Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sensacija tapusio hito „Aš laiminga“ autorė Rasa Kaktytė: „Visi, kurie šaiposi, vėliau prikanda lūpą“

Ketvirtadienio vakarą vilnietes subūrė vienas garsiausių pasaulyje psichologinių vaidmenų žaidimas „Mafija“. Tarp tik moterims skirto vakaro svečių buvo galima sutikti ir karalienių klubo įkūrėją Rasą Kaktytę. Kitas moteris gyventi gražiai ir įdomiai mokanti asmeninės lyderystės lektorė šį kartą pati neatsispyrė kompanijos „LadyMafia“ organizuotam azartiškam strateginiam žaidimui.
Rasa Kaktytė
Rasa Kaktytė / Organizatorių nuotr.

Žaidimą stebėjo ir dalyvių elgesį komentavo garsus psichologas Andrius Kaluginas. Psichoterapeutas ne tik pats labai mėgsta žaisti šį žaidimą, bet ir jį veda. Pasak specialisto, „Mafija“ lavina komunikaciją, pasitikėjimą savimi, padeda pažinti kartu žaidžiančius draugus ir patį save – kiek gali meluoti, kur yra melo ribos, kiek gali kovoti už savo tiesą, kaip sekasi žaisti komandoje, kurti strategijas.

„Neišsigąskite to, ką rasite savyje. Gyvenime esate sąžiningumo įsijūnijimas, o žaidime melas liejasi laisvai. Nebijokite, jei savyje atrasite gerą melagę, nebijokite, jei atrasite prastą. Visi atradimai yra nuostabūs. „Mafijoje“ vyksta tikrasis išgyvenimo žaidimas. Žmogus meluoja ir juo visi tiki, o kitas – sako tiesą ir visi žaidėjai abejoja“, – kalbėjo žinomas psichologas.

Organizatorių nuotr. /Andrius Kaluginas
Organizatorių nuotr. /Andrius Kaluginas

Žaidimo organizatorė Gerda Karaliūtė pasakoja, kad ši veikla patinka toms, kurios ieško gyvenime naujų iššūkių, vertina intelektualų laisvalaikio praleidimo būdą. Moteris sako, kad tokie tik moterims skirti vakarai padovanoja daug emocijų, suteikia energijos ir bendrystės jausmą.

„Vesdama žaidimą „Mafija“, susipažįstu su daug skirtingų moterų. Matau, ką reiškia azartas jų akyse. Ne veltui žaidimas yra toks populiarus pasaulyje“, – pasakoja G.Karaliūtė, susižavėjusi šiuo žaidimu prieš penkerius metus.

Organizatorių nuotr. /Rasa Kaktytė
Organizatorių nuotr. /Rasa Kaktytė

Pabūti tarp moterų yra labai svarbu

R.Kaktytė juokėsi, kad šiame žaidime – viskas kaip gyvenime. Reikia susikoncentruoti, tačiau kartu ir būti atsipalaidavusiai, mėgautis žaidimo eiga. Nors šį žaidimą R.Kaktytė žaidė pirmą kartą, vakaro metu ji buvo išrinkta geriausia žaidėja.

Karalienių mokymus vedanti Rasa sako, kad moterims pabūti moteriškoje kompanijoje yra labai svarbu. Todėl ji ne tik mielai dalyvauja, bet ir pati organizuoja įvairaus pobūdžio moteriškas išvykas. Pasak iniciatyvios moters, tai puiki proga pasipuošti, išeiti iš namų, prasiblaškyti, susirasti naujų draugių.

„Visu procesu aš mėgavausi, nesureikšminau pergalės. Gyva muzika, šventiškai atrodančios moterys nuteikė puikiai. Buvo įdomu stebėti visas žaidėjas. Kiekviename etape atsiskleisdavo vis kitokios spalvos. Labai gerai praleistas laikas, buvo tikrai smagu. Kai žaidi šį žaidimą, pamiršti buities rūpesčius, yra ugdomas buvimas čia ir dabar“, – šypsojosi asmeninės lyderystės lektorė, padedanti moterims įgyti savivertės, skatinanti jas prisiimti atsakomybę už savo gyvenimą.

Šiandien moterys nori būti laisvos

Karalienių klubo įkūrėja R.Kaktytė sako, kad šiandien dažniausiai į ją kreipiasi moterys, kurios nori laimėti ir nugyventi gyvenimą taip, kaip nori jos.

Nusivylusių šeimininkių banga Lietuvoje jau praeina, moterys nori daugybės dalykų, patirčių ir nebijo apie tai kalbėti. Jos nori būti nepriklausomos mentaline ir materialine prasme, mėgautis kiekviena akimirka ir neprarasti laiko. Kitaip, pasak R.Kaktytės, gyvenimas gali būti iššvaistytas.

Vakaro viešnia sako, kad matydama lengvą, gyvenimu besimėgaujančią moterį, net nesuabejoja, kad jos kelias buvo tikrai įdomus. Šios moterys jau būna daug gyvenime nuveikusios ir to nebesureikšmina. Jos skleidžia lengvą energiją, pasitiki savimi. Visa tai ateina kartu su gyvenimo patirtimi. Taip, jos nori laimėti, bet tų laimėjimų nebesureikšmina. Jos žino, kad gyvenimas jau yra laimėjimas ir juo mėgaujasi, o laimėtojai traukia laimėtojus.

„Moterys nori būti savo gyvenimo lyderėmis. Kai daro tai, kas joms svarbu ir teikia malonumą – jos gyvena gyvenimą pilna koja. Tokios moterys labai brangina savo laiką ir nori kokybiško laisvalaikio. Ne veltui tokie žaidimų vakarai yra populiarūs. Žmogui reikia žmogaus ir jam visada malonu leisti laiką tarp žmonių, kurie yra į jį panašūs. Bendraminčių rate moterys sužydi.

Gėlė tampa žydinčios pievos dalimi. Joje kiekvienas žiedelis reikalingas ir savaip gražus, savaip papildantis. Po renginių moteris dar jaučia tą energijos antplūdį. Vienos jį išlaiko ilgiau, kitos trumpiau. Jį tikrai jaučia vyras, kolegos ar verslo partneriai. Išmintinga moteris visada žino, kaip pasikrauti energijos ir kur ją nukreipti“, – pasakoja lektorė.

Kritikai prikanda lūpą

R.Kaktytė neslepia, kad kai kuriems lietuviams jos požiūris į pasaulį nėra suprantamas ar kelia juoką. Tačiau į tai R.Kaktytė stengiasi nekreipti dėmesio. Vakaro viešnia džiaugėsi, kad moterys, dalyvaujančios jos organizuojamoje veikloje, išlaisvėja. Kai kurios tik po kurio laiko prisipažįsta, kad iš pradžių nesuprato, kaip galima į viską taip ramiai reaguoti, bet būtent tai ir traukia vis daugiau domėtis Rasos veikla.

„Jūs neįsivaizduojate, kiek daug karalienių renginiuose sėkmingų, gražių, protingų moterų. Mes visada randame, kuo džiaugtis, branginame gamtą. Dažnai organizuoju susitikimus prie ežero, juk gamtoje ypač pasikrauni geros energijos. Tad visi tie, kurie šaiposi, prikanda lūpą anksčiau ar vėliau“, – sako R.Kaktytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas