Šios pramogos organizatoriai pakvietė svečius į Kauno rajone, Domeikavoje, veikiančią kavinę „Pilnas samtis“ ne tik pasimėgauti gardžia vakariene – firminiais šonkauliukais, bet ir į maisto kultūrą pažvelgti per gero humoro prizmę. Šou priešakyje – aktorius ir renginių vedėjas Zigmantas Baranauskas, įkūnijęs provokuojančios vakarienės šefą.
„Nesirinkau humoristo kelio, jis pasirinko mane: niekada nebuvau liūdnas, visuomet į gyvenimą žvelgiau per juoko prizmę. Mėgstu nešti žmonėms gerą nuotaiką, pozityvą – juk negatyvių minčių ir taip visiems užtenka. Gavęs pasiūlymą tapti „Shitty Dinner“ dalimi, nesuabejojau. Ši patirtis leido pamatyti, kad humoras, netgi ir tamsesnio pobūdžio, lietuviams išties nesvetimas“, – prieš renginį teigė žodžio kišenėje neieškantis Vilniaus kamerinio teatro aktorius Z.Baranauskas.
Tris kartus didįjį humoro laidos „Prajuokink mane“ prizą laimėjęs jaunasis aktorius šiuo metu filmuojasi TV seriale „Monikai reikia meilės“. Lietuviams jis pažįstamas ir iš parodijų laidos „Ekranai“ bei komiško medicinos serialo „Rezidentai“.
Provokuojančio pavadinimo pramoga „Shitty Dinner“ – tai interaktyvus spektaklis, kuriame pilna nesusipratimų ir juokingų situacijų. Zigmanto įkūnytas virtuvės šeimininkas – pakvaišęs šefas, kuris tik ir ieško prie ko prikibti, o padavėjai – nepatyrę ir nerangūs jaunuoliai. Vakarienėje netrūksta nesusipratimų, nepatogių ir provokuojančių situacijų.
Nevykęs aptarnavimas kėlė šypsenas
Pirmą kartą Kaune surengtoje vakarienėje–spektaklyje panoro dalyvauti ir gerai žinomi veidai: dainininkė, drabužių kūrėja Goda Alijeva, atlikėja Nijolė Pareigytė, tapytoja, interjero dizainerė bei TV laidų vedėja Donata Skorupskaitė, TV laidų prodiuseris Gediminas Juodeika, dainų autorius ir atlikėjas Mindaugas Mickevičius-Mino bei anekdotų karaliumi tituluotas TV laidų vedėjas bei humoristas Raimondas Šilanskas.
Vienintelis pozityvus dalykas, kurio galėjo tikėtis vakarieniauti atėję svečiai, – skanus maistas, kurį ruošė tikras virtuvės šefas.
Svečius aptarnavo trys padavėjai, kuriuos įkūnijo aktoriai. Viena nuolat viliojo klienčių vyrus ir akivaizdžiai „vogė“ iš jų lėkščių maistą. Merginai rūpėjo ne darbas, o kuo geresnė nuotrauka instagrame. Ji nesibodėdama prisėsdavo prie staliuko ir užduodavo keisčiausius klausimus.
Kita padavėja – nerangi mokinukė, drebančiomis rankomis pilsčiusi vandenį. Nuo kiekvieno šefo riktelėjimo ji slėpdavosi už klientų kėdžių, kol, galiausiai, neištvėrusi įtampos ėmė prašyti visų cigaretės.
„Ar skanus vanduo?“, – paklausė padavėja, žerdama ant stalo užkandį – saulėgrąžas.
Tai buvo vienas pirmųjų dalykų, prajuokinusių susirinkusius žymius žmones. Šefas, kuris nesibodėjo vakaro metu parodyti ir šokių judesių, pristatė savo firminį patiekalą – baltą mišrainę be žirnelių.
„Merginos, perspėju, kas po šešių, tas ant šlaunų“, – šyptelėjo garsiakalbis šefas, nuolat kūręs didžiulę netvarką ir sąmyšį.
Kaip R.Šilanskas TV laidų vedėją bučiuotis mokė
Restorano „personalas“ panoro vieną iš klientų pasveikinti gimtadienio proga.
„Uždainuokim „Su gimimo diena“. Matau, kad yra čia dainininkų. (Pauzė). Ne jūs“, – bakstelėdama pirštu N.Pareigytės bei G.Alijevos staliuko link, paragino viliokė padavėja.
„Tikrai nežinojo vyras, kur eina. Manė, tiesiog skaniai pavalgyti. Įsiminė saulėgrąžos ir, žinoma, Raimondo bučinys. Iki pat paskutinės akimirkos nemaniau, kad tai nutiks“, – 15min prisipažino Donata.
Paklausta, ar kada yra pakliuvusi į tokį nevykusį restoraną ir aptarnauta tokių nevykusių padavėjų, ji tik papurtė galvą: „Kad paprašius neatneštų vyno, taip dar nėra buvę. Pasakė, kad nesiūlė, tad kodėl aš prašau“.
Idėja atkeliavo iš JAV
Pirmą kartą panašios vakarienės klientams buvo pasiūlytos JAV veikiančiame restorane „Dick's Last Resort“. Taip priimti bei aptarnauti klientus šio restorano vadovus paskatino finansinė nesėkmė. Ties bankroto riba atsidūrusio restorano savininkai nusprendė imtis netradicinių veiksmų – vilioti klientus ne puikiu aptarnavimu ar jaukia aplinka, bet visiškai nepaklusniais, aštrialiežuviais bei gero humoro nestokojančiais padavėjais, gyvai vykstančiu bei žmones įtraukiančiu spektakliu ir skaniu, tik neįprastai patiekiamu maistu.
Analogiškos vakarienės 2016 m. pradėtos organizuoti Suomijoje, Helsinkyje. Nuo 2017 m. šią pramogą šalies sostinėje Taline gali išmėginti ir kaimynai estai.