Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

S.Grafininos motina: „Susidoroti su mano dukra nebuvo sunku, nes ji buvo nėščia“

Praėjo jau beveik pusmetis nuo šiaulietės, buvusios „Olialia pupytės“ Sandros Grafininos dingimo, tačiau tyrimas stovi vietoje. Tuo įsitikinusi dingusios moters mama Birutė Grafinina, kuri tikina žinanti, kad į dukros gyvybę pasikėsino bendrininkų turėjęs vienintelis bylos įtariamasis Nigelas Westas.
Sandra Grafinina
Sandra Grafinina / Asmeninio albumo nuotr.

Birutė Grafinina ir anksčiau yra teigusi, kad dukters Sandros gyvenimą sugriovė ir ją pražudė 41 metų britas N.J.Macaulay. Anot jos, pažinties su šiuo vyru metu Sandra ne kartą patyrė smurtą, dėl jo įtakos vartojo kvaišalus, ritosi žemyn.

Nors Sandros Grafininos bylą iki šiol gaubia nežinomybė ir daugybė klausimų, „Lietuvos rytui“ moteris sakė numananti, kas galėjo nutikti lemtingą dieną, kai dingo jos dukra. Anot Birutės Grafininos, prie dukters dingimo prisidėjo ne tik Nigelas Westas, bet ir daugiau bendrininkų.

Alvydo Januševičiaus / 15min nuotr./Nigelas Westas paleidžiamas į laisvę
Alvydo Januševičiaus / 15min nuotr./Nigelas Westas paleidžiamas į laisvę

„Manau, kad iš pradžių Sandra ir Nigelas galėjo leisti laiką kartu su draugais, o po to sugrįžę namo susipyko. Paliktą globoti dukterį Nigelas sugebėjo „pragerti“. Sugrįžusi namo ir neradusi dukters Sandra tikrai galėjo iškelti jam sceną. Susidoroti su mano dukra tikrai nebuvo sunku, ji buvo nėščia, todėl parblokši galėjo pakakti ir vieno smūgio.

Nuojauta kužda, kad dukra buvo nužudyta ne bute, – pamatęs, ką padarė, tačiau pabūgęs kviesti greitąją pagalbą Nigelas galėjo kreiptis į draugus ir jų padedamas išvežti Sandrą į kitą vietą, kur ji vėliau mirė. Sutvarkyti butą N.Macaulay taip pat kažkas padėjo – vienas jis nebūtų įstengęs to padaryti“, – laikraščiui teigė moteris.

Birutė Grafinina „Lietuvos rytui“ teigė įtarianti, kas galėjo padėti sutvarkyti nusikaltimo vietą. Anot moters, prie to prisidėjo bendra ir Sandros bei Nigelo draugė.

„Įtariu, kad butą sutvarkyti padėjo jau minėta Sandros ir Nigelo draugė ir dar viena bendra jų pažįstama. Viena kaimynė man sakė liepos antrosios ryte buto, kurį nuomojosi Sandra, balkone mačiusi moterį, bet tikrai ne mano dukrą. Manau, tai buvo viena iš mano minėtų Sandros draugių“, – įsitikinusi B.Grafinina.

Dar vasarą Birutė Grafinina teigė sužinojusi, kad tikrasis Sandros dukters tėvas yra ne Nigelas Jeremy Macaulay, o naujausias dukters draugas Raulis, kuris, teigiama, iš tikrųjų nuoširdžiai ją mylėjo, rūpinosi.

„Sužinoję, kad Sandra laukiasi ne nuo N.J.Macaulay, o nuo naujojo draugo Raulio, apsidžiaugėme“, – pasakojo Birutė Grafinina.

„Jis pasirodė esąs geras žmogus, Anglijoje priglaudė Sandrą, padėjo jai. Džiaugiausi ir dėl to, kad duktė pagaliau atsikratė N.J.Macaulay ir dabar galės ramiai, tvarkingai gyventi.

Raulis išnuomojo Sandrai erdvų butą Šiaulių centre, už nuomą kas mėnesį mokėjo po 500 eurų. Kai Sandrai gimė dukra, Raulis nupirko vežimėlį, vaikiškų rūbelių, žaislų, duodavo pinigų.

Ramus dukters gyvenimas truko vos keturis mėnesius, nes jos akiratyje vėl atsirado N.J.Macaulay“, – „Lietuvos rytui“ pasakojo mama Birutė.

TAIP PAT SKAITYKITE: Nigelo Westo rūpesčiai laisvėje: teko keisti pastogę ir atremti kaimyno kritiką dėl alkoholio

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas