Ir vasarą naujienų netrūksta. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Renginių organizatoriai – apie Ritos Oros pasirodymo sostinėje poveikį: „Situacija juokinga“

Tinklalaidės „(Ne)normaliai“ autorius, atlikėjų vadybininkas Martynas Tyla į autorinę laidą pakvietė renginių rinkos profesionalus, kurie jau daug metų organizuoja Lietuvos bei užsienio atlikėjų pasirodymus ir įvairius festivalius. Tinklalaidėje profesionalai aptarė Vilniaus gimtadieniui skirtą renginį, Ritos Oros honorarą bei ar, iš tikrųjų, tai paskatins turizmą.
Martynas Tyla, Rita Ora
Martynas Tyla, Rita Ora / Teodoro Biliūno ir Phil Poynter nuotr.

Praėjusią savaitę už Vilniaus įvaizdį atsakinga savivaldybės įstaiga „Go Vilnius“ paskelbė, kad liepos pabaigoje Vilniuje koncertą surengs dainininkė Rita Ora. Tiesa, svarbu paminėti, kad šis koncertas bus nemokamas.

Dar tą pačią dieną visuomenėje kilo diskusija dėl šio renginio kainos, pačios atlikėjos honoraro ir ar organizatoriai nepermokėjo už šiuo metu ne itin populiarios atlikėjos pasirodymą. Miestui šios dainininkės honoraras atsieis apie pusę milijono eurų, įskaitant pridėtinės vertės mokestį.

Tinklalaidėje „(Ne)normaliai“ renginių profesionalai aptarė susiklosčiusią situaciją ir neslėpė, kad ir ne vienas iš jų pats dalyvavo rengtame konkurse, kuris sukėlė daug klausimų. Organizatoriai neslėpė, kad tarp jų siūlytų atlikėjų variantų tokio kaip Ritos Oros nebuvo, nes šiuo metu tai nėra itin aktuali ar populiari dainininkė.

Renginių organizatoriaus, Šiaulių arenos vadovas Renatas Načajus tinklalaidėje atkreipė dėmesį, kad siekiant didinti šalies ir miesto žinomumą, reikėtų įvertinti daug aplinkybių.

„Svarbiausia yra turėti aiškų tikslą ir struktūrą rengiant tokius renginius. Jei siekiame pritraukti daugiau žmonių ir sukurti kažką ypatingo, turime įtraukti didžiausius gamintojus ir promotorius į diskusijas“, – teigia laidos svečias.

Vieno didžiausių šalyje festivalio „Granatos“ organizatorius Vaidas Zdancevičius prisiminė, kad ir paties organizuotame renginyje praeityje savo pasirodymą surengė dainininkė Rita Ora. Tiesa, tuo metu atlikėja buvo itin populiari, bet jos honoraras buvo beveik tris kartus mažesnis, nei šių metų renginyje.

15min montažas/Rita Ora
15min montažas/Rita Ora

Tinklalaidės vedėjo M.Tylos paklaustas, kiek tuomet kainavo Ritos Oros pasirodymas, V.Zdancevičius nedaugžodžiavo, – „Išleidau daugiau negu tris kart mažiau“.

Visi pašnekovai taip pat atkreipė dėmesį, kad Ritos Oros pasirodymas nepaskatins turizmo, kaip vienu iš tikslų nurodo įstaiga „Go Vilnius“.

„Vilniaus gimtadienio šventė su tokiomis žvaigždėmis kaip Rita Ora reikalauja didelių išlaidų, bet ar tai tikrai naudinga miestui? Ar galėtume tai daryti kitaip?“, – svarstė jis.

Tinklalaidėje „(Ne)normaliai“ profesionalai taip pat aptarė, kaip vyko Vilniaus gimtadienio konkursas, kokius atlikėjus siūlė kiti organizatoriai, kokią žalą nemokami renginiai daro industrijai.

„(Ne)normaliai“ – tai muzikos atlikėjų vadybininkų Lauro Lučiūno ir Martyno Tylos tinklalaidė, kurioje apžvelgiamos industrijos aktualijos, kalbinami atlikėjai ir šalies pramogų pasauliu susiję asmenys. 10 – asis tiklalaidės epizodas:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Reklama
Šekspyriška vasara Pakruojo dvare: spektakliai, kvapą gniaužiantys triukai ir įspūdingos gėlių kompozicijos
Užsisakykite
15min naujienlaiškius