Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mantas Petruškevičius pristato vardinius, rožių ir orchidėjų skonio „macarons“

Neseniai prabangių dovanų saloną „Flower Couture by Mantas Petruskevicius“ Vilniuje įkūręs Mantas Petruškevičius kūrybingumu stebina toliau.
Mantas Petruškevičius
Mantas Petruškevičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kartu su desertine ir kepykla „JM by Režisierius“ prieš šventes Mantas pristatė bendrą projektą: išskirtinio skonio migdolinius orinukus – macarons.

Specialiai Mantui sukurti macarons yra švelnaus rožių ir Cattleya orchidėjų skonio, persipinančiu su lengvu jogurtiniu ganache.

Ilgas kūrybinis procesas truko ne vieną mėnesį, o Mantas atsakingai žiūrėjo į šią, jam labai įdomią avantiūrą: ne tik asmeniškai rūpinosi pakuotės dizainu, bet ir kartu su konditeriais degustavo įvairius macarons skonius, kol galiausiai po bandymų apsistojo ties dviem – rožių ir orchidėjų.

Asmeninio albumo nuotr./Manto Petruškevičiaus „macarons“ sausainiai
Asmeninio albumo nuotr./Manto Petruškevičiaus „macarons“ sausainiai

Pakuotę sudaro šeši geriausių šalies konditerijos meistrų pagaminti macarons, dailiai paguldyti į stilingą raudoną dėžutę. „Pakuotė – tai emocija. Garsiausios pasaulio kompanijos žino, kad žmonės iš pradžių perka emociją, o tik paskui skonį. Stilingą pakuotę malonu laikyti rankose, ją atidaryti ir žiūrėti, koks siurprizas laukia viduje“, – sako M.Petruškevičius.

Asmeninio albumo nuotr./Manto Petruškevičiaus „macarons“ sausainiai
Asmeninio albumo nuotr./Manto Petruškevičiaus „macarons“ sausainiai

Nors šiuos migdolinius sausainius prancūzai laiko nacionaline vertybe, jie kilę iš Italijos ir savo „gimimą“ skaičiuoja nuo XVI a. Macarons iškepti nėra paprasta, o gamyba reikalauja kruopštaus darbo. Norint tobulo skonio – ir patirties. O desertinės ir kepyklos meistrams šioje srityje patirties tikrai netrūksta.

Mantas atvirauja, kad bet kokiais saldumynais nepiktnaudžiauja, valgo juos ne kasdien, todėl kuo pasisaldins gyvenimą renkasi labai atsargiai.

„Prisipažinsiu – desertai man skaniausi Prancūzijoje. Ir jeigu jau jais mėgautis, tai tik pačiais geriausiais. Mano skoniui priimtiniausi būtent macarons. Dievinu juos dėl jų lengvumo ir trapumo, todėl kartais suvalgau ne vieną“, – nusišypso M.Petruškevičius.

TAIP PAT SKAITYKITE: M.Petruškevičius parodė Kalėdoms papuoštus namus: „Žaisliukai – tik stikliniai, jokios plastmasės“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų