Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ralio metu žuvusį 21-erių Roką pagerbs visa bendruomenė: rinksis lemtingoje vietoje

Penktadienio vakarą Utenoje vykusios lenktynės „Samsonas Rally Utena 2024“ baigėsi tragiškai – automobiliui įsirėžus į žiūrovus, žuvo 21 metų vaikinas Rokas, o sužeista net 14 šalia buvusių žmonių. Pirmadienio vakarą, 18 valandą, autosporto bendruomenė kviečia visus neabejingus žmones simboline tylos minute pagerbti žuvusį jaunuolį, kuris ilgą laiką dirbo teisėju daugybėje varžybų.
Avarija „Samsonas Rally Utena“, kurios metu žuvo 21-erių Rokas
Avarija „Samsonas Rally Utena“, kurios metu žuvo 21-erių Rokas / 15min ir 123RF.com nuotr.

„Šiandien (pirmadienį – red. past.) organizuojame pagerbimą tylos minute ir maldą žuvusiajam nelaimingo atsitikimo vietoje. Norintys – prisijunkite“, – rašoma socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje „Raudonieji velniai“, kuri vienija krepšinio komandos Utenos „Juventus“ aistruolius.

Netinkamas metas spekuliacijoms

Pagerbti žuvusiojo atvyks ir lenktynininkas, „Power hit radio“ laidų vedėjas Laurynas Matonis. Jis portalui Žmonės.lt sakė, kad visa bendruomenė sukrėsta, tačiau pridūrė, kad dabar nėra tinkamas metas imtis spekuliacijų ir ieškoti kaltųjų.

„Kalbėti apie įvykį, nesuprantant sudedamųjų detalių, yra labai netaktiška. Aš nežinau, kokia iš to nauda, kai įvykio vietoje buvę žmonės kelia savo versijas. Man net ir lenktynininkų spėliojimai atrodo keisti. Scenarijų gali būti daug ir įvairių, tačiau bet kokios spekuliacijos gali tiesiogiai pakenkti sportui, savivaldybės neišduos leidimų.

Tiesiog palikime kaltųjų paieškas atitinkamoms instancijoms – taip bus protingiausia“, – sako radijo laidų vedėjas.

Plinta jautrus pagalbos prašymas

Praėjus kelioms dienoms po tragedijos socialiniuose tinkluose plinta pagalbos žinutės su prašymu padėti žuvusiojo jaunuolio šeimai.

Socialiniame tinkle „Facebook“ medijos agentūra „Rally freaks“, kuri nušviečia ralio gerbėjus visais su lenktynėmis susijusiais klausimais, pasidalijo jautria žinute apie ištikusią tragediją. Ja agentūros atstovai sutiko pasidalinti ir su Žmonės.lt skaitytojais:

„Jau labai seniai autosporto bendruomenė neturėjo tokio sukrėtimo, kokį teko išgyventi penktadienio vakarą.

Sunku visiems. Organizatoriams, dalyviams, federacijai, teisėjams, o sunkiausia per įvykį nukentėjusiems ir žuvusio artimiesiems.
Jau ne kartą Lietuvos ralio bendruomenė įrodė, jog yra stipri ir vieninga, tad ir šįkart turime susitelkti ir padėti per tragišką įvykį nukentėjusiems asmenims bei jų artimiesiems.

Kviečiame prisidėti prie paramos rinkimo nukentėjusiems. Parama renkama ralio organizatoriaus Zarasų autosporto klubas „Akseleratorius“, kuris perduos finansinę paramą tiems, kuriems šiuo metu jos labiausiai reikia.“

Jau labai seniai autosporto bendruomenė neturėjo tokio sukrėtimo, kokį teko išgyventi penktadienio vakarą… Sunku...

Posted by RallyFreaks on 2024 m. rugsėjo 29 d., sekmadienis

Nukentėjo ir nepilnametis

Primename, kad tragiška nelaimė įvyko penktadienį vakare. Šeštadienį Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vyriausioji specialistė Violeta Ginaitienė 15min nurodė, kad septyni sužeistieji išleisti gydytis namo, o dar septyni gydomi skirtingose šalies gydymo įstaigose. Tarp jų yra ir nepilnametis.

Policijos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą pagal baudžiamojo kodekso straipsnį „Neatsargus gyvybės atėmimas“. Už tai įstatymas numato laisvės atėmimą iki 8 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas