Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Samsono ir Dalilos“ premjera atviliojo operos mėgėjus: tarp svečių – ir žinomi žmonės

Trečiadienio vakarą į Vilniaus kongresų rūmus rinkosi operos mylėtojai. Čia vyko naujos „bohemiečių“ operos „Samsonas ir Dalila“ premjera.
Premjeros svečiai
Ignas Krupavičius, Justė Arlauskaitė-Jazzu ir Donatas Ivanauskas, Juozas Statkevičius ir Dalia Ibelhauptaitė, Erica Jennings / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Pasveikinti kūrėjų ir pasidžiaugti nauju „Vilnius City Opera“ darbu susirinko ir būrys žinomų žmonių. Tarp jų – garsūs kultūros, meno, verslo ir pramogų pasaulio atstovai. Į premjerą atvyko Modestas Pitrėnas ir Ieva Prudnikovaitė, Gabrielius ir Austėja Landsbergiai su atžalomis, Liana Ruokytė Jonsson, Ignas Krupavičius, Justė Arlauskaitė-Jazzu ir Donatas Ivanauskas, Juozas Statkevičius, Erica Jennings, Kęstutis Verslovas ir Ramunė Piekautaitė, Antonio ir Asta Meschino, Indrė Valantinaitė, Jelena Tulčina ir daugelis kitų.

Kiekvieno operos teatro repertuaro pasididžiavimu tampantį C.Saint Saenso kūrinį atlieka ryškūs lietuvių solistai, galintys „išsprogdinti“ ne vieną pasaulio sceną. Tarp jų – Justina Gringytė, Kristianas Benediktas ir Kostas Smoriginas.

Luko Balandžio / 15min nuotr./„Samsono ir Dalilos“ premjeros svečiai
Luko Balandžio / 15min nuotr./„Samsono ir Dalilos“ premjeros svečiai

Kartu su kitais solistas, Kauno valstybiniu choru, vadovaujamu P.Bingelio bei Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru, Dalios Ibelhauptaitės ir maestro Gintaro Rinkevičiaus vedama trupė antradienio pradėjo dar vieną, iki gruodžio 10 dienos žiūrovų laukiantį nuotykį.

Pasak režisierės D.Ibelhauptaitės, operoje pasakoja istorija šiuolaikiškai žvelgia į dviejų tautų istoriją. „Čia kovojama dėl skirtybių ir čia nėra jokios moralės, padorumo, – nėra jokių garbingos kovos normų ir yra vienintelis tikslas – laimėti ir sunaikinti kitą negarbingoje, pasalūniškoje ir net, sakyčiau, teroristinėje kovoje“, – dar anksčiau yra sakiusi ji.

Pasaulyje nuolat vyksta konfliktai, lydimi netolerancijos kitam tikėjimui, žmogui, pamirštant, jog nėra vien juodos ir baltos pusės. Religinių įsitikinimų kova kursto ir „Samsono ir Dalilos“ aistras, o metodai joje – tokie pat, kaip ir šiandien: manipuliacija žmonėmis, jų protu, žiniomis ir tikėjimu, verčiant juos karo įrankiais.

Operos kūrėjai šiai istorijai istorijai pasirinko ir pritaikė dekonstruotą „Užburtosios fleitos“ scenografiją bei Juozo Statkevičius kostiumus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas