Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Santykiais su P.Gražuliu išgarsėjusi Birutė – apie žuvies kainas Palangoje: atskleidė, ar kels

Metas keliauti į vasarą. Tačiau išgirdę apie visų mūsų numylėtą Palangą sulauksime akibrokšto. Ar gali būti, kad šiemet už savo mylimiausius vasaros patiekalus mokėsime tiek, kad prireiks net giliau įkvėpti?
Birutė Navickaitė
Birutė Navickaitė / Stop kadras

Vos tik prasidėjo kalendorinė vasara, kone kiekvienam iš mūsų į galvas stuktelėjo mintis – kur šiemet atostogausime? Kur leisime per metus sunkiai uždirbtus, kojinėse suslėptus eurus?

Vieni iš mūsų Palangą keikia, o kiti – be galo myli. Tačiau nesvarbu, ką apie šį kurortą besakytume, bent kartą per vasarą čia apsilanko kone kiekvienas šalies gyventojas. O Palangos verslininkai, pravėrę savo kavinių ar viešbučių duris, jau dabar išskėstomis rankomis pradeda laukti pinigingų svečių, skelbia TV3 laida „TOP 3“​​​​.

Ir nors šiais laikais kainomis nustebinti jau sunku, naujienos apie tai, kad už šaltibarščius Palangoje gali tekti pakloti 12 eurų, o už cepelinus – beveik 10, pritrenktų tikriausiai ne vieną.

„Pas mus dar šaltibarščiai yra nebrangūs – 5,5 euro. Tačiau man pačiam Basanavičiaus gatvėje teko matyti ir 10, ir 12 eurų. Cepelinų porcija – 9 eurai. Kainų nebranginome, bet gal vasarą dar branginsime“, – laidoje sakė restoranų ir viešbučių tinklo Palangoje savininkas Henrikas Tautkus.

Stop kadras/Henrikas Tautkus
Stop kadras/Henrikas Tautkus

Tiesa, yra ir kitokių kainų. Štai vieno pajūrio restorano administratorius Kęstutis Blažys pasakoja, kad jo restorane šaltibarščiai kainuoja virš 4 eurų, o dviejų cepelinų porcija – 6. „Pardavinėjame tomis pačiomis kainomis, kad nebūtų, jog šaltibarščiai – 20 eurų. Ne, ne. Gink, dieve“, – tvirtino laidoje jis.

Savo prekybos asortimentą jau išrikiavę ir Palangos žuvies padavėjai. Visi jie praeivius (ir jų pinigines) gundo gardaus dūmelio aromatu. Žinomiausia rūkytos žuvies pardavėja – Palangos Birutė, išgarsėjusi santykiais su buvusiu Seimo nariu Petru Gražuliu – laidoje tikino, kad savo esamų ir būsimų klientų labai neskriaus, nes prekyba ir taip neblizga. „Plius minus, tas pats, kas ir pernai, ir užpernai… Jei pabrango, tai tik centais“, – sakė ji laidoje „TOP 3“.

Stop kadras/Birutė Navickaitė
Stop kadras/Birutė Navickaitė

Palangoje savo mikrofonus, gitaras ir balso stygas jau derina ir Lietuvos scenos žvaigždės. Juk Basanavičiaus gatvė jiems – pagrindinė vasaros scena! Kiekvieną vakarą čia plyšaus dainos, šokiai ir estrada.

Palanga jau daugelį metų nebeįsivaizduojama ir be legendinės, šviesios atminties dainininkės Vitalijos Katunskytės dainų. O šiemet „Robinzoną“ užtrauks jos dukra Monika.

Stop kadras/Monika Katunskytė
Stop kadras/Monika Katunskytė

„Mano širdyje, manau, visi suprantate, kas vyksta. Tai – sumaištis, prisiminimai. Aš niekada neatliksiu tų jos dainų taip gerai, bet žmonėms noriu perduoti jos dalelę“, – sakė V.Katunskytės dukra.

„TOP 3“ – pirmadieniais-ketvirtadieniais, 21 val. per TV3.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius