Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2018 08 06 /19:41

S.Grafininos nužudymu įtariamą sutuoktinį N.Westą teismas leido suimti septynioms dienoms

Pirmadienį baigėsi 48 valandas trukęs brito Nigelo Westo (kurio vardas dokumentuose – Nigelas Jeremy Macaulay) sulaikymas. Šiaulių policija vyrą uždarė į areštinę šeštadienį, tirdama buvusios „Olialia pupytės“ Sandros Grafininos (28) dingimo aplinkybes. Pirmadienį Šiaulių apylinkės teismas sprendė, kokią kardomąją priemonę skirti S.Grafininos sutuoktiniui N.Westui.
Sandros Grafininos nužudymu įtariamas Nigelas Westas Šiaulių apylinkės teisme
Sandros Grafininos nužudymu įtariamas Nigelas Westas Šiaulių apylinkės teisme / 15min ir asmeninio albumo nuotr.

Sulaikytasis Nigelas Westas į teismą buvo atvežtas su antrankiais. Prokurorai teigia, kad visos teisinės procedūros buvo vykdomos ir vyksta sklandžiai.

Šiaulių apylinkės teismo buvo prašoma suimti Nigelą Westą dviem mėnesiams.

N.Westui atstovaujantis advokato padėjėjas Erikas Pavlovičius per posėdį teigė, kad jam pačiam rūpi sužinoti, kokiu pagrindu prokurorai prašo suėmimo.

„Nelabai svarbu, kiek mėnesių skirs. Svarbiau – kokiu pagrindu. Tai, kad jie (S.Grafinina ir N.Westas – red.) audringai gyveno, negali būti priežastimi“, – sakė advokatas.

Žiūrėkite pokalbį su advokatu:

VIDEO: N.Westui atstovaujantis advokato padėjėjas E.Pavlovičius: „Nematau priežasties suėmimui“

E.Pavlovičius teigia, kad N.Westą gins ikiteisminio proceso metu. Ar gins jį ir teisme, spręs vėliau.

Atvykęs į teismo posėdį N.Westo gynėjas informavo, kas nėra galutinai susipažinęs su proceso medžiaga. Paprašė pusvalandžio susipažinimui. Šiaulių apylinkės teismo teisėjas Mantas Liesis informavo, jog prokurorai tokiam prašymui neprieštaravo.

Prokurorė Jūratė Tamašauskienė prašė Nigelą Westą suimti dviem mėnesiams. Griežčiausia kardomoji priemonė yra suėmimas trims mėnesiams.

Teismas po ilgo nagrinėjimo tenkino prokurorės prašymą dalinai. Britą leido suimti vienai savaitei. N.Westą konvojaus pareigūnai palydėjo į įkalinimo vietą.

Kaltinamojo gynėjas E.Pavlovičius, susipažinęs su kaltinimo medžiaga teigė, kad ir dabar nemato priežasties suimti jo ginamąji N.Westą.

15min rašė, kad policija akivaizdžių faktų, jog S.Grafinina yra negyva, neturi, tačiau kriminalistų turimi duomenys leidžia manyti, kad moteris dingo ne šiaip sau, o galėjo tapti smurtinio nusikaltimo auka.

Būtent del to N.Westui pareikšti įtarimai. Kol kas įtariamasis tik jis.

15min primena, kad liepos 17 d. į Šiaulių apskrities policiją kreipėsi buvusios „Olialia pupytės“, Didžiojoje Britanijoje gyvenančios S.Grafininos sesuo ir pranešė, kad nuo šių metų liepos 1 d., kai S.Grafinina turėjo grįžti į Lietuvą, negali su ja susisiekti. S.Grafininos paieška paskelbta visoje Šengeno zonoje.

S.Grafininos septynių mėnesių dukra tuo metu buvo Lietuvoje, tačiau birželio 27 dieną buvo gautas pranešimas, kad ji yra nesaugioje aplinkoje. Į vietą atvažiavus vaikų teisių specialistams ir policijai, šis pranešimas pasitvirtino.

VIDEO: S.Grafininos nužudymu įtariamas jos vyras, britas N.Westas atvesdintas į teismą

Tą pačią dieną skubos tvarka mergaitė buvo paimta iš nesaugios aplinkos ir apgyvendinta Šiaulių sutrikusio vystymosi kūdikių namuose.

Praėjusią savaitę S.Grafininos artimieji kreipėsi į atsakingas institucijas dėl mažylės globos.

TAIP PAT SKAITYKITE: S.Grafininos artimieji pagaliau susirūpino jos kūdikiu: globą gaus tik po kelių mėnesių

Nigelas West-Macaulay iškart po to, internete ėmė išpardavinėti Sandros Grafininos dukros daiktus.

Žiniasklaidoje S.Grafinina anksčiau prisistatydavo kaip brito žmona Sandra West-Macaulay, tačiau N.Westas nėra pripažinęs tėvystės.

Pora žiniasklaidos dėmesio sulaukė ir 2016 m. spalį, tuomet pranešta, kad trys nepažįstami vyrai sumušė britą ir pavogė daugiau nei 12 tūkst. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas