Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Renginių režisierė Erika Purauskytė laukiasi antro vaiko: „Tai yra didžiausias stebuklas“

Renginių režisierė, įmonės „Menai renginiai“ vadovė Erika Purauskytė (37) ir jos vyras Pranas Slušnys per šias šventes didžiausią dovaną sau jau padovanojo. Pusantrų metų dukrą auginančios poros laukia malonios permainos – jų šeimą netrukus papildys dar vienas narys.
Erika Purauskytė ir Pranas Slušnys su dukra Vasara
Erika Purauskytė ir Pranas Slušnys su dukra Vasara / Asmeninio albumo nuotr.

Erika Purauskytė prisipažįsta – šis nėštumas jai nebuvo lengvas. Jį lydi stiprus pykinimas, teko ir į ligoninę atsigulti. Tačiau vyro pagalba ir mažosios Vasaros šypsenos įkvepia su džiaugsmu laukti antrojo stebuklo.

Savo darbą tiesiog dievinanti moteris apsukas nėštumo metu kiek sumažino, siekdama išlaikyti svarbiausią savo prioritetą – kokybę, pardavė du turimus verslus ir pasiliko tą veiklą, kuri teikia didžiausią laimę – renginių organizavimą ir režisūrą.

Nors Erika dar prieš kelerius metus yra sakiusi, kad vaikų susilaukti neketina, visgi dabar jos nuomonė kardinaliai pasikeitusi. Pasak renginių režisierės, gimus pirmai dukrai, jos gyvenimas tapo visiškai kitoks – ji anksčiau net nenutuokė, kokia laimė yra turėti savo atžalų.

Asmeninio albumo nuotr./Erika Purauskytė ir Pranas Slušnys su dukra Vasara
Asmeninio albumo nuotr./Erika Purauskytė ir Pranas Slušnys su dukra Vasara

Erika, kaip jaučiatės? Atrodo, dar tik prieš pusantrų metų susilaukėte dukros Vasaros, o jau antrasis vaikelis tuoj išvys pasaulį?

Laukimas iš tikrųjų nelengvas, nes, kaip juokauju, mane vėl kankina vadinamoji hercogienes liga – toks pat sunkus ir ilgas kaip Anglijos hercogienės Kate Middleton pykinimas. O mažai dukrytei tiesiančiai į tave rankas nepaaiškinsi, kad dabar mama neturi jėgų, kad ją pykina. Turiu sukaupti jėgas, pamiršti save ir pirmiausiai pasirūpinti ja. Manau, daugybė mamų, turinčių pametinukus, mane supras.

Taip pat supras ir dirbančios mamos, ką reiškia ir pakankamai laiko ir jėgų skirti savo mylimam vaikui, ir išlaikyti darbo kokybę. Žinoma, norėtųsi padaryti daugiau, tačiau viskam trūksta laiko.

Koks tas antrasis laukimas? Galbūt šįkart jaučiatės ramesnė? O galbūt jaudinatės taip, kaip ir pirmosios mažylės besilaukiant?

Mūsų šeima niekuo nesiskiria nuo milijonų kitų šeimų, laukiančių vaikelio gimimo. Kaip ir visi, mes jaudinamės, ruošiamės ir stengiamės, kad viskas būtų gerai. Žinoma, antrasis laukimas ramesnis, nes jau žinau, kaip viskas vyksta, ko laukti. Ir visgi nedidelio jaudulio nepavyksta išvengti, kaip ir visoms besilaukiančioms.

G.G. Photography (Gedimino Gražio) nuotr./Erika Purauskytė
G.G. Photography (Gedimino Gražio) nuotr./Erika Purauskytė

Darbų visai nepristabdėte. Esate toji stipri mama karjeristė, kuriai nėštumas netrukdo suktis darbuose? Energija ir ūpas taip pat nesumažėjo?

Darbai tikrai nesustojo, bet apsukas teko sumažinti. Man labai svarbu kokybė, kad klientai būtų patenkinti mūsų įmonės darbu, tad apsisprendžiau teko sumažinti kiekybę. Sėkmingai pardaviau du savo verslus – kostiumų nuomos ir ledo skulptūrų šou – ir pasilikau tik tai, kas mieliausia mano širdžiai – renginių organizavimą ir režisūrą. Renginiai yra ta veikla, kuria gyvenu, į kurią pasineriu visa galva, kurioje prarandu laiko pojūtį ir kuriai negailiu jėgų. Džiaugiuosi, kad tai vertina ilgamečiai klientai ir bendradarbiavimas su jais nenutrūksta net tada, kai laukiame naujo šeimos nario.

„Menai Renginiai“ komandos dėka darbai nesutriko ir mūsų klientai jau smagiai atšventė kalėdinius vakarėlius. Daugelis net nepastebėjo mano nėštumo, nes jį sąmoningai slėpiau, nenorėdama jų be reikalo jaudinti. Ir toliau nenuleisime kokybės kartelės, kad mūsų klientai gautų tai, kas geriausia net tada, kai gims kūdikis. Juk tai jau ne pirmas kartas!

O pailsėti spėjate? Visgi nėra lengva gyventi su mažamečiu vaiku ir tuo pat metu lauktis dar vienos atžalos. Spėju, tėtis labai padeda pergyventi šį laiką?

Taip, vyras labai labai padeda, daug laiko praleidžia su Vasara ir rūpinasi manimi, todėl laukimas, kad ir nelengvas, visgi yra malonus ir džiaugsmingas. Tokiu metu labai svarbu jausti artimųjų palaikymą ir pagalbą. Šiuo aspektu man labai pasisekė.

Asmeninio albumo nuotr./Erika Purauskytė ir Pranas Slušnys Kenijoje
Asmeninio albumo nuotr./Erika Purauskytė ir Pranas Slušnys Kenijoje

Kokia jūs esate nėštukė? Ar viena tų, kurių nėštumas per daug nepaveikia, ar visgi būna tų audrų, kai kliūna visiems aplink?

Laukdamasi aš tikrai tampu jautresnė, o kur dar tas ilgalaikis pykinimas. Taigi negaliu teigti, kad nėštumas – ne liga ir jo nepaisyti: teko ir ligoninėje pagulėti, ir jaudulio, kaip ir daugeliui besilaukiančių, buvo. Bet dabar jau viskas praeityje, pykina vis mažiau – liko tik smagioji laukimo dalis ir jau matomas pilvukas.

Kada jūsų šeimą aplankys gandrai? Galbūt jau aiški lytis?

Tai norėtume pasilaikyti savo šeimoje. Lytį jau žinome ir labai džiaugiamės tuo, ką sužinojome.

Ar prasidėję visi paruošiamieji darbai – galbūt jau vardas išrinktas, visi drabužėliai, kambariai jau paruošti laukia?

Didžioji pasiruošimo dalis dar prieš akis. Naujagimio kraitelio nepirksiu. Planuoju „Krizinio nėštumo centre“, kuriame savanoriavau iki nėštumo, kraitelį susirinkti iš centrui suaukotų drabužėlių. O sutaupytus pinigus, kuriuos būtume išleidę naujiems rūbams, skirti Neplanuotasnėštumas.lt globojamoms būsimoms vienišoms mamoms. Smagu, kad nereikės vaikščioti po parduotuves, nes viską rasiu vienoje vietoje. Geriau tą sutaupytą laiką praleisiu kartu su savo šeima.

Norėčiau ir kitas mamas pakviesti prisijungti prie šios iniciatyvos. Juk kūdikiams visai nesvarbu, kokiais drabužiais jie aprengti, svarbiau mūsų meilė ir dėmesys, be to, pirmaisiais metais jie juos išauga tiesiog akimirksniu! O paaukoti pinigai vienišoms būsimoms mamoms gali tapti labai didele pagalba.

Organizacijos „Neplanuotas nėštumas“ nuotr./Erika Purauskytė
Organizacijos „Neplanuotas nėštumas“ nuotr./Erika Purauskytė

Erika, esate sakiusi, kad vaikų turėti nenorite. Per pora metų juos turėsite net du! Kas pasikeitė?

Kol neturi savo vaikų, negali žinoti, ką reiškia juos turėti. Prisijungiu prie „nepagimdysi – nesužinosi“ choro ir galiu tik pritarti šiam teiginiui. Viskas įvyko savo laiku, nors ir neplanuotai. Dabar esu rami, nepasiilgstu to ankstesnio gyvenimo be vaikų. Be jų gyvenau pakankamai ilgai ir įdomiai, buvau laiminga ir, atrodo, nieko netrūko. Bet tada net nenutuokiau, kokia laimė ir pilnatvė yra jų turėti. Džiaugiamės, kad Vasara Erika turės artimą žaidimų draugą. Dabar pasaulį matau per savo vaikų gerovės prizmę, kaip ir milijonai viso pasaulio mamų. Gera būti mylimai ir mylėti. Tai yra didžiausias stebuklas ir tas suvokimas ypač sustiprėja per Kalėdas.

Asmeninio albumo nuotr./Erika Purauskytė ir Pranas Slušnys Kenijoje
Asmeninio albumo nuotr./Erika Purauskytė ir Pranas Slušnys Kenijoje

15min primena, kad 2016-ųjų birželio pradžioje Erika Purauskytė susilaukė savo pirmagimio – jai gimė dukra Vasara.

Vos po metų, 2017-ųjų gegužę kartu su mylimuoju, verslininku Pranu Slušniu jiedu atšoko vestuves Italijoje. Po jų pakeliavę po šalį, leidosi į egzotišką medaus mėnesį Kenijoje.

TAIP PAT SKAITYKITE: Erikos Purauskytės medaus mėnuo Kenijoje: laukinės gamtos grožis, piktas dramblys ir batonas pietums

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai