Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Simona Lipnė – apie šešias parduotuves, milijonus ir užgauliojimus: „Su sėkme ateina ir pavydas“

Kaip nesėkmę paversti sėkme? Jei visi žinotų atsakymą, nebūtų nelaimingų žmonių. Sėkmingas karjeras susikūrę lietuviai papasakojo, kaip sugebėjo išlipti iš duobės arba ryžosi mesti nekenčiamą darbą.
Simona Lipnė
Simona Lipnė / Asmeninio albumo nuotr.

LNK pokalbių laidoje „Bučiuoju. Rūta“ – žinomų žmonių istorijos.

„Gana! Visų pasaulio pinigų neišdirbsi“, – tokios taisyklės gyvendama Ispanijoje išmoko garsi žurnalistė Jurga Baltrukonytė. Ilgus metus dalyvavusi vadinamosiose žiurkių lenktynėse, kai visi siekia būti geriausiais, populiariausiais, turtingiausiais, Jurga sako pavargusi.

„Išvykusi gyventi į Fuerteventūrą, susipažinau su vieno restoranėlio savininku, kuris duris uždarydavo 17 val. ir turistai stebėdavosi, kodėl jis nedirba pačiu geriausiu metu, kai klientų srautai didžiausi. O jis atsakė, kad iki penkių valandų jis uždirbo pakankamai ir daugiau jam nebereikia“, – gražią istoriją LNK laidoje „Bučiuoju. Rūta“ pasakojo Jurga Baltrukonytė.

LNK nuotr./Jurga Baltrukonytė
LNK nuotr./Jurga Baltrukonytė

Kažkada atleista iš darbo legendinio žurnalo „Panelė“ vyriausiosios redaktorės pareigų, Jurga išgyveno skaudžiai. Juolab, tarp eilučių jai buvo pasakyta, kad gal amžiaus jau daug ir didžiausia bėda, kad ji nėra populiari socialiniuose tinkluose.

Ji tuomet išgyveno labai sunkų laikotarpį: mama buvo neseniai mirusi, tėtis sunkiai sergantis, o dar ir dukrytė ant rankų. Tėtis tada ją paskatino veikti. „Mama po mirties buvo palikusi 10 –15 tūkst. eurų. Visus juos investavau į naujo šeimos žurnalo kūrimą. Labai bijojau, kad visi pinigai gali sudegti, bet tėtis liepė bandyti“, – prisiminė Jurga.

LNK nuotr./„Bučiuoju. Rūta“
LNK nuotr./„Bučiuoju. Rūta“

Praėjus keletui metų Jurga tapo viena įtakingiausių ir geriausios reputacijos nuomonės formuotojų ir sukūrė savo žurnalą „Happy 365“.

Kita laidos viešnia Augustina Juknė, bankininkės karjerą iškeitusi į zumbos trenerės darbą. „Esu kaip niekada laiminga, man nereikia sėdėti darbe nuo 8 iki 17 val., o ir uždirbu daugiau nei banke“, – pasakojo beveik 0,5 mln. sekėjų „Instagrame“ turinti trenerė.

Garsus „Youtube“ turinio kūrėjas Antanas Jakimavičius laidoje kalbėjo apie patyčias, kurių iki šiol sulaukia dėl savo kuriamo vaizdo turinio. „Prie manęs visai neseniai buvo atėję paaugliai ir tiesiai į akis sakė man, kad aš pyd**as, dū*has. Dabar jau turiu storą odą, bet anksčiau imdavau į galvą. Patyčių sulaukdavau net iš mokytojų“, – kalbėjo Antanas.

LNK nuotr./Antanas Jakimavičius
LNK nuotr./Antanas Jakimavičius

Nepaisant patyčių, jis iš savo veiklos sugebėjo sukurti prodiuserinę įmonę ir tapti vienu populiariausių turinio kūrėjų.

Sėkminga verslininke tapusi nuomonės formuotoja Simona Lipnė atskleidė, kokie karai vyksta tarp internetines parduotuves įkūrusių „influencerių“. Ji iki šiol nebendrauja nei su Viktorija Siegel, nei su Natalija Bunke. Beje, Simona sako, kad su sėkme ateina ir pavydas. Ji iki šiol sulaukia užgauliojimų dėl svorio.

„Nusifilmavau kaip šoku į baseiną apsirengusi maudymosi kostiumėlį ir man kažkas parašė žinutę, kaip aš drįstu taip rodytis sverdama tiek ir tiek“, – pasakojo Simona.

LNK nuotr./Simona Lipnė
LNK nuotr./Simona Lipnė

Nepaisydami piktų komentatorių, Simona su vyru savo gyvenimą sugebėjo paversti verslu – jiedu įkūrė šešias parduotuves, o jų pardavimo pajamos viršija 3 mln. eurų.

Sėkmės istorijos – ketvirtadienio vakarą, 20 val., laidoje „Bučiuoju. Rūta“ per LNK.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas