„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Šilkinis humusas pagal Kotryną Starkienę: atskleidė lietuvius sužavėjusio patiekalo receptą

Visą pavasarį žiūrovus džiuginusi paprastai paruošiamais, tačiau kiekvieno skoniui tinkančiais patiekalais, Kotryna Starkienė su žiūrovais jau atsisveikins. Tačiau ji visiems atskleidė dar tris nepakeičiamus vasaros receptus – tegul karščiausias metų sezonas prasideda gardžiausiais skoniais!
Kotryna Starkienė, šilkinis humusas
Kotryna Starkienė, šilkinis humusas / TV3 nuotr.

Vasara ne vienam siejasi su gausiais draugų susibūrimais gamtoje. O kaip bičiulius ir artimuosius nustebinti ypatingais, daug laiko neatimančiais patiekalais? Kotryna tikrai žino atsakymą, rašoma TV3 televizijos pranešime spaudai.

TV3 nuotr./Šilkinis humusas pagal Kotryną Starkienę
TV3 nuotr./Šilkinis humusas pagal Kotryną Starkienę

„Paskutinėje laidoje gaminsiu šilkinį humusą bei sočias salotas su steiku, o desertui – plikytą kremą su šviežiomis braškėmis. Tai – puikūs vasariški patiekalai, kuriuos paruošite greitai ir nesudėtingai!“ – žada ji.

Salotų ir deserto receptas – laidoje „Kotrynos burtai“, o ko reikia pastaruoju metu itin išpopuliarėjusiam humusui, ji dalijasi jau dabar.

TV3 nuotr./Šilkinis humusas pagal Kotryną Starkienę
TV3 nuotr./Šilkinis humusas pagal Kotryną Starkienę

Humusui reikės:

  • 500 g virtų avinžirnių;
  • 130 g sezamų pastos Tahini;
  • 2 česnako skiltelių;
  • 2 citrinų sulčių;
  • trečdalio puodelio alyvuogių aliejaus;
  • druskos;
  • alyvuogių;
  • džiovintų pomidorų;
  • žalumynų;
  • prieskonių (Kotryna naudoja saldžiosios paprikos miltelius bei kuminą).

Gaminimo eiga:

  • Nuo virtų avinžirnių nulupus odeles, sudėkite juos į virtuvinį kombainą. Čia pridėkite ir sezamų pastą, česnakus, druską bei supilkite citrinų sultis ir dalį alyvuogių aliejaus. Tuomet viską sutrinkite iki vientisos masės. Jei humuso norisi skystesnio, įpilkite daugiau aliejaus bei šiek tiek virinto vandens.
  • Kai humusą perkelsite į lėkštę, papildomai apšlakstykite jį alyvuogių aliejumi bei pagardinkite alyvuogėmis, džiovintais pomidorais ir sukapotais žalumynais. Galiausiai apiberkite humusą saldžiosios paprikos milteliais bei kuminu ir patiekite svečiams!

Laida „Kotrynos burtai“ – šeštadienį, 11.30 val. per TV3.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“