Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Rimtų reikalų“ aktorės E.Ancevičiūtės ir M.Meilūno vestuvės: lemtingas mergvakaris ir įveikta krizė

Rugpjūčio 24-ąją po vienuolikos metų draugystės aukso žiedus sumainė „Rimtų reikalų“ aktorė, dainų autorė Eglė Ancevičiūtė ir muzikos prodiuseris, grupės „Pilnatys“ vokalistas Marius Meilūnas. Pora į naują etapą žengė lydima bažnytinio sakramento, kuris padėjo sukurti magišką atmosferą ir amžiams sujungti dviejų žmonių gyvenimus. Tačiau prieš tuoktuves Eglės dar laukė mergvakaris su pirčių ritualais ir bet kokias abejones išsklaidžiusi užduotis. Žmonės.lt moteris papasakojo, kas padėjo išsaugoti santykius iššūkių kupinu metu ir kokį patarimą duotų kryžkelėje atsidūrusioms poroms.

Atmintyje – kino juosta

Aktorei Eglei Ancevičiūtei, po vestuvių tapusiai Ancevičiūte-Meilūne, rugpjūčio 24-oji atmintyje vis dar sukasi lyg magiška kino juosta. Užmerkusi akis moteris prieš save regi kiekvieną šventės detalę, dar kartą įsiklauso į artimųjų pasakytus palinkėjimus. Juk į jos ir mylimojo Mariaus vestuves daug darbo įdėjo ir draugai.

„Mes turime labai kūrybingus draugus, labai jais pasitikėjome. Viena mano draugė pasirūpino nuotakos puokšte ir lauko dekoru, kita sukūrė vestuvinę suknelę, o štai kita padėjo pasigaminti žiedus. Mano sesės rūpinosi užkandžiais ir kiemeliu, galima sakyti, kad artimieji mums ir sukūrė brangiausius šventės atributus“, – Žmonės.lt sakė Eglė Ancevičiūtė-Meilūnė.

Žygimanto Gedvilos nuotr./Eglė Ancevičiūtė ir Marius Meilūnas
Žygimanto Gedvilos nuotr./Eglė Ancevičiūtė ir Marius Meilūnas

Eglė ir Marius nėra iš tų porų, kuri vestuvių planavimui skiria metus ar net daugiau laiko. Intensyviausias pasiruošimas vyko likus vos mėnesiui iki tuoktuvių ceremonijos. Aktorė neabejoja, kad meilės šventė pirmiausia turi būti skirta jiems patiems, o ne atliepti kapitalistinio pasaulio sukurtus nuostatus.

„Tikrai yra daug vestuvinių detalių ir atributų, kurie yra tiesiog sukurti kapitalistinio pasaulio. Atrodo, kad jie mums peršasi į galvas, kad jų visų ir reikia, tačiau mes stengėmės sugrįžti į protą ir nepasiduoti pirkimo karštinei bei spaudimui sukontroliuoti kiekvieną akimirką. Labai daug ką pasilikome įgyvendinti likus mėnesiui iki vestuvių, bet manau, kad to laiko tikrai buvo nei per daug, nei per mažai. Nežinau, kokie lūkesčiai galėtų užaugti šventę planuojant metus“, – teigė pašnekovė.

Savo rankomis pasigamintus aukso žiedus sutuoktiniai sumainė Vilniaus Bernardinų bažnyčioje, kurioje Eglė ne kartą rado nusiraminimą sunkiais momentais. Iš pradžių pora į draugės juvelyrės raginimą patiems susikurti žiedus žiūrėjo skeptiškai, tačiau gautas rezultatas nustebino.

Žygimanto Gedvilos nuotr./Eglė Ancevičiūtė ir Marius Meilūnas
Žygimanto Gedvilos nuotr./Eglė Ancevičiūtė ir Marius Meilūnas

„Draugė juvelyrė iš „Celsius 273“ mums pasiūlė žiedus susikurti patiems, mes iš pradžių tikrai spyriojomės, nes galvojome, kad tai užims labai daug laiko ir apskritai nesame rankdarbių mėgėjai. Tačiau su Mariumi pasitikėjome profesionalės pamokomis ir tie žiedai puikiai pavyko. Išėjo su savotiškais netobulumais, nelygumais, tačiau jie – visiškai mūsų. Šis procesas mums buvo tikrai magiškas“, – su šypsena prisiminė E.Ancevičiūtė-Meilūnė.

Eglė džiaugėsi ir savo pasirinkimu tuoktis bažnyčioje. Pasak jos, tokios ceremonijos negali pakeisti niekas – juk amžinos meilės pažado ritualas turi būti šventas.

„Mes tikrai nesame tie šimtaprocentiniai tradiciniai žmonės, bet aš save laikau katalike, todėl bažnytinė santuoka man buvo svarbus faktorius ir gyvenimo etapas. Tikiu, kad ji tik kartą gyvenime, o jokio stipraus pakaitalo bažnytinei ceremonijai ir Švento Rašto skaitymui aš nematau. Žinau, kad dabar žmonės susigalvoja alternatyvų, bet man atrodo, kad niekas nepakeičia to šventumo pojūčio, kuris jaučiamas tuokiantis bažnyčioje“, – Žmonės.lt sakė aktorė.

Asmeninio archyvo nuotr./Eglės Ancevičiūtės ir Mariaus Meilūno vestuvės
Asmeninio archyvo nuotr./Eglės Ancevičiūtės ir Mariaus Meilūno vestuvės

Vestuvės – brandus sprendimas

„Rimtų reikalų“ žvaigždę ir M.Meilūną sujungė studijos Lietuvos teatro ir muzikos akademijoje, vėliau sekė bendri projektai ir darbas teatre. Galiausiai kolegiška draugystė peraugo į jausmus, tačiau tuoktis pora neskubėjo – prie altoriaus žengė po vienuolikos metų draugystės. E.Ancevičiūtė-Meilūnė įsitikinusi, kad toks sprendimas buvo priimtas pajutus vidinę brandą ir vis gilėjantį ryšį.

„Abu viduje pajutome brandą ir pojūtį, kad mūsų santykis nenustoja augti. Žinoma, jis yra su visais santykiams būdingais atributais – tiek sunkumais, tiek iššūkiais, tačiau vis tiek vis gilėja ir gilėja. Norėjosi tai atšvęsti su draugais ir artimaisiais bei turėti tą meilės simbolį. Mūsų draugystės pradžios diena yra rugpjūčio 23-ioji, todėl smagu, kad vestuvių dienai pavyko suderinti labai artimą datą – rugpjūčio 24-ąją“, – džiaugėsi aktorė.

Žinoma moteris neabejoja, kad tik pati pora gali nuspręsti, kada jiems geriausia tuoktis. Eglė ir Marius per vienuolika metų išsigrynino draugų ratą, tiksliai žinojo, ko siekia ir kokios ceremonijos norėtų. Todėl džiaugėsi, jog vestuvės įvyko būtent dabar.

„Po šventės tikrai galiu pasakyti, kad tai buvo geras laikas vestuvėms. Tikrai ne per vėlu ir visiškai ne per anksti. Per tą laiką jau buvo išsigryninęs draugų ratas ir mes patys puikiai supratome, kas mums patinka, ko norime, esame išmokę susikalbėti sudėtinguose momentuose. Juk būna žmonių, kurie beplanuodami šventę ir išsiskiria, nes vienas nori vieno, o kitas kito“, – Žmonės.lt atviravo Eglė.

Paklausta, ar po ilgų draugystės metų įvykusios vestuvės pakeitė jų santykius, Eglė nusijuokia, kad su vyru Mariumi vis juokauja, kad viskas pasikeitė kardinaliai. Tačiau iš tikrųjų vidinė būsena pakito gerokai anksčiau – išsirinkus lemiamą datą.

Asmeninio archyvo nuotr./Eglės Ancevičiūtės ir Mariaus Meilūno vestuvės
Asmeninio archyvo nuotr./Eglės Ancevičiūtės ir Mariaus Meilūno vestuvės

„Mes dabar vis juokaujam, kad viskas taip kitaip… Šiek tiek traukiam vienas kitą per dantį, bet iš tiesų, tai jau su tuo momentu, kuomet mes suplanavome vestuvių datą, pajutau vidinį pokytį. Atrodo, kad mūsų bendrame gyvenimo projekte atsirado kita kokybė. Ruošdamiesi vestuvėmis sąmoningai vienas kitam skyrėme daug laiko ir šnekėjomės, kaip viską įsivaizduojame, kartu ieškojome šventės vietos, kalbėjomės apie įvairius atributus, kas kuo galėtų padėti ir panašiai. Tas procesas labai sujungė“, – džiaugėsi E.Ancevičiūtė-Meilūnė.

Prakalbus apie ilgalaikės draugystės paslaptį, Eglė nesistengė įtikinėti, kad jų santykiai idealūs. Naujųjų sutuoktinių kelyje buvo visko – jie išgyveno ir skyrybas, tačiau galiausiai rado kelią vienas kito link. Kitoms santykių kryžkelėje atsidūrusioms poroms moteris pataria atsigręžti į kitus. Juk šiame painiame dviejų žmonių santykių raizgalyne nesunku pasiklysti.

„Visi susituokę gali dėtis santykių ekspertais, bet aš to prisibijočiau. Tikrai negaliu sakyti, kad dabar mes jau žinome, kaip vyras ir moteris, ar bet kuri kita pora, turi bendrauti romantiniame santykyje. Bet labai svarbu net ir esant sunkiems santykių etapams, kurių buvo ir mums, bendrauti su kitomis poromis. Tai padeda suprasti, kad ne vien tavo gyvenimas yra kupinas iššūkių. Suvoki, kad žmonės, bandydami kurti santykius, natūraliai susiduria su sunkumais. Tiesiog vieni yra didesni, o kiti mažesni.

Asmeninio archyvo nuotr./Eglė Ancevičiūtė ir Marius Meilūnas
Asmeninio archyvo nuotr./Eglė Ancevičiūtė ir Marius Meilūnas

Reikia kalbėtis su kitais apie tai, kaip sekasi vystyti santykius, ir neskubėti klijuoti etikečių nei vienas kitam, nei jūsų porai. Per ilgus mūsų santykių metus tiek mūsų pačių dinamika, tiek įpročiai ir bendravimas pasikeitė. Vienas temas ir problemas išaugi, tada ateina kitos, todėl reikia nebijoti leisti laikui mus keisti. Ateityje tikrai yra vilties – jei dabar sunku, yra šansų, kad paskui pasidžiaugsite, kad neišsiskyrėte arba išsiskyrėte, bet susitaikėte. Ką buvome padarę ir mes“, – atviravo Eglė.

Mergvakaris ir atrasta vidinė ramybė

Dar prieš vestuves E.Ancevičiūtė-Meilūnė atšventė savo mergvakarį, kurio, kaip pati prisipažino, net nenorėjo. Juk vasara muzikuojančios aktorės gyvenime įtemptas laikotarpis – vienas po kito laukė filmavimai ir koncertai. Likus savaitei iki vestuvių moteris visas jėgas norėjo sutelkti pasiruošimui didžiajai šventei ir pailsėti, tačiau jau viskam atslūgus prisipažino, jog yra nepaprastai laiminga, kad šis priešvestuvinis ritualas galiausiai buvo įgyvendintas.

Asmeninio archyvo nuotr./Eglės Ancevičiūtės mergvakario akimirka
Asmeninio archyvo nuotr./Eglės Ancevičiūtės mergvakario akimirka

„Vasaros metas man labai intensyvus. Nežinojau, ar mano organizmas atlaikys tokius krūvius, nes buvo likus tik savaitė iki vestuvių. Aišku, turėjau ir kažkokių nusistatymų, svarsčiau, kam reikia to mergvakario, jei galima susitikti su merginomis ir po vestuvių. Tačiau dabar jau žinau, kad buvau neteisi. Tas ritualas yra labai svarbus, aš tą visa esybe pajutau“, – kalbėjo aktorė.

Eglės mergvakaryje netrūko ir linksmų mergaitiškų pramogų, ir gilių pokalbių bei ritualų. Puikiai nuotaką pažįstančios draugės suorganizavo jai išskirtinį savaitgalį, kurio vinimi tapo penkias valandas trukęs pirties ritualas.

„Mano mergvakario pramogos buvo tradicinės, apimančios mūsų ištakas. Turėjome penkių valandų pirties ritualą, kurį vedė profesionali pirtininkė ir papasakojo, kodėl tokie palydėjimai vyksta pirtyse, kodėl mums svarbus tas išsivalymas, paleidimas to, kas nebetarnauja ir panašiai. Apskritai visas savaitgalis buvo susietas su vandeniu ir gamta, o tai dominuoja ir mano kūryboje. Vėliau dar valtimi plaukiojome po ežerą ir fotografavomės prie lelijų. Kitą dieną vaikštinėjome Varnikų pažintiniu taku, daug kalbėjomės ir plaukėme banglentėmis viename iš Trakų ežerų. Buvo tikrai daug ir juoko, ir jautrių akimirkų“, – su šypsena atsiminimus pasakojo „Rimtų reikalų“ aktorė.

Mergvakaris aktorei buvo svarbus ir dėl kitos priežasties. Pasirodo, kad viena Eglei ir Mariui paskirta užduotis padėjo jai išsklaidyti bet kokias prieš vestuves kilusias abejones. Ji galutinai įsitikino, kad į gyvenimą jiedu žvelgia viena kryptimi.

„Mano draugės ir sesės dar prieš mergvakarį pakalbino mane ir Marių. Abiem uždavė tuos pačius klausimus apie mane ir mūsų bendrą gyvenimą, o išgirdusi Mariaus atsakymus aš labai nustebau. Žmonės dažnai klausia, ar mes supanašėjome, o jis net nuo tų pačių pavyzdžių ir palyginimų pradėjo sakyti savo atsakymus. Tikriausiai visi turime viduje tų pamąstymų, ar tai tikrai yra tas žmogus, tačiau bet koks jaudulys po to visiškai išgaravo. Net nesitikėjau, kad mes nesitarę ir iš anksto nežinoję klausimų, į viską atsakysime taip panašiai. Tai labai ramino“, – Žmonės.lt atviravo Eglė Ancevičiūtė-Meilūnė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas