Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

S.Jasaičio advokatas: Simui žmonos gerbėjas grasino siūlydamas „apkirpti garbanas“

Grupės OMG narės, vizažo meistrės Oksanos Pikul-Jasaitienės ir krepšininko Simo Jasaičio kova dėl turto, vaiko ir, žinoma, reputacijos jau prilygsta muilo operos scenarijui. Penktadienį po vizito į policiją S.Jasaičio advokatas 15min papasakojo, kodėl visuomenę dominančios poros santykiai pastaruoju metu darosi vis labiau įtempti.
Simo Jasaičio advokatas Albertas Bandžius
Simo Jasaičio advokatas Albertas Bandžius / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Įvykiai O.Pikul-Jasaitienės ir S.Jasaičio santykių dramoje penktadienį plėtojosi žaibo greičio. Krepšininkas su savuoju advokatu penktadienio rytą praleido policijos komisariate. O sportininko žmona, reaguodama į „persūdytą“ vieno portalo pranešimą apie grasinimus S.Jasaičiui mirtimi, socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė, kad jos artimos aplinkos planai neva nužudyti žmogų yra absurdas ir provokacija.

Krepšininko advokatas Albertas Bandžius 15min pamėgino dalykiškai paaiškinti šiuo metu vykstančius teisinius procesus ir jų priežastis, tuo pačiu atskleisdamas iškalbingų detalių.

„Viena žiniasklaidos priemonė gerokai persūdė, parašydama apie grasinimą nužudyti?“ – 15min pasiteiravo krepšininkui atstovaujančio teisininko.

– Taip, jūs visiškai teisus – jokio grasinimo nužudyti nebuvo. Taip parašė, nelabai žinodami. Buvo tiesiog grasinimas. Ir tą grasinimą mano klientas suprato labai realiai.

– Kas konkrečiai suneramino jūsų atstovaujamąjį?

– Tai savotiškas bandymas tam tikra forma susidoroti su juo. Simas sulaukė skambučio iš telefono numerio, kurio nežinojo, iš asmens, su kuriuo niekada nebuvo bendravęs anksčiau.

Vos Simui atsiliepus, skambinęs žmogus pradėjo reikšti nepasitenkinimą ir pretenzijas: „Ką tu čia darai? Tu čia, krepšininke, nori, kad aš tau garbanas patrumpinčiau?!“ Žodžiu, asmuo siūlėsi Simą apkirpti, priekaištavo, neva jis renka kažkokią informaciją ir kažkaip panašiai.

– Kaip Simas į šį skambutį reagavo?

– Tą pačią, balandžio 8 dieną mes su Simu buvome susitikę, ir aš bandžiau jo paklausti, ką gi tiksliai tas žmogus kalbėjo telefonu. Tai, žinote, Simas buvo labai susijaudinęs ir sakė „nežinau“. Tai buvo taip netikėta, tai buvo staigmena.

Suprasti akimirksniu

  • Sausio 21 d., apie 9 val. Bendrasis pagalbos centras sulaukė Oksanos Pikul-Jasaitienės skambučio. Moteris sekmadienio rytą šaukėsi pagalbos dėl smurto artimoje aplinkoje.
  • Į Jasaičių namus išskubėjo policijos patruliai. Netrukus Panevėžio „Lietkabelio“ klubui atstovaujantis krepšininkas Simas Jasaitis buvo išvežtas į komisariatą.
  • S.Jasaičiui buvo nustatytas 0,94 promilės girtumas.
  • Tuo pačiu išryškėjo Jasaičių konflikto kontekstas: išvakarėse, šeštadienio vakarą, sostinėje vyko krepšinio rungtynės tarp Panevėžio „Lietkabelio“ ir Vilniaus „Lietuvos ryto“. Po nelengvo mačo S.Jasaitis, tą vakarą pelnęs 8 taškus, turėjo progą ir kompaniją, su kuria nuvyko atsipūsti bei pasilinksminti.
  • Komisariate krepšininkas apklaustas, jam pareikštas įtarimas pagal pagal Baudžiamojo kodekso 140-ojo straipsnio „Fizinio skausmo sukėlimas“ 2-ąją dalį.
  • Iš Vilniaus miesto 1-ojo policijos komisariato būstinės Žirmūnų gatvėje sulaikytasis ištrūko tik maždaug po 5 valandų, sėdo į automobilį ir buvo išvežtas.
  • S.Jasaičio atstovaujamas klubas netrukus pranešė, kad „Lietkabelis“ pasisako prieš bet kokį smurtą ar alkoholio vartojimą, todėl Simui skirta piniginė bauda (jos suma liko konfidenciali).
  • Nors tikėtasi, kad Jasaičių konflikto aplinkybės bus išnarpliotos per keletą savaičių, ikiteisminis tyrimas užsitęsė bemaž du mėnesius.
  • Vilniaus apylinkės prokuratūros sprendimu, ikiteisminis tyrimas šioje byloje buvo baigtas. Kovo viduryje tyrimą nutarta nutraukti, bylos neperduodant į teismą.Tyrėjai konstatavo, kad fizinis kontaktas tarp sportininko ir jo žmonos buvo, tačiau ne toks, už kokį S.Jasaitį galima būtų teisti.

– Gal galėtumėte papasakoti nuo pradžių ir nuosekliau?

– Tai buvo balandžio 8 dieną. Buvo praėję šiek tiek laiko po to, kai balandžio 5 d. įsiteisėjo nutarimas nutraukti ikiteisminį tyrimą dėl smurto.

TAIP PAT SKAITYKITE: Po Oksanos Pikul kaltinimų Simui Jasaičiui – netikėta atomazga: jokio smurto nebuvo?

8-ąją dieną, sekmadienį, Simas negalėjo patekti į namus, nes ponia buvo pakeitusi įėjimo durų spynelę. Jam teko pasibelsti, iš pradžių atėjo vaikas, o tada priėjo ir ponia, atrakino. Ji pradėjo reikšti nepasitenkinimą, kodėl jis atvažiavo į namus, ko jis čia nori. Pono Simo žodžiai buvo, kad atvažiavo ne pas ją, o atvažiavo į SAVO namus, kad pasimatytų su savo vaiku. Bet tuo metu dar buvo atvažiavusi ponios Oksanos mama, todėl Simas nusprendė išvažiuoti.

Tiesa, dar jam buvo pareikštos pretenzijos dėl kažkokių moterų. Bet ta ponia jam visą laiką priekaištauja, mini kažkokias neaiškias moteris. O Simas irgi žinojo, kad jo žmona lyg ir turi kažką. Todėl jis taip ir pasakė: prašau pas savo tą širdies žmogų, jei jis tau taip labai rūpi, kraustykis ir važiuok sau.

Vos išvažiavęs iš namų, maždaug vos po penkių minučių, Simas sulaukė to skambučio.

– Kaip elgėtės toliau?

– Kadangi iš ponios pusės tas melagingas pranešimas dėl smurto aplinkoje jau buvo, šįkart mes, baimindamiesi galimų insinuacijų, balandžio 9 dieną kreipėmės į prokuratūrą, kuri visą medžiagą vėliau perdavė policijai.

Mes suvedėm, kad grasintojas čia yra liaudiškai vadinamas meilužis. O gal tiesiog jau meilė, nežinau.

– Būdamas teisininkas, gerai suprantate, kad teisėsauga dabar bandys pasverti, ar tie grasinimai apskritai buvo realūs ir ar yra pagrindas juos tirti.

– Taip, be abejo! Arba policijos pareigūnai, arba prokurorai, arba teismas – iš tikrųjų, viską įvertins ir procesinį sprendimą tiktai jie priims.

TAIP PAT SKAITYKITE: Simas Jasaitis kreipėsi į teisėsaugą dėl Oksanos Pikul gerbėjo grasinimų

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai