Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Scenos legenda Nelly Paltinienė bus palaidota Lietuvoje

Vasario 29 dieną Vokietijoje mirus legendinei dainininkei Nelly Paltinienei, gedi ne tik artimieji, giminės, draugai, bet ir daugelis Lietuvos žmonių. Kol kas informacijos apie atsisveikinimą su scenos legenda nėra, tačiau pranešama, kad ji amžinojo poilsio atguls Lietuvoje.
Nelly Paltinienė
Nelly Paltinienė / Asmeninio albumo ir Scanpix nuotr.

Tai 15min patvirtino artimas Nelly bičiulis, kunigas Kęstutis Timofejevas. Jis pranešė, kad Nelly bus palaidota Lietuvoje.

Tokį sprendimą priėmė atlikėjos sutuoktinis Arvydas Paltinas. Kol kas nėra žinoma, kada bus kremuoti atlikėjos palaikai ar kada jos urna bus atvežta į Lietuvą.

„Planuojama, kad atsisveikinimas vyks Šv.Jonų bažnyčioje, ji tikrai bus laidojama Lietuvoje“, – 15min teigė K.Timofejevas.

Pranešama, kad atsisveikinti su atlikėja galės ne tik artimieji, scenos draugai, bet ir meno gerbėjai.

TAIP PAT SKAITYKITE:

Artimi Nelly Paltinienės bičiuliai prisiminė paskutinius pokalbius: norėjo, kad pelenai būtų išbarstyti jūroje

Su liga kovojanti Nelly Paltinienė nepraranda vilties: „Svajoju vėl pamatyti Baltijos jūrą ir Nidą“

15min primena, kad šeštadienį Vokietijoje metu mirė garsi Lietuvos atlikėja Nelly Paltinienė, kuriai vasario 16-ąją sukako 91-eri.

15min šią žinią patvirtino šeimos draugas, kunigas Arūnas Peškaitis. Pranešta, N.Paltinienė mirė savo namuose Manheime, Vokietijoje. Šią žinią artimam bičiuliui pranešė dainininkės vyras Arvydas Paltinas.

Pastaraisiais metais žiniasklaidoje pasirodžiusios žinios apie N.Paltinienės sveikatą nebuvo itin raminančios. Anot A.Peškaičio, prieš kelerius metus susirgusi plaučių uždegimu ir patyrusi ligos komplikacijas, to pasekmes ji jautė ir iki šiol.

„Jai stipriai pablogėjo sveikata, ji labai sunkiai kalbėjo ir sakė, kad nori man dar kažką pasakyti, bet prašė neskambinti, sakė, kad paskambins pati. Taip ir nepaskambino...”, — 15min teigė A.Peškaitis.

Nelly Paltinienės muzikinis kelias

2011 metais Nelly atšventė sceninės veiklos 60-ies metų jubiliejų. Su ilgamečiu scenos partneriu, amžiną atilsį E.Ivanausku N.Paltinienė yra įrašyta į Lietuvos rekordų knygą kaip ilgiausiai dainuojantis duetas.

Dainuoti N.Paltinienė pradėjo 1951 m. Klaipėdos miesto Ryšių darbuotojų profsąjungos meninės saviveiklos ansamblyje, vadovaujamame Aurelijos Daunorienės.

Kūrybinės veiklos pradžioje dainavo dainas iš kino filmų, operečių arijas bei kitas tuo metu populiarias dainas. 1960 m. perėjo dainuoti į Klaipėdos miesto kultūros namų estradinį orkestrą. 1961 m. Nelly atėjo į Arvydo Paltino vadovaujamą ansamblį, kuris vėliau pasivadino „Kopų balsais“.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Nelly Paltinienė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Nelly Paltinienė

„Kopų balsuose“ susikūrė pirmasis Lietuvoje – N.Paltinienės ir E.Ivanausko – estradinis vokalinis duetas. Spaudoje šis duetas pirmą kartą paminėtas 1967 m. Pažymėtina, kad tai pats ištikimiausias duetas – nuo pat dueto susikūrimo dainininkai dainavo tik kartu arba kiekvienas atskirai soliniuose koncertuose. Kaip duetas, jie nuo 1967 m. iki 1982 m. ir nuo 1993 iki 2007 m. spalio kartu koncertavo Lietuvoje ir užsienyje. Tik dėl sovietinės ideologijos sampratos, duetas negalėjo dainuoti kartu nuo 1982 m. (N.Paltinienė gyveno užsienyje).

Ansamblyje „Kopų balsai“ N.Paltinienė dainavo iki pat išvykstant į Vakarų Vokietiją (1982 m.). Gyvendama Vokietijoje rengė solinius koncertus išeivijos lietuviams JAV, Kanadoje, Didžiojoje Britanijoje, Vokietijoje. Nuo 1989 m. vėl koncertavo ir Lietuvoje.

N.Paltinienė dalyvavo daugelyje konkursų, festivalių, apžiūrų. Sulaukta gero pasisekimo – „Kauno pavasario“ laureatė (I vieta, 1967 m.), „Gintarinės triūbos“ festivalio geriausia dainininkė (1967 m.), Klaipėdos saviveiklininkų apžiūros nugalėtoja (1968 m.), lenkiškos dainos konkurso Vilniuje nugalėtoja (1969 m.), geriausia „Kauno pavasario“ dainininkė (1969 m.), A.Šabaniausko premijos (2003 m.) laureatė. Be to, ji apdovanota ordino Už nuopelnus Lietuvai Karininko kryžiumi (2003 m.). Iki 2009 m. rugsėjo yra išleistos 7 vinilinės ir 12 kompaktinių plokštelių bei 22 garsajuostės su jos atliekamomis dainomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas