Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

R.Vilkienės žodžiai sukėlė skandalą – sureagavo ir ji pati: „Nė vienos klientės nevadinu kiaule“

Šiuolaikinė visuomenė tarsi susiskaldė į tuos, kurie propaguoja „body positive“ pasaulėžiūrą, ir tuos, kurie prakaituoja sporto salėse vaikydamiesi kūno kulto. Socialiniuose tinkluose po tinklalaidės „Vidinė revoliucija su Vilkiene“ epizodu internautai užsipuolė Rasą Vilkienę – jiems užkliuvo, kad kalbėdama apie mitybą žinoma trenerė pavartojo žodį „kiaulė“.
Rasa Vilkienė
Rasa Vilkienė / G.Skaraitienės, G.Žilinsko, soc.tinklų nuotr.

Instagrame paviešintame vaizdo įraše su prierašu „Rasa Vilkienė apie mitybos svarbą, siekiant rezultatų sporte“ nuskamba tokie žinomos trenerės ištarti žodžiai:

„,Man, pavyzdžiui, būna, pasako – jūsų parašytas mitybos planas nieko vertas. Sakau – kaip suprasti? Sakau, ten 90 patiekalų, parinkta pagal jūsų užpildytą klausimyną. „Ten nėra vyno ir nėra eklerų.“

Sakau – palaukit, bet mes atėjom kažko siekti. Jei jūs norite valgyti eklerus ir gerti vyną, užsikąsti su „Džiugo“ sūriu, tai jūs ne šituo adresu atėjote. Jūs einate tiesiai į barą ir ten geriate. Ir toliau sau storėjate. Ir būnat, atsiprašau, kiaule.“

Šis audringą internautų diskusiją sukėlęs epizodas instagrame buvo įkeltas birželio 24 dieną, o liepos 2-osios vakarą jau buvo peržiūrėtas daugiau nei 261 tūkst. kartų.

Šalia vaizdo įrašo kilo audringa diskusija, kai kurie internautai neslėpė pasipiktinimo žinomos trenerės išsakytoms mintims.

Kritiką liejo ir trenerė Laura B.Gudžiauskė: „Būtent taip ir darau, geriu šampę ir užsikandu džiugu. Dar kartais čipsus valgau, eklerų nemėgstu, bet tortas eina į trasą. Kol kas kiaule savęs nelaikau. Nu taip nepavydžiu moterim, kurios pas ją papuola sportuot. Absai ant pilvo NĖRA MEILĖ SAU.“

Kita internautė taip pat piktinosi tokiu R.Vilkienės pasisakymu: „Svetimos gėdos jausmas ir tikrai ne dėl klientės, o dėl pačios specialistės, kuri savo klientams gali įvaryti daugiau kompleksų nei padėti...“

Dar viena moteris komentavo: „Su kiaulėm persistengėte, šiuo atveju jūsų pasakymas klienčių atžvilgių yra kiauliškas!

Ne visada storėjama ar lieknėjama dėl mitybos ar tingėjimo,būna ir kitų priežasčių, bet kadangi jūsų mąstymas siauras, tai ir nesuprasite!“

Portalas Žmonės.lt susisiekė su šiuo metu JAV viešinčia trenere Rasa Vilkiene ir paprašė paaiškinti susidariusią situaciją.

Asmeninio albumo nuotr./Rasa Vilkienė
Asmeninio albumo nuotr./Rasa Vilkienė

„Šis komentaras yra paimtas iš mano tinklalaidės. Tinklalaidę filmavęs žmogus sumontavo medžiagą taip, kad atrodo, jog aš kažką išvadinau kiaulėmis. Ten pradžioje buvo kalbama apie atostogaujančių žmonių pomėgį valgyti. Ir apie tai, kaip aš matau, kaip žmonės valgo, kai atostogauja pagal „viskas įskaičiuota“.

Laidoje pateikiau pavyzdį, kad vienoje lėkštėje yra sudėtos bulvės, makaronai, mėsa, žuvis ir visa tai užpilta padažu. Tuomet ir pasakiau: „Kiaulės valgo tvarkingiau. Jeigu žmonės valgo taip, reiškia jie yra baisiau nei kiaulės ir jie yra kaip kiaulės.“ Niekada nesakiau, kad žmonės yra kiaulės. Pasakiau, kad jie yra KAIP kiaulės. Neturiu jokios teisės žmogaus vadinti kiaule. Pasakymas „Kaip kiaulė“ skiriasi nuo pasakymo „Ji/jos yra kiaulė(-s)“. Tai – dvi skirtingos mintys ir du skirtingi pasakymai“, – Žmonės.lt sakė R.Vilkienė.

Rasa Vilkienė / Gretos Skaraitienės nuotr.
Rasa Vilkienė / Gretos Skaraitienės nuotr.

Rasa tikino: „Nė vienos savo klientės nesu pavadinusi kiaule, stora ar nutukusia.Juk mano darbas – padėti žmogui, išmokyti jį kaip maitintis atostogų metu ir kiekvieną dieną. Ir išaiškinti, kad maistas yra mūsų vaistas, o ne nuodas“.

R.Vilkienė tvirtino, kad dalies internautų, komentuojančių po minėtu vaizdo įrašu, anketos yra fiktyvios.

„Greičiausiai jie jas susikuria tam, kad galėtų išpilti purvą. Aš prie tokio purvo esu įpratusi ir man vienodai rodo, ką jie komentuoja.

Žinau, ką aš darau, ko siekia mano klientės ir kokie yra jų rezultatai. Mano klientų tarpe yra daug žinomų vyrų ir moterų. Iš jų girdžiu, kad tokios atsakingos ir disciplinuotos trenerės, kuri ne tik mokytų, bet ir pati taip gyventų, jie nesutiko. Išties, aš gyvenu taip, kaip to mokau savo klientus“, – portalui Žmonės.lt sakė R.Vilkienė.

R.Vilkienė teigė, kad ją sukritikavusios trenerės Lauros Gudžiauskės nepažįsta.

„O kai kitaip žmogus taps žinomas? Per kito žmogaus vardą. Tai – lengviausias būdas išreklamuoti save kitą apipilant srutomis. Nemanau, kad šiai trenerei nuo to padaugės klientų,“– atsikirto Rasa.

Rasa svarstė, kad šioje situacijoje labiausiai tinka posakis „Šunys loja – karavanas eina“ .

Asmeninio albumo nuotr./Rasa Vilkienė
Asmeninio albumo nuotr./Rasa Vilkienė

R.Vilkienė prisiminė ir prieš ketverius metus nutikusią situaciją. Tuomet viešumoje pasirodė apkūnios ponios nuotrauka. Pastaroji, pasak trenerės, sakė, kad apkūnumas nėra baisu ir kad tai nėra liga. Ji kalbėjo apie tai, kad savo kūną reikia priimti tokį, koks jis yra. Šalia buvo įkelta nuotrauka, kurioje R.Vilkienė prie vieno stalo su apkūnia moterimi.

„Tuomet paveikslavo vyras ir ta moteris pateko į kadrą. Tačiau nuotraukoje žmonės matė ne mane, o tą stambią moterį. Tuomet irgi kilo triukšmas dėl to, kad neva Rasa tyčiojasi iš apkūnių žmonių.

Kiekvienas mato tai, ką nori matyti. Vienas matydamas tortą tiesiog gali mėgautis jo grožiu, o kitas – paims ir apsirys. Nuo žmogaus mentaliteto ir jo požiūrio į maistą priklauso.

Visada galima išimti žodį iš konteksto ir padaryti iš to didžiulį burbulą“, – prieš kelerius metus kilusį skandalą prisiminė Rasa.

R,Vilkienė pridūrė norinti palinkėti ją kritikavusiai trenerei Laurai sėkmės.

„Galbūt jai iš viso to pavyks pasidaryti reklamą. O man reklamos nereikia, Turiu daug klientų. Ir duok, Dieve, kiekvienai 50 metų moteriai taip atrodyti, gebėti siekti savo tikslų ir turėti tiek gerų atsiliepimų ir rezultatų, kiek turiu aš. Nuo to Lietuva būtų tik gražesnė ir sveikesnė,“ – pokalbį su Žmonės.lt baigė Rasa.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius