Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 04 07 /13:03

E.Dragūno skandalo įkarštyje D.Montvydas skatinamas pasisakyti: „Tai yra testas jo karjerai“

SEL lyderio Egidijaus Dragūno skandalui tik augant, socialiniame tinkle plinta raginimas pasisakyti Donatui Montvydui. Anot diskusiją užvirusių žinomų žmonių, kūrinio „Nieko verta“ bendraautorius turėtų pagalvoti ir apie bet kokių ryšių nutraukimą. Visgi atlikėjo vadybininkas Martynas Tyla teigia, kad tokie pasisakymai yra neetiški.
Egidijus Dragūnas ir Donatas Montvydas
Egidijus Dragūnas ir Donatas Montvydas / Youtube ir Eriko Ovčarenko nuotr.

Diskusiją pradėjo muzikos apžvalgininkas Karolis Vyšniauskas. Pasveikinęs iš grojaraščių SEL kūrinius išėmusią radijo stotį „Power Hit Radio“, skatino veiksmų imtis ir D.Montvydą.

„Tikrasis lūžis šioje istorijoje ir lietuviškoje muzikoje apskritai būtų, jei prabiltų Donny. Dabartinis momentas yra testas jo karjerai: ar jis tikrai yra naujos kartos, vakarietiškos etikos ir estetikos pop kūrėjas ar, visų pirma, įrankis patys žinote kurio vadybininko naguose“, – rašė muzikos apžvalgininkas.

Anot jo, skandalingai vertintas kūrinys buvo didžiulė klaida, tačiau dabar Donatas Montvydas turi progą pasitaisyti. Kaip rašo K.Vyšniauskas, Donny vertėtų „atsiriboti nuo S**“ personos“.

„Donny yra vienas talentingiausių artistų, kokie kada nors buvo Lietuvos pop scenoje. Jo karjera verčia mąstyti apie atlikėjų-vadybininkų santykius ir kiek laisvės atlikėjai realiai turi reikšti savo nuomonę klausimais, kurie tikrai rūpi – o ne tik dalyvauti saugiose gerumo akcijose. Tikiu, kad jis prabils ir atsiribos“, – rašė K.Vyšniauskas.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Karolis Vyšniauskas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Karolis Vyšniauskas

Jo mintys iššaukė stiprią diskusiją, o netrukus prisijungė ir daugiau žinomų pramogų pasaulio atstovų. Aktorė Elžbieta Latėnaitė taip pat pasmerkė Egidijaus Dragūno poelgį ir paskatino Donatą Montvydą reaguoti.

„Tai, kaip Egidijus Dragūnas kalba apie boksininkę ar kitas moteris, yra, aišku, tragiška. Nuostabu (net beveik per daug principinga ir ryžtinga kaip dažnai bijantiems aiškios reakcijos lietuviams), kad suregavo „Power Hit Radio“ – jėga. Ir irgi laukiu Donny Montell pozicijos apie „Nieko verta“ dainos (labiau nesusipratimo, mano kuklia nuomone) partnerį“, – socialiniame tinkle rašė aktorė.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Elžbieta Latėnaitė
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Elžbieta Latėnaitė

Prabilti Donatą Montvydą skatino ir režisierius Romas Zabarauskas.

Pasidalijęs ištrauka iš socialinės reklamos, kur atlikėjas skatina kovoti prieš moterų smurtą, rašė: „Ką tu Donatai? Nenori profilio nuotraukos pasikeist, kuri reklamuoja dainą su SEL? #atsakykužbazarą“.

15min susisiekus su Donato Montvydo vadybininku Martynu Tyla, šis pripažino šiuo metu viešintis Italijoje, tad viską praleido. Visgi susidariusi situacija, pasak M.Tylos, atrodo tarsi išpūstas burbulas.

„Tai jau darosi panašu į eilinį bandymą pasireklamuoti. Egis ne kartą yra pasisakęs, tai padarys dar kokius 53-is kartus, bet prie ko čia Donatas? Jis yra pakankamai jautrus žmogus, kuris turi savo nuomonę ir niekada nesivelia į intrigas“, – sako Martynas Tyla.

Pasak jo, D.Montvydas savo požiūrį išsako darbais – jis ne kartą bendradarbiavo su socialiniais projektais, buvo kampanijų veidas.

„Tai, kas vyksta, yra labai negražu ir neetiška. Donatas nėra priverstas kalbėti dėl kažkokio žmogaus komentaro. Žinote, genijai svajoja ir savo svajones bando įgyvendinti, o nevykėliai apie juos tik tai kalba“, – sako atlkėjo vadybininkas.

Martynas Tyla pabrėžia nebandantis ginti Egidijaus Dragūno veiksmų. Visgi ilgos pažinties metu jo smurto proveržių nematė. „Mačiau, kaip Egidijus elgiasi su moterimis ir niekada nebuvo jokių muštynių. Nenoriu kalbėti nei gerai, bei blogai, geriau visi gyvenkime draugiškai“, – sako jis.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Martynas Tyla ir Egidijus Dragūnas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Martynas Tyla ir Egidijus Dragūnas

Skandalas kilo ketvirtadienį, kai Egidijus Dragūnas pasiūlė duoti į galvą Simonai Burbaitei. „Baisu, kai bobos virsta vyrais. Boksininkė. Kai p**čiau vieną, užmigtum amžiams“, – po Simonos Burbaitės „Instagram“ paskyroje pasidalintu vaizdo įrašu parašė grupės „Sel“ lyderis.

Šiam skandalui neliko abejingi ir žinomi žmonės. Selo elgesiu pasibaisėjo Erica Jennings, Beata Tiškevič ir Audrius Bružas.

Reaguodamas į pastarųjų dienų įvykius „Power Hit Radio“ programų direktorius Saulius Baniulis nusprendė pašalinti Egidijaus Dragūno-Selo dainas iš radijo stoties dainų grojaraščio. Nors ši žinia sulaukė didelio palaikymo, pats E.Dragūnas buvo kitokios nuomonės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas