„Gyoza Bar“ – tai pirmoji vieta Baltijos šalyse, kasdien gaminanti autentiškus, šviežius gyoza koldūnus. Mintis atidaryti tokį restoraną šeimininkui Mantui Petrauskui kilo kelionių metu.
„Pirmą kartą į Japoniją nuvažiavau 2015 m., buvau išvažiavęs ten studijuoti pusmečiui verslą, o paskui grįžau dar daugiau nei dviems mėnesiams mokytis su virtuvės šefais. Virtuvė mane traukė nuo mažens, gaminti jau mokėjau seniai, o nuvažiavus į Japoniją susižavėjau ir jų kultūra, maistu, papročiais“, – pasakoja restorano įkūrėjas.
Atidarymo metu restorano šefas pristatė įgūdžius gaminant ne tik gyoza, tačiau ir kitus tradicinius japonų virtuvės patiekalus: kimchi, tonkatsu, edamame, don ir kita.
Padegustuoti maisto ir įvertinti restorano užsuko aktorius Ramūnas Rudokas, žinomas laidų vedėjas Richardas Jonaitis, K.Brazauskienės sūnus Ernestas Butrimas, verslininkai Tomas Brundza, Tomas Šalkauskas, Ramūnas Dovydavičius, Darius Taraila ir kiti.
Vienas iš vakaro svečių, R.Rudokas, teigia atėjęs pasidžiaugti tokia lietuvių iniciatyva: „Gyoza atradau savo kelionių Japonijoje metu, ten turėjau nemažai laiko susipažinti su Rytų virtuve. Labai džiugu, kad toks restoranas atsidarė Vilniuje, smalsu pamatyti ir paragauti, kaip lietuviai pateiks tokį specifinį maistą. Tikiuosi, restoranas gyvuos daug metų.“
„Mano paties mitybos įpročiai labai paprasti – valgau vieną kartą per dieną, tiksliau, 9 valandą vakaro, ir visai sąžinė negraužia. Geriu daug vandens, mėgstu pasilepinti savo mėgstamiausiu patiekalu – triušiena, jokių dietų nesilaikau“, – šypsosi R.Rudokas ragaudamas sojų pupeles.
Pasak restorano šefo Manto, tikslas buvo sukurti vietą, kurioje gyoza būtų ne tik greitas užkandis ar dar viena maisto išsinešimui stotelė. Čia gerbiama tradicija, laikomasi autentiškos receptūros taisyklių, kiekvienas koldūnas kasdien šviežiai gaminamas rankomis. „Tai nauja galimybė maisto mylėtojams dar labiau praplėsti savo akiratį, pažinti tradicinę japonų virtuvę“, – teigia 23-ejų vyras.