Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prodiuserė L.Paukštė su šeima persikėlė į egzotišką salą: psichologijos studijas tęsia iš Fuerteventūros

Kol dar nebuvo prasidėjęs karantinas, prodiuserė Laura Paukštė kartu su šeima turėjo tradiciją – žiemą keliems mėnesiams apsigyventi užsienio šalyse. Praėjusiais metais tokius planus teko pakoreguoti dėl pandemijos, o šiemet atostogų ir nuotolinio darbo kryptimi buvo pasirinkta Fuerteventūra. Iš čia Laura jau kurį laiką įgyvendina įvairius projektus bei mokosi psichologijos. „Man čia taip patinka, kad mielai likčiau dar metus arba iki tol, kol Lietuvoje ateis mūsų eilė skiepytis“, – šypsosi pašnekovė.
Laura Paukštė su vyru Dominyku Kubiliumi ir dukra Matilda
Laura Paukštė su vyru Dominyku Kubiliumi ir dukra Matilda / Asmeninio albumo nuotr.

Laura Paukštė kartu su vyru Dominyku Kubiliumi ir judviejų dukra Matilda šiemet į karantiną nusprendė pažiūrėti kitomis akimis. 15min ji sakė, kad savo darbus keliems mėnesiams nusprendė perkelti į Fuerteventūrą, nes kol kas viskas vyksta tik nuotoliniu būdu, negalima bendrauti ar susitikti su artimaisiais, o draudimų išskristi vis dėlto nėra.

„Rinkomės vietą atsižvelgdami į jos pandeminę situaciją, susisiekimo galimybes (norėjome, kad būtų Europoje) ir, aišku, temperatūrą. Dar viena svari priežastis buvo tai, kad šioje saloje gyvena mūsų bičiuliai, vis atvažiuoja kitų šeimų iš Lietuvos. Buvome ne tik pasiilgę bendravimo, bet ir jaučiuosi ramiau, kai aplinkui yra savų žmonių, kai situacija tokia neapibrėžta“, – sakė L.Paukštė.

Anksčiau Laura kartu su šeima buvo apsigyvenusi aplinkinėse Kanarų salose, tačiau nei viena, anot jos, neprilygsta Fuerteventūrai, kurioje lankosi pirmą kartą.

„Man čia viskas patinka – tai, kad palyginus mažai žmonių, kad vėjuota, kad įvairiausiais vandens sportais gali užsiimti bet kada, kad maistas skanus ir kad ji ne tokia turistinė kaip aplinkinės. Galėčiau vardinti ir vardinti, kadangi čia gyvenantys bičiuliai žino viską apie šią salą, tai mėgaujamės viskuo, kuo paprastai džiaugiasi tik vietiniai“, – šypsosi pašnekovė.

Persikėlus į šią egzotišką šalį kasdienybė, atrodo, visai nepasikeitė. Pirmoji Lauros Paukštės dienos pusė yra skiriama atlikti darbams. Ji padeda savo dukrai atlikti mokytojos paskirtas užduotis, tuomet nuotoliniu būdu dalyvauja įvairiuose darbiniuose pokalbiuose, o vėliau ir paskaitose.

„Kadangi yra dviejų valandų skirtumas, tai diena pas mus prasideda septintą valandą ryto ir lieka dar geras pusdienis vandens sportams, gulinėjimui prie vandenyno ar kitiems salos džiaugsmams.

Asmeninio albumo nuotr./Laura Paukštė
Asmeninio albumo nuotr./Laura Paukštė

Jau čia būdami pabaigėme montuoti reprezentacinį filmą apie Lietuvą, kurį, beje, Kovo 11-osios proga žiūrėjome su čia gyvenančiais ar atostogaujančiais lietuviais. Kitą savaitę filmuosime socialinį klipą, režisuosime jį per atstumą, jei tai pasiteisins, tai, vadinasi, galima likti čia ilgai“, – sako L.Paukštė.

Moteris sako, kad poilsį pavyksta puikiai suderinti su mokslais ir darbais. Psichologijos studijos buvo jos sąmoningas pasirinkimas, ji niekada nepraleidžia paskaitų, net priešingai, jų laukia.

„Netrukus baigsiu antrą kursą, todėl jau žinau, kiek pastangų reikia suderinti darbus, mokslus ir šeimos interesus. Ko nespėju dienomis, tai lieka naktys, – atvirai kalba L.Paukštė. – Atvykau čia žinodama, kad bus sesija, todėl tai, kad kartais tenka praleisti kokį salos malonumą, manęs nei kiek negąsdina. O sėdėti nuotolinėje pakaitoje prie baseino vis smagiau nei ant sofos Vilniuje.“

Asmeninio albumo nuotr./Dominykas Kubilius su dukra Matilda
Asmeninio albumo nuotr./Dominykas Kubilius su dukra Matilda

Laura sako pastebinti, kas per pandemiją gerokai sumažėjo ir kelionių bei apgyvendinimo kainos. Pavyzdžiui, Fuerteventūroje vandens aitvarų trenerio paslaugos kainuoja per pusę pigiau nei įprastai.

„Bet dabar artėja Velykų atostogos, tai visos kainos – automobilių nuoma, lėktuvų bilietai ir kita kyla kosminiu greičiu“, – pastebi pašnekovė.

Pandeminė situacija saloje, anot Lauros, nuolat kinta. Kai ji čia atvyko su šeima, sirgo tik apie 100 žmonių, viešose vietose buvo galima būriuotis po aštuonis žmones, dabar jau tik po keturis.

„Kaukės privalomos visur, išskyrus sportuojant ir paplūdimiuose, saviizoliacijos atvykus nėra. Mes gyvename nuošalyje salos, čia mažai turistų, tačiau jau pasigirsta kalbų, kad jei pandeminė situacija saloje blogės, tai Kanarų salos užsidarys. Atidžiai sekame informaciją, juolab, kad dabar laukiame atskrendant savo vyresniųjų vaikų“, – 15min sakė prodiuserė.

Į Lietuvą kartu su šeima ji pasakojo planavusi grįžti po mėnesio laiko, tačiau planai pasikeitė – viešnagę prasitęsė. „Man čia taip patinka, kad mielai likčiau dar metus arba iki tol, kol Lietuvoje ateis mūsų eilė skiepytis“, – šypsojosi L.Paukštė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas