Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Radiacinės saugos specialistai neteko žado dėl Egidijaus Dragūno poelgio

Pirmadienį LNK laidoje „Kažkas atsitiko“ – unikalūs kadrai apie ekscentriškojo Egidijaus Dragūno atostogas Indijoje. Kameros užfiksavo neįtikėtiną dalyką: Selas gulasi ant oro uoste esančio skenerio ir per jį pravažiuoja, nusiskenuodamas kaip lagaminas! Egis tikriausiai nežino, kad rentgeno spinduliai, kuriais peršviečiamas keleivių bagažas, gali pakenkti sveikatai.
Egidijus Dragūnas
Egidijus Dragūnas / LNK nuotr.

Radiacinės saugos centro vadovas Albinas Mastaukas, išvydęs Selo skenavimosi seansą, neteko žado. Specialistas paaiškino, jog net ir maža radiacijos dozė žmogaus organizmui yra kenksminga. Visa laimė, kad skenerių skleidžiama spinduliuotė yra nedidelė. Bet jei Selas skenuotųsi nuolat, pasekmės būtų labai rimtos.

„Nepamatysit žaizdų, nepamatysit nudegimų, nepradės pykinti. Bet statistiškai galima suskaičiuoti, kad iš milijonų žmonių kai kam nuo tam tikros dozės gali atsirasti apsigimimai, vėžys”, – sakė A.Mastaukas.

Nors E.Dragūnas Indijoje lankėsi pirmą kartą, dieną jis retai kada pasirodydavo. Ką ir su kuo jis veikdavo – iki šiol neįminta mįslė. Nedomino Egio nei egzotiški Indijos turgūs, nei gatvėse vaikštinėjančios šventos karvės, nei įspūdingas Tadž Mahalas. E.Dragūnas atsigaudavo naktį. Ką jis naktimis veikė Indijoje? Apie tai – „Kažkas atsitiko“ laidoje pirmadienio vakarą 20.30 val. per LNK.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?