Kartu su desertine ir kepykla „JM by Režisierius“ prieš šventes Mantas pristatė bendrą projektą: išskirtinio skonio migdolinius orinukus – macarons.
Specialiai Mantui sukurti macarons yra švelnaus rožių ir Cattleya orchidėjų skonio, persipinančiu su lengvu jogurtiniu ganache.
Ilgas kūrybinis procesas truko ne vieną mėnesį, o Mantas atsakingai žiūrėjo į šią, jam labai įdomią avantiūrą: ne tik asmeniškai rūpinosi pakuotės dizainu, bet ir kartu su konditeriais degustavo įvairius macarons skonius, kol galiausiai po bandymų apsistojo ties dviem – rožių ir orchidėjų.
Pakuotę sudaro šeši geriausių šalies konditerijos meistrų pagaminti macarons, dailiai paguldyti į stilingą raudoną dėžutę. „Pakuotė – tai emocija. Garsiausios pasaulio kompanijos žino, kad žmonės iš pradžių perka emociją, o tik paskui skonį. Stilingą pakuotę malonu laikyti rankose, ją atidaryti ir žiūrėti, koks siurprizas laukia viduje“, – sako M.Petruškevičius.
Nors šiuos migdolinius sausainius prancūzai laiko nacionaline vertybe, jie kilę iš Italijos ir savo „gimimą“ skaičiuoja nuo XVI a. Macarons iškepti nėra paprasta, o gamyba reikalauja kruopštaus darbo. Norint tobulo skonio – ir patirties. O desertinės ir kepyklos meistrams šioje srityje patirties tikrai netrūksta.
Mantas atvirauja, kad bet kokiais saldumynais nepiktnaudžiauja, valgo juos ne kasdien, todėl kuo pasisaldins gyvenimą renkasi labai atsargiai.
„Prisipažinsiu – desertai man skaniausi Prancūzijoje. Ir jeigu jau jais mėgautis, tai tik pačiais geriausiais. Mano skoniui priimtiniausi būtent macarons. Dievinu juos dėl jų lengvumo ir trapumo, todėl kartais suvalgau ne vieną“, – nusišypso M.Petruškevičius.
TAIP PAT SKAITYKITE: M.Petruškevičius parodė Kalėdoms papuoštus namus: „Žaisliukai – tik stikliniai, jokios plastmasės“