Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rūta Ščiogolevaitė jungiasi prie išskirtinio šou: „Tikiu, kad tai bus nuostabi patirtis“

Gruodžio 11-13 dienomis Klaipėdos, Kauno ir Vilniaus arenose įvyks užburiantis šou „Ledo melodijos“, kuriame pasirodys olimpiniai, pasaulio ir Europos dailiojo čiuožimo čempionai. Šiandien atskleidžiami šou vedėjai ir pasaulinius hitus atliksiančios scenos žvaigždės.
Rūta Ščiogolevaitė
Rūta Ščiogolevaitė / Asmeninio albumo nuotr.

Proga išvysti legendas

Nuo pirmųjų sekundžių įtraukiančią, jausmingą, aistringą ir dinamišką „Ledo melodijų“ atmosferą kurs pramogų pasaulio profesionalų pora – Indrė Kavaliauskaitė ir Audrius Giržadas. Jų naviguojamame šou dėmesį prikaustys dailiojo čiuožimo superžvaigždės: 2023 m. Kaune Europos dailiojo čiuožimo čempionais tapę charizmatiškieji italai Charlene Guignard ir Marco Fabbri bei Lucrezia Beccari ir Matteo Guarise.

Asmeninio albumo nuotr./Marco Fabbri ir Charlene Guginard
Asmeninio albumo nuotr./Marco Fabbri ir Charlene Guginard

„Ledo melodijose“ – neeilinė galimybė išvysti ir legendinį pasaulio bei septyniskart Europos čempioną Javier Fernandez, tapusį istoriniu čiuožėju, kuris Ispanijai pelnė pirmą olimpinį medalį šioje srityje.

Asmeninio albumo nuotr./Javier Fernandez
Asmeninio albumo nuotr./Javier Fernandez

Nepamirštamus pasirodymus trijuose miestuose surengs kerinčios plastikos JAV čempionė, Žiemos olimpinių žaidynių dalyvė Polina Edmunds, Prancūzijos čempionai Evgeniia Lopareva ir Geoffrey Brissaud, taip pat Lietuvos dailiojo čiuožimo jaunių čempionė Selina Kaneda ir Prancūzijai atstovaujanti kylanti žvaigždė Milana Možeiko.

Asmeninio albumo nuotr./Geoffrey Brissaud ir Evgeniia Lopareva
Asmeninio albumo nuotr./Geoffrey Brissaud ir Evgeniia Lopareva

Ugningą šou ruošia aštuonis kartus Lietuvos dailiojo čiuožimo čempionas Aidas Reklys. Publikos kraują kaitins oro akrobatai – „Cirque du Soleil“ artistas Pierre Riviere su partnere Nicole Miszczykowicz.

Asmeninio albumo nuotr./Aidas Reklys
Asmeninio albumo nuotr./Aidas Reklys

Pasirodys muzikos žvaigždės

„Ledo melodijose“ čiuožėjai pasirodys skambant populiariausiems pasaulio muzikos hitams, kuriuos su grupe atliks scenos žvaigždės: dainininkai Rūta Ščiogolevaitė, Jurgis Brūzga ir akordeonistas Martynas Levickis.

Asmeninio albumo nuotr./Jurgis Brūzga
Asmeninio albumo nuotr./Jurgis Brūzga

„R.Ščiogolevaitė yra puiki dainininkė, lietuviškoji Whitney Houston. M.Levickis jau daug metų garsina Lietuvos vardą pasaulyje, o pernai buvo pripažintas geriausiu Europos instrumentalistu, Vokietijoje jam įteiktas prestižinis „Opus Klassik“ apdovanojimas. Jurgį puikiai pažįstame iš daugybės televizijos šou, jis – ne tik profesionalus, bet ir įvairiaspalvis atlikėjas, visuomet kuriantis muzikos šventę. Su tokiais talentais „Ledo melodijų“ vakarai taip pat taps didele švente, – įsitikinęs šou vedėjas A. Giržadas. – Šokiai ant ledo yra nuostabus dalykas. Su kolegomis iš BBC esame ne vieną sezoną kūrę šokių ant parketo šou. Žinau, kiek daug darbo, jėgų ir sveikatos tai reikalauja. O kai viskas dar persikelia ant ledo... Didžiausia pagarba dailiojo čiuožimo meistrams.“

Stephan Zwickirsch nuotr./Martynas Levickis
Stephan Zwickirsch nuotr./Martynas Levickis

Turi intriguojančių planų

Drauge su A.Giržadu ledo šou diriguosianti I.Kavaliauskaitė atskleidžia, kad jai dailusis čiuožimas siejasi su jautriu ritualu.

„Vaikystėje aš niekada nečiuožiau – aš šokau, tačiau su mama per televiziją stebėdavome visus dailiojo čiuožimo čempionatus, žiemos olimpiadas. Tai būdavo tik mūsų dviejų laikas. Kai mama išgirdo, kad vesiu šį šou, paklausė: „Ar galiu į renginį atsivesti ir savo anūkę?“. Dabar ji jau drauge su mano dukra, kaip anksčiau mudvi, stebės geriausių sportininkų pasirodymus ir galės tai daryti gyvai! – jausmingai kalba Indrė. – Ta proga mamai, o kartu ir visiems žiūrovams, ruošiu siurprizą. Belieka sulaukti, kol iš Meksikos į Lietuvą parskris A.Reklys, kuriam nieko nėra neįmanoma, todėl tikiu, kad mums pavyks įgyvendinti intriguojantį planą. Taip pat labai laukiu įspūdingų ispano J.Fernandezo pasirodymų. Nekantrauju išvysti amerikietę čempionę P.Edmunds. Smalsu iš arti pamatyti, kaip veikia Amerikos mokykla – jie tikrai moka sukurti Holivudą bet kur, net ir ant ledo.“

Asmeninio albumo nuotr./Indrė Kavaliauskaitė
Asmeninio albumo nuotr./Indrė Kavaliauskaitė

Taps stebuklo dalimi

R.Ščiogolevaitė vaikystėje taip pat nesitraukdavo nuo televizijos ekrano, kai jame sukdavosi dailiojo čiuožimo meistrai.

„Ir pati kiekvieną žiemą apsiaudavau pačiūžas, šokdavau ant užšalusio tvenkinio. Pernai su dukra išbandėme pačiūžas ledo arenoje. O šįsyk „Ledo melodijose“ čiuoš mano balsas. Tikiu, kad tai bus nuostabi patirtis – kurti muzikos ir šokio šventę drauge su profesionaliausiais pasaulio sportininkais ir scenos bičiuliais“, – sako Rūta.

„Ledas ir apskritai šaltis man – gana tolima, tačiau kai kalbama apie meną ant ledo, mano siela persimaino, – pasakoja M.Levickis. – Labai laukiu progos sugrįžti į didžiąsias šalies arenas ir dalyvauti solidžiame, aukštos meninės ambicijos nestokojančiame šou, kuriame karaliaus menas ant ledo. Gera, kad ir vėl populiariausi, visų mylimi muzikos šedevrai neapsieis be akordeono garsų. Esu tikras, kad tie garsai puikiai derės prie pasaulinių dailiojo čiuožimo meistrų kuriamo šventinio stebuklo.”

Asmeninio albumo nuotr./Rūta Ščiogolevaitė
Asmeninio albumo nuotr./Rūta Ščiogolevaitė

Dailusis čiuožimas nepalieka abejingo ir J.Brūzgos.

„Tai apjungia sportą ir meną: muzika, teatras ir įspūdinga technika susilieja į vieną visumą. Tai, ką sportininkai daro ant ledo, išties yra tiesiog stebuklas ir, atrodo, ištrina žmogaus galimybių ribas. Bus labai smagu tapti šio sporto ir meno įvykio dalimi”, – kalba J.Brūzga.

Šou „Ledo melodijos“ gruodžio 11 d. įvyks Klaipėdos „Švyturio“ arenoje, gruodžio 12 d. – Kauno „Žalgirio“ arenoje, gruodžio 13 d. – Vilniaus Pramogų arenoje. Bilietus platina kakava.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas