15 diena važiuoja! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti

Šarūnas ir Laura Mazalai žinomiems bičiuliams pristatė netradicines vasariškas maisto naujienas

Trečiadienio vakarą sporto žurnalistas Šarūnas Mazalas su žmona sukvietė kolegas ir draugus į naujo „Vaflių namų“ meniu degustaciją. Vakaro sumanytojai svečius vaišino netradiciniais patiekalais: burgeriais iš vaflių, namine grikine vaflių duona bei milžiniškais pieno kokteiliais.
Šarūnas ir Laura Mazalai su dukra Deimile bei Ugnė Galadauskaitė ir Marius Siparis
Šarūnas ir Laura Mazalai su dukra Deimile bei Ugnė Galadauskaitė ir Marius Siparis / „Vaflių namų“ nuotr.

„Norėjome šilto vakaro mūsų naujoje terasoje su draugais, kurie vieni pirmųjų galėjo įvertinti mūsų personalo kulinarinius atradimus, deja, lietuviška vasara pakišo koją“, – vienintelį vakaro minusą vardija sporto žurnalistas ir „Vaflių namų“ savininkas Šarūnas Mazalas.

Į vasaros meniu pristatymą atvyko dainininkė Urtė Šilagalytė, sporto žurnalistai Asta Žukaitė-Navilaikienė ir Saulius Nalivaika, Ugnė Galadauskaitė su draugu Mariumi, „Coocoomos“ ženklo kūrėjai Rūta Mackevičiūtė ir Eduardas Fedotovas, viešumoje retai besirodanti orų mergaitė Karolina Liukaitytė su dukra Patricija bei dizaineris Robertas Kalinkinas su šeima.

 „Vaflių namų“ nuotr./Degustacijos akimirka
„Vaflių namų“ nuotr./Degustacijos akimirka

„Labai malonu, kad mūsų naujasis meniu nustebino sukviestus svečius. Nerealiai smagu stebėti žmonių reakcijas, kai jie pamato mūsų didžiules, estetiškas ir skanias vaflių patiekalų porcijas. Daininkė Urtė Šilagalytė ir dizaineriai Rūta Mackevičiutė ir Eduardas Fedotovas ragaudami keptą grikinę vaflių duonelę negalėjo patikėti, kad patiekalas tikrai iš grikių, o Karolinai Liukaitytei įspūdinį paliko mūsų restorano traškučiai“, – įspūdžiais dalijosi Laura Mazalienė.

Televizijos veidas Ugnė Galadauskaitė pasakojo, kad maistas – vienas didžiausių malonumų gyvenime, todėl progų pasilepinti gardžiais patiekalais ji niekada nepraleidžia.

„Geriausia tai, kad vafliai ne tik nerealiai skanūs, bet labai gražiai pateikti – o tai prideda 30 procentų skonio. Nesu saldumynų mėgėja, todėl šįkart išbandžiau vaflį su mocarela ir saulėje džiovintais pomidorais – tiesiog tirpsta burnoje. Dėl asociacijų – kai važiuoju atostogauti pas seserį, ji visada pusryčiams kepa vaflius, todėl nieko keista, kad man vafliai asocijuojasi su atostogomis. Nors kai į Lietuvą atvyks ji – pati vaflių nekepsiu, atsivesiu čia!“, – teigė žinoma moteris.

 „Vaflių namų“ nuotr./Šarūnas ir Laura Mazalai su dukra Deimile bei Ugnė Galadauskaitė ir Marius Siparis
„Vaflių namų“ nuotr./Šarūnas ir Laura Mazalai su dukra Deimile bei Ugnė Galadauskaitė ir Marius Siparis

Neseniai iš atostogų po JAV grįžusi Asta Žukaitė-Nalivaikienė pripažino, kad vafliai jai asocijuojasi su būtent su šia šalimi.

„Kiek kartu ten buvau, tiek vis prisiragaudavau jų. Vaikystėje močiutė kepdavo vaflius. Pamenu, būdavo vienas didžiausiu gardėsių. Bet „Vaflių namų“ patiekalai mane tikrai nustebino ir pranoko lūkesčius. Vafliai su mėsa, salotomis, žuvimi, sūriais, iškepti tarsi kepta duona – man labai patiko.“

 „Vaflių namų“ nuotr./Asta Žukaitė-Nalivaikienė ir Saulius Nalivaika
„Vaflių namų“ nuotr./Asta Žukaitė-Nalivaikienė ir Saulius Nalivaika

Urtė Šilagalytė teigė, kad šis vakaras – vienas saldesnių jos kasdienybėje, nes dažniausiai antroje dienos pusėje atlikėja stengiasi rinktis kiek lengvesnį maistą.

„Kondensuotas pienas man patinka nuo pat vaikystės, tad išbandžiau vaflį su juo ir netradicinį pieno kokteilį. Grįžau namo „užsisaldinusi“, bet su puikia nuotaika. Kitaip ir būti negali, kai tave supa šilta draugų kompanija, o rūpinasi – puikus personalas.“

 „Vaflių namų“ nuotr./Laura Mazalienė su dukra Deimile ir Urtė Šilagalytė
„Vaflių namų“ nuotr./Laura Mazalienė su dukra Deimile ir Urtė Šilagalytė

Dizaineriai Rūta Mackevičiūtė ir Eduardas Fedotovas išbandė vaflį-burgerį ir vaflį-suvožtinį, kurie virtuvėje mėgstančią eksperimentuoti porą nustebino skonių deriniais. Rūta net juokavo, jog Eduardas buvo maloniai nudžiugintas, pamatęs savo patiekalą.

„Jis tikras „mėsėdis“, tad sulaukęs savo užsakymo sakė: „Pasirodo, ir aš turių, ką valgyti vaflinėje“, – su šypsena pasakojo dizainerė.

 „Vaflių namų“ nuotr./Eduardas Fedotovas ir Rūta Mackevičiūtė
„Vaflių namų“ nuotr./Eduardas Fedotovas ir Rūta Mackevičiūtė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais