Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Red Dead Redemption 2“ žvaigždė Rogeris Clarkas atvyksta į Lietuvą

2025 m. gegužės 23–25 dienomis Vilniuje įvyksiantis „Comic Con Baltics“ festivalis sulauks ypatingo svečio, į renginį atvyks Rogeris Clarkas, aktorius įgarsinęs ikoniškąjį Arthurą Morganą (orig. Arthur Morgan) legendiniame kompiuteriniame žaidime „Red Dead Redemption 2“. Tai išskirtinė proga žaidimų mėgėjams ir popkultūros entuziastams susitikti su aktoriumi, kurio darbas padėjo perkelti žaidimų pasakojimą į naują lygmenį, suteikdamas personažui tikroviškumo ir autentiškumo. Jo gebėjimas perteikti subtilias emocijas ir moralinius konfliktus padarė Arthurą Morganą vienu iš įsimintiniausių veikėjų vaizdo žaidimų istorijoje.
Rogeris Clarkas
Rogeris Clarkas / Organizatorių nuotr.

Antrasis bandymas atvykti

Rogerio Clarko atvykimas į Vilnių buvo suplanuotas 2022 metais, tačiau dėl pasaulyje siaučiančios COVID-19 pandemijos ir dėl sveikatos problemų aktorius Lietuvoje pasirodyti negalėjo. Renginyje jį sėkmingai pavadavo Robertas Allen Wiethoffas, kuris įgarsino ne ką mažiau žinomą „Red Dead Redemption“ serijos herojų – Johną Marstoną (orig. John Marston).

„Nepaprastai džiaugiamės, kad pagaliau galime patvirtinti Rogerio Clarko atvykimą. Laukti buvo tikrai verta, planuojame specialius susitikimus, diskusijas ir autografų sesijas. Lankytojai galės išgirsti ne tik įdomių istorijų apie „Red Dead Redemption 2“ kūrimo procesą, bet ir apie Clarko karjeros kelionę, jo ateities planus!“ - teigia renginio organizatorius Šarūnas Tamulis.

Organizatorių nuotr./„Red Dead Redemption“
Organizatorių nuotr./„Red Dead Redemption“

Arthuras Morganas – kontroversiškas herojus

Rogeris Clarkas pelnė tarptautinį pripažinimą 2018 m. išleidus „Red Dead Redemption 2“. RDR2 tapo vienu iš labiausiai pripažintų žaidimų visoje vaizdo žaidimų istorijoje, kurio parsisiuntimai viršijo 65 milijonus kopijų.

Clarkas įkūnijo Arthuro Morgano personažą. Arthuras – protagonisto Dutch van der Linde gaujos narys – sudėtingas, emocionalus veikėjas, nuolat susiduriantis su moraliniais pasirinkimais, bandantis išlaikyti pusiausvyrą tarp gaujos lojalumo ir savo paties vertybių. Jo gyvenimo istorija – tai kova dėl išlikimo ir siekis tapti geresniu žmogumi, kas ir padarė jį itin mylimu žaidėjų tarpe.

Aktorius savo balsu, judesiais suteikė šiam legendiniam personažui gyvybę. Dėl savo talento, gebėjimo perteikti personažą, jis sulaukė daugybės apdovanojimų, tarp kurių buvo ir „The Game Awards“, geriausio atlikėjo titulas.

Organizatorių nuotr./„Red Dead Redemption“
Organizatorių nuotr./„Red Dead Redemption“

Susitikimas 2025 m. gegužės 23-25 dienomis

Septintasis „Comic Con Baltics 2025“ festivalis lankytojams pasiūlys ne tik diskusijas, susitikimus su kūrybos pasaulio žvaigždėmis, bet ir naujausių kompiuterinių žaidimų bei technologijų pristatymus kartu vykstančiame „Baltics Gaming Expo“ renginyje. Lankytojai galės pamatyti didžiausią Baltijos šalyse cosplay konkursą, naujausių filmų premjeras, o „Meet Lithuanian Film Industry“ platforma suteiks galimybę dalyvauti pokalbiuose su žymiausiais Lietuvos kino industrijos atstovais. Taip pat sugrįžta ir užaugusi „Menininkų alėja“, kasmet suburianti šimtus populiariosios kultūros menininkų, interaktyvi šeimų erdvė, prekybos zona su gausybe įdomybių, įspūdingos dekoracijos iš filmų ir serialų bei daugybė kitų atrakcijų.

Festivalio organizatoriai atskleidė ir dar vieno svečio – Luis Coelho, geriau žinomo kaip „purr.in.ink“ – atvykimą. Milijonus sekėjų turintis iliustratorius ir komiksų piešėjas kvies renginio lankytojus susipažinti su jo kūryba. „Būsimo festivalio svečių sąrašas nustebins net ir didžiausius skeptikus, todėl rekomenduojame sekti mūsų naujienas. Mes ruošiamės pristatyti išskirtinę patirtį, kurios nesinorės praleisti“, – sakė organizatorius Tomas Vievesis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas