

Martyno Gaubo skulptūra „Aukštynkojis“
Martyno Gaubo skulptūra „Aukštynkojis“

Naujai pristatyta skulptūra sulaukė didelio visuomenės dėmesio ir diskusijų. „Sulaukėme aštrios diskusijos socialiniuose tinkluose bei kelių šimtų pasiūlymų dėl to, kaip galėtume pavadinti šį meno kūrinį. Lankytojai siūlė įvairius pavadinimus, tokius kaip „Rubenso balerinos“, „Šiuolaikinės undinėlės“, „Kruojos sirenos“, „Pakruojo nimfos“, „Skandalas“ ir „Laisvė“. Galiausiai nusprendėme skulptūrą pavadinti „Aukštynkojis“, – pasakojo festivalio organizatoriai.

„Aukštynkojis“ – ne pirmoji M.Gaubo skulptūra Pakruojo dvaro teritorijoje. Jau anksčiau čia buvo pristatyti keli skulptoriaus darbai, išryškinantys Viljamo Šekspyro pjesės „Vasarvidžio nakties sapnas“ personažus.

Martyno Gaubo skulptūra „Aukštynkojis“
Martyno Gaubo skulptūra „Aukštynkojis“

Pakruojo dvaras, kuris yra didžiausia išlikusi dvaro sodyba Lietuvoje, kasmet pristato vis naujas skulptūras, kurios nuolat atnaujinamos ir papildomos. „Kiekvienais metais stengiamės pristatyti kažką naujo, o senosios skulptūros apvelkamos į kitas gėles, tad kiekvienais metais atrodo vis kitaip“, – teigė dvaro kancleris Giedrius Klimkevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito