Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Čikagoje gyvenanti Rita Dapkutė atsigauna po dviejų širdies smūgių

Praeityje Lietuvoje išgarsėjusi kaip verslininkė, visuomenės veikėja, televizijos laidų vedėja Rita Dapkutė-Sproston atsigauna po ją ištikusių dviejų širdies smūgių.
Rita Dapkutė-Sproston
Rita Dapkutė-Sproston / „Scanpix“ nuotr.

Pastaruoju metu 57 metų R.Dapkutė gyvena Jungtinėse Amerikos Valstijose, gimtojoje Čikagoje, ir yra atitolusi nuo viešojo gyvenimo.

Jos vyras Johnas Sprostonas R.Dapkutės paskyroje „Facebook“ antradienio naktį pranešė, kad R.Dapkutė patyrė du širdies smūgius vieną po kito. Ją teko du kartus gaivinti. J.Sprostonas praneša, kad gaivinant R.Dapkutei lūžo keli šonkauliai, jai išsivystė plaučių uždegimas.

Tačiau, nepaisant sunkių komplikacijų, R.Dapkutės būklė gerėja. Antradienį ji jau buvo atjungta nuo dirbtinio kvėpavimo aparato. Moteris sąmoninga, jos būklė stabili.

R.Dapkutė dar gyvendama Lietuvoje neslėpė, kad serga cukriniu diabetu.

„Scanpix“ nuotr./Johnas Sprostonas ir Rita Dapkutė
„Scanpix“ nuotr./Johnas Sprostonas ir Rita Dapkutė

R.Dapkutė iki atvykdama į Lietuvą Čikagoje baigė biologijos ir žurnalistikos studijas, dirbo žiniasklaidoje ir viešuosiuose ryšiuose. Ilinojaus universitete studijuodama lietuvių kalbą ir literatūrą ji atvyko stažuotis į Vilniaus universitetą ir liko ilgam.

Lietuvoje R.Dapkutė greitai tapo žinoma. Artėjant rinkimams į Lietuvos Aukščiausiąją Tarybą, 1990 m. ji vėl atvyko į Lietuvą ir prisidėjo prie Sąjūdžio rinkiminių ir informacijos sklaidos darbų, dirbo Sąjūdžio informacijos agentūros direktore.

Sąjūdžiui laimėjus rinkimuose Aukščiausiojoje Taryboje įsteigė Informacijos biurą, buvo šios įstaigos direktorė iki 1992 m. kovo mėn. Kurį laiką dirbo radijo stoties M-1 reklamos ir viešųjų ryšių vadove. Nuo 1992 m. pasuko į verslą. Ypač buvo populiari pirmoji Vilniuje jos įkurta picerija „Ritos slėptuvė“.

Vėliau R.Dapkutė dalyvavo televizijos projektuose, pramogų pasaulyje, galiausiai pasuko į politiką, tapo Lietuvos liberalų sąjungos nare, buvo išrinkta į Vilniaus miesto savivaldybės tarybą.

Tačiau 2010 m. R.Dapkutė su savo antruoju vyru Johnu Sprostonu nutarė iš Lietuvos sugrįžti į Čikagą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas