Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Protestų epicentre JAV gyvenanti Neringa Šiaudikytė neslepia baimės: „Mes nežinome, kuo tai baigsis“

Pačiame protestų epicentre gyvenanti atlikėja Neringa Šiaudikytė jau kelias dienas prabunda nuo riksmų, trenksmų ar sirenų. Kalbėdama su 15min ji neslepia, kad situacija kiekvieną dieną kelia vis daugiau baimės.

Jungtinėse Amerikos Valstijose tęsiantis protestams dėl juodaodžio George'o Floydo žūties Mineapolyje, ne vienerius metus Los Andžele muzikinės karjeros siekianti N.Šiaudikytė pripažįsta, kad skirtingų rasių, kultūrų, meninių išraiškų mieste dar nėra buvę taip baisu.

Pro daugiaaukščio langą stebėdama situaciją, ji pripažįsta, jog po kelių mėnesių besitęsusios saviizoliacijos prasidėję protestai yra didelis smūgis. Kurį, kaip pati sako, JAV sunkiai įveiks.

Nėra net kalbų, kad tūkstantinė minia pasipiktinusių žmonių, kurie savo nepasitenkinimą įvykusia tragedija išreiškė būtent taip, pakeitė gyvenimą. Kaip sako Neringa, atvažiavus į parduotuvę tu negausi maisto, medinėmis lentomis užkaltos ir vaistinės.

VIDEO: Neringa Šiaudikytė užfiksavo, kaip atrodo situacija JAV

Vis dėlto dar daugiau baimės sukėlė žinia, kad galimai bus streikuojama gyvenamuosiuose rajonuose, kur daugiausia gyvena šeimos su vaikais. Baiminamasi, kad bus grobiama, niokojamas turtas, kils grėsmė sveikatai.

„Tikrai yra labai baisu. Tai, kas dabar vyksta, jau darosi visiškai nenormalu ir neatitinka to, ką jie skelbia, kodėl kovoja. Visi mes sunerimę. Jeigu streikai persikels į gyvenamuosius rajonus, kur nėra apsaugos, bus labai baisu dėl savęs ir savo šeimų, gerovės. Šiandien mes nežinome, ko tikėtis, kuo tai gali baigtis“, – kalbėdama su 15min sako Neringa.

Atlikėja neslepia, kad JAV vos tik pradėjus žengti pirmuosius žingsnius po itin sunkios kovos su koronaviruso pandemija, kuri pasiglemžė tūkstančių žmonių gyvybes, ši situacija vėl visus grąžino į namus.

Neringa sako, kad jos aplinkoje visi sąžiningai išbuvo namie, laikėsi distancijos ir saviizoliacijos, tai atimta galimybė įkvėpti gryno oro tikrai skaudina.

„Neįsivaizduoju, kaip jaučiasi tie, kurie turi restoranus, verslą. Vakar bevalgant pietus lauke buvome paprašyti išeiti, nes prasidėjo streikai, ir žmonės baiminasi ne tik dėl savo savo verslo, bet ir žmonių sveikatos“, – sako Neringa ir pabrėžia, kad tokį nerimą paskatino tragiškas įvykis Dalase, kai žmogus buvo sumuštas iki mirties.

Kaip sako pašnekovė, sunkiausia dėl nežinomybės, nėra aišku, kiek tęsis ši situacija, kada bus galima kalbėti apie grįžimą į normalias vėžes.

„Mano pozicija yra tokia, kad aš neskirstau žmonių pagal rasę. Vertinu faktą, kad daroma žala sveikatai, verslams. Pabrėšiu – man visiškai nesvarbu, kokios rasės žmonės protestuoja. Taip pat manau, kad už savo padarytą nusikaltimą pareigūnas turėtų sėsti į kalėjimą, bet ir šitie protestai turi būti staigiai stabdomi“, – savo nuomonę išreiškė atlikėja.

Išties – nors žmonės į gatves suplūdo pasipiktinę neteisinga tamsiaodžio mirtimi, kaip sako Neringa, skriaudžiant kitus, niokojant miestą, teisybės pasiekti nepavyks. Kaip tikina atlikėja, daugelis žmonių mano, kad tikrai ne tokiomis priemonėmis turi būti siekiama teisybės.

„Aš nepalaikysiu smurto jokia forma. Nėra smurto dėl gerovės. Policininkas pasielgė blogai, bet nereiškia, kad visi policininkai yra blogi. Jeigu žmogus padarė nusikaltimą, jis už jį atsakys, šiuo metu pareigūnas yra suimtas.

Tačiau reikalauti teisių, pagarbos uždaužant parduotuvės savininką negyvai yra baisu, su tuo nesutinku 100 procentų. Aš nesu rasistė, vertinu tuos žmones, kurie išėjo į gatves, ir tikrai ne visi gatvėse yra baltaodžiai ar tamsiaodžiai. Toks pozicijos išreiškimas, mano nuomone, yra vandalizmas, tikiuosi, kad jie visi bus nubausti.

Man nebeatrodo, kad tai susiję su tamsiaodžių judėjimo palaikymu. Mums visiems čia gyvenantiems atrodo, kad žmonės rado progą vogti ir plėšikauti“, – sako atlikėja.

Ir nors dabartinė situacija išties gąsdina, ji pabrėžia, kad gyvenimas negali sustoti ir nenustos. Jei nesustabdė COVID-19, kaip sako Neringa, nesustabdys ir riaušės.

„Prisitaikome prie to, kas vyksta, elgiamės atsakingai, nevažiuojame į tas zonas, kur vyksta protestai. Žinoma, virusas tikrai pakoregavo mūsų įpročius, laisvalaikį. Bet reikia neprarasti optimizmo ir toliau gyventi, siekti tikslų prisitaikant prie esamų sąlygų. Mes visi suprantam, kad tai praeis, tik reikia kantrybės tai pragyventi“, – sako Neringa.

TAIP PAT SKAITYKITE: Neringa Šiaudikytė – atvirai apie nutrūkusias sužadėtuves: „Aš meilę suprantu kitaip“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas