Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Progą pasiskiepyti šventinį savaitgalį gavo ir Orijus Gasanovas: „Tai bilietas į normalesnį pasaulį“

Keliautojas, laidų vedėjas Orijus Gasanovas džiaugiasi sulaukęs galimybės pasiskiepyti per šventinį savaitgalį. Iki šiol daugiau nei 40 kartų dėl koronaviruso testavęsis vyras viliasi, kad po skiepo jis gaus bilietą į normalesnį pasaulį.
Orijus Gasanovas
Orijus Gasanovas / Asmeninio albumo nuotr.

Penktadienį keliautojas O.Gasanovas pranešė šeštadienį sulauksiantis ilgai lauktos vakcinos. Nors vyras serga lėtine liga, gauti skiepą nebuvo ypač paprasta, taigi O.Gasanovas aprašė savo kantrią kelionę išsvajoto vakcinavimo link. Vyras sutiko savo įrašu pasidalyti ir su 15min skaitytojais. Jį galite paskaityti čia:

„Nebuvo lengva. Vakar popiet gavau žinutę iš mamos – atsiuntė nuorodą su kvietimu (turinčius lėtinių ligų) skiepytis nuo COVID-19 artėjantį savaitgalį. Aš nuo vaikystės sergu bronchine astma, atitinku.

Pamatęs, kad atsiųstos nuorodos galūnė „.com“ ir kad ten visokie angliški žodeliai, iškart parašiau jai, kad siunčia man kažkokį virusą arba eilinę aferistų nesąmonę (juk turi būti su kokia nors rimtesne galūne LRV.LT ar pan.).

Asmeninio albumo nuotr./Orijus Gasanovas
Asmeninio albumo nuotr./Orijus Gasanovas

Ir dar – vakar buvo Balandžio 1-oji. Po kelių minučių mama įmetė pranešimą iš Vilniaus miesto savivaldybės puslapio. Tą akimirką pašokau į orą, sustabdžiau savo darbus, paskambinau savo redaktorei, pranešiau, kad naujas straipsnis vėluos.


Paaiškinau, kad patenku į stebuklingą sąrašą – galiu skiepytis šį savaitgalį. Ir tada prasidėjo mano bandymai gauti skiepą.

Spaudžiu visas nuorodas, suvedu, ką reikia. Išmeta, kad neatitinku reikalavimų. Hmmm, galvoju – nesąmonė. Mano astma yra viskas, ko man reikia. Skambinau vienai gydytojai, skambinu kitai.

Esveikata.lt susirandu, kad esu registruotas poliklinikoje, kurioje kokius 15 metų nebuvau. Skambinu ten, raštinei, skyriaus vadovei, galiausiai už skiepus atsakingam asmeniui. Visi tikrina, kodėl ir kas negerai. Vakarop praneša, kad tikrai turi pavykti. Aš ir vėl bandau, bet nieko.

Skambinu į karštąją liniją, kabu ant ragelio 40min., nusprendžiu, kad tikriausiai jau nedirba (nes 21 val.). Galvoju – reiks skambinti anksti ryte. Skambinu ir vėl, laukiu ilgai – groja muzikėlė, niekas nekalba. Galvoju, na, gal dar nedirba, gal dar per anksti (8val. ryto).

Prisiskambinu apie 10val., atsiliepusi panelė dejuoja, kad negali patikrinti nieko, nes neprieina prie sistemos. Ji klausia, ar mano ligos kodas J45 (Astma) įvestas į esveikata.lt. Patvirtinu – tikrai įvestas, duokit man skiepą.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Orijus Gasanovas
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Orijus Gasanovas

Panelė sako, kad reikia laukti, kad apie pietus atnaujins informaciją. Bazę, gal ir mano duomenys ten pateks. Nepatenka, nes bandau 12:00; 12:10; 12:20; 12:30, bandau vėl ir vėl.

Vėl visiems iš eilės skambinėju, klausiu: ką daryti? Sako bandyti 13 val. Gerai, lygiai tuo laiku, 13val., man filmavimasis laidoje – per „Zoom'ą“ nuotoliniu būdu, na, bet, ko dėl skiepo nepadarysi. Kalbu laidoje, atsakinėju Astai Stašaitytei-Masalskienei į klausimus, o tuo pačiu metu ir vėl bandau registruotis.

Nebuvo lengva. Vakar popiet gavau žinutę iš mamos – atsiuntė nuorodą su kvietimu (turinčius lėtinių ligų) skiepytis nuo...

Posted by Orijus Gasanovas on 2021 m. balandžio 2 d., penktadienis

Nejuokinga, nes ir vėl nepavyksta. Na, nepatenku aš į tuos jų sąrašus. Jau beveik nusispjoviau, bet tada dar pasirodo Andriaus Tapino įrašas, kad skiepų dar yra, imkit juos. Taip, taip, puikiai žinau, kad yra – matau, bet man neduoda.

Ir štai 17:29 val. yra tas laikas, kai stebuklingai atsiveria vartai, prisijungiu ir man leidžia rinktis vietą ir laiką. Išsirenku, ateina patvirtinimas. Viskas, man pavyko. Aš gausiu tai, apie ką jau metus svajoju. Tai, ko už pinigus ieškojau Maldyvuose, Emyratuose ir Egipte, tai, ko pavydėjau tiems, kas jau gavo. Gausiu tai, kas yra mūsų visų bilietas į normalesnį pasaulį.

Mano pirmoji skiepo dozė bus rytoj. Daugiau informacijos apie išankstinius skiepijimus yra čia: https://vakcina.vilnius.lt

Nuotrauka: iš 35-ojo mano testavimosi dėl COVID, Maldyvuose, Maafushi salos klinikoje. Iki šiol testavausi jau virš 40 kartų, įvairiausiose pasaulio vietose.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas